פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 300
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש וצוואר נוקשהרפי 13/05/2011 | 13:31דוקטור שלום.לפני כשבועיים אושפזתי בבית חולים עקב כאבי ראש חזקים מאוד,צוואר נוקשה והקאות. בבדיקת LP שנעשתה לי בבית החולים נמצא כי הייתה לי דלקת קרום המוח ויראלית קלה(הרופאה טענה שהקביעה הינה גבולית) ולא חד משמעית). כמו כן,בדיקת EEG הייתה תקינה.לאחר מס' ימים של השגחה ומעקב, השתחררתי ומאז אני בבית. יש לציין שבתקופה האחרונה המצב השתפר אך עדיין יש לי כאבי ראש והצוואר עדיין נוקשה(לא כמו פעם). ההרגשה שכל אזור העורף רדום,התפקוד שלי ירד פלאים. אני בחור בן 35, ללא רקע של מחלות(הדבר יחיד שעברתי היה ניתוח פריצת דיסק לפני כעשור ותו לא). אבקש את עצתך ותודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צוואר נוקשה וכאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/05/2011 | 17:26אני ממליץ לך רפי קודם כל להיבדק ע"י נוירולוג ובמידת הצורך הוא יפנה אותך לאורטופד. אם יוחלט שמקור הבעיה בצוואר, בהחלט יש מקום לביצוע CT או MRI צוואר. לא סביר שמדובר בדלקת בשרירים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה על תגובתך ושאלה נוספת
רפי 14/05/2011 | 10:59החום לא חזר אך הצוואר נוקשה ויש לי כאבי ראש. יכול להיות שהדבר נובע מסיבה אחרת - דלקת בשרירים או משהו כזה? יש טעם להתייעץ עם אורתופד מומחה או נוירולוג? אולי לעשות CT או MRI מכיוון שקביעה של הרופאים לגבי קרום המוח הייתה גבולית(כמות כדוריות הלבנות שאמורה להצביע על דלקת קרום המוח הייתה גבולית). שוב תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת קרום המוח
דר' דניאל עובד 14/05/2011 | 09:40לעיתים לוקח חודש ואף יותר לסימנים לחלוף לחלוטין לאחר דלקת קרום מוח ויראלית. אם אין חזרה של חום וצוואר נוקשה, הייתי מחכה עוד קצת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צוואר נוקשה וכאבי ראש
-
כאבי ראש מוזריםדליה 05/05/2011 | 20:48בת 56 בריאה.מזה חודש וחצי כאבים בראש האחורי. בצד שמאל עם רגישות למגע בקרקפת. הכאב בא בהבזקים לאורך כל היום. כמו צביטות וגם כמו זרם חשמלי. מרכיבה משקפיים וחשבתי שהתעקמו. אך סודרו והכאב ממשיך. איזה בדיקות עלי לעשות? מודאגת מכך. הכאב יכול להיות גם בחלקים אחרים בראש האחורי . תמיד מורגש על הקרקפת תודה לתשובה מהירה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הבזקים של כאב
דר' דניאל עובד 14/05/2011 | 09:53אקמול היא תרופה יחסית חלשה באם אכן מדובר בדלקת של העצב הנ"ל. אני ממליץ לך לפנות לנוירולוג לקבלת טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
הבזקים של כאב
דליה 10/05/2011 | 17:23התחלתי לקחת אקמול ועוזר ל 5 שעות ושוב חוזר האם עלי להתחיל ליטול באופן קבוע משככים? ויותר חזקים?אני מבינה שרק ירגיע אך מה יעלים את הכאב? אולי עלי לבצע סי טי? אשמח לתשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הבזקים של כאבים בעורף
דר' דניאל עובד 10/05/2011 | 09:38יכול להיות קשור לחבלה דליה, אם כי רוב המקרים אינם קשורים. הטיפול הוא בכדורים, אם לא עוזר, מזריקים לאיזור העצב המגורה. דיקור רפואי/סיני, כפי שמבוצע במרפאתינו, יכול להיות אלטרנטיבה מצויינת לטיפול התרופתי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
עוד שאלה קטנה
דליה 07/05/2011 | 20:55תודה עבור תשובתך. האם הכאבים הללו יכולים להגרם ממכה שקיבלתי בראש לפני כחודשיים שלושה? והאם התכוונת לטיפול בזריקות למקום הכאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפים של כאבי ראש בצורה של הבזקים כמו זרם חשמלי ורגישות בעור הקרקפת
דר' דניאל עובד 06/05/2011 | 17:58הכאבים שאת מתארת דליה יכולים להתאים לדלקת של העצב העורפי הגדול (great occipital nerve neuralgia), והטיפול הוא בד"כ בתרופות נוגדות דלקת ומשככי כאבים. אני ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הבזקים של כאב
-
סחרחורת קלהשחר 07/05/2011 | 17:29שלום, אני בן 22 וסובל ממגרנות מגל קטן. בשבועות האחרונים אני סובל מכמו סחרחורת קלה/איבוד חמצן בראש לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה.. בעיקר כשאני מזיז את הראש בשכיבה כשאני הולך לישון.. מה יכולה להיות בעיות..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות
דר' דניאל עובד 10/05/2011 | 13:40ייתכן שמדובר בורטיגו- סחרחורות שמוחמרות בשינוי מנח הראש בישיבה או בשכיבה. בד"כ זה נובע מהפרעה באיבר שיווי המשקל, זה עובר מעצמו עם וללא טיפול, ואין מקום לדאגה. הורטיגו יכול להופיע גם כחלק ממיגרנה. על מנת לוודא שאכן מדובר בורטיגו, כדאי לפנות לבדיקת נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
-
topamaxנטע 04/05/2011 | 12:48שלום , הנני בחורה בת בת 22 וחצי בריאה בדר"כ אין מחלות הסטוריות (ב"ה) .. סובלת מתת פעילות בלוטת הטריס מזה כ10 שנים כבר מטופלת ומאוזנת מזה זמן רב .. בשלוש שנים האחרונות הנני סובלת ממגרנות נורא קשות (אובחן כמגרנה לפי התלונות) ניסיתי כל טיפול אפשרי בכדורים EMG תקין סיטי תקין בדיקת דיקור מותני תקינה אין לחץ בעניים אך ללא פסק של כאבי ראש.. לאחר התיעצות כמובן מול הנוירולוג שלי הומלץ לי לקחת TOPAMAX במינון של 50 ג"ר ביום למשך חודש ולאחר מכן 75 מ"ג למשך חודשיים .. אני נורא חוששת בכל זאת התרופה איננה פשוטה ואני לא יודעת איך אני יגיב לה . בנוף אני נוטלת ראוקוטן מזה כ4 וחצי חודשים.. אשמח לדעת לאור הפרטים שננתי אם יש דרך אחרת לחשוב עליה או עוד משו שאפשר לנסות .. ומהם בדיוק תופאות הלוואי שלהם והסיכונים אם יש .. (מסביבי שמעתי על בלטות זעה שנסגרות,גרימה לאוטוזם וכו) ולכן אני חוששת אשמח לתשובה וחחות דעת .. תודה רבה !!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיקור רפואי או סיני
דר' דניאל עובד 10/05/2011 | 09:35הנה קטעים ממה שאמרתי לגבי הדיקור הרפואי כשהתארחתי בתוכנית של פרופ' קרסו בערוץ 10: הדיקור הרפואי, שמבוצע רק ע"י רופאים, מבוסס על הדיקור הסיני, אך משלב טכניקות מתקדמות יותר מתחום רפואת הכאב. לדוג' שימוש בסטימולטור- מחולל זרם חשמלי בתדירויות שונות, על מנת לעודד הפרשה של חומרים משככי כאב, אנדורפינים (נגזרות של מורפין), המיוצרים בגוף באופן פיזיולוגי לצורך שיכוך כאבים. או במילים אחרות- ללמד את הגוף לשכך בעצמו את הכאב ולהימנע מהוספת תרופות משככות כאב מבחוץ. הטיפול בדיקור סיני נמצא יעיל בטיפול לכאב ראש מסוגים שונים, ובמיוחד לאלו הסובלים ממיגרנה וכאב ראש תעוקתי. למשל, פורסמה ממש לאחרונה סקירה של ה- Cochrane Collaboration, שדרגת המהימנות שלו היא מהגבוהות ביותר, כלומר שהמסקנות המתקבלות מהסקירות האלה הן מבוססי עובדות (evidenced based), שטיפול בדיקור סיני בסובלים מכאבי ראש תעוקתיים (כ-2300 חולים) הפחית בכמחצית מהחולים את תדירות ההתקפים בלפחות 50%, לעומת 16% בלבד בקב' הביקורת. יעילות הטיפול הושוותה גם בין קב' החולים שטופלו בדיקור סיני בנק' אמיתיות לעומת אלו שטופלו בנק' "מזויפות", ונמצא שהטיפול בחולים בדיקור סיני בנק' האמיתיות היה אפקטיבי יותר, באופן שמובהק סטטיסטית. בסקירה אחרת, שבדקה את יעלות הדיקור הסיני בחולים הסובלים ממיגרנה, נמצא שדיקור סיני כטיפול מניעתי היה אפקטיבי יותר במניעת תדירות ההתקפים לעומת אלו שטופלו בטיפול תרופתי מניעתי. אבל חשוב לציין בהקשר הזה שלא כל העוסק בדיקור סיני יודע לטפל בצורה יעילה בכאבי ראש. הרבה פעמים פונים אלינו לקוחות הסובלים מכאבי ראש שאומרים שניסו טיפול בדיקור סיני בעבר ולא עזר להם כלל. ואני אומר, במקרה כזה, החליפו מטפל, ועדיף שיהיה כזה שיידע לטפל באופן ספציפי בכאבי ראש.הוסף תגובה
-
בהמשך למינון
נטע 09/05/2011 | 01:42הוא נתן לי 50 מג לחודש ולחודשיים נוספים 75 מ"ג זתומרת להוסיף טבליה של 25..הוסף תגובה
-
תודה על ההענות
נטע 09/05/2011 | 01:41אני רק רוצה לציין שעוד לא התחלתי לקחת את התרופה רק בגלל החשש שלי והתופעות הלוואי שתיארתי לך הינם לפני לקיחת התרופות כלומר (קצת שיכחה ובעית זכרון מועטת).. אשמח לקבל מידע על נושא הדיקור הסיני אני נורא רוצה לשמור על ראש ובריא וגם על הכבד בסהכ זה דבר שבאמת יכול לפגוע גם בכבד מרוב כדורים ..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות זיכרון
דר' דניאל עובד 06/05/2011 | 18:11קושי בשליפת מילים והפרעות זיכרון יכולים להיות קשורים בטיפול בטופומקס, כלומר תופעות לוואי של התרופה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופומקס
דר' דניאל עובד 06/05/2011 | 18:09הסירי דאגה מליבך נטע, טופומקס בד"כ בטוחה לשימוש ומאוד נפוצה בשימוש למניעת מיגרנה, אם כי המינון האופטימלי הוא 100 מ"ג ביום (50x2) ולא 75 מ"ג כפי שאת נוטלת. תופעות הלוואי אינן שכיחות, ויכולות להיות חולשה ועייפות, תחושת נימול בגפיים או בפנים, סחרחורות או בחילות. לרשימה המלאה אני ממליץ לך לפנות לעלון המצורך לתרופה. טיפול חליפי הוא דיקור רפואי או סיני, כפי שמתבצע במרפאתינו, ויעילותו תוארה כשווה ואפילו גדולה יותר מטיפול תרופתי מניעתי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
topamax
נטע 04/05/2011 | 12:50עוד רציתי להוסיף כי נהיה לי בעיות זכרון לא קשות אך מפריעות בדר"כ, קושי בלמידה , חוסר שקט ושקידה ,חוסר סבלנות נוראי וסף עצבים נמוך האם יש קשר גם ???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור רפואי או סיני
-
כאב ראש לוחץ התקפייערה 09/05/2011 | 16:36דר עובד שלום רב! אני בת 45,ברקע יל'ד השמנה בינונית היפותירואידזם קל ויתר כולסטרול,מטופלת בנורבאסק 10 מג ליום ו25 מק'ג אלטרוקסין בלבד.חודש וחצי בדיאטה מבוקרת בליווי תזונאית עם ירידה הדרגתית של 7 קג עד כה.מזה שבוע תופעה של התקף כאב ראש מסוג לוחץ יכול להתחיל מאחור בצורת כתר עד המצח,מלווה בתחושה של אף סתום,רצף התעטשויות משחרר את הלחץ.הכאב חולף ספונטני ללא שימוש בתרופות נגד כאב,וחוזר לסירוגין.מדידת ל.ד במקביל תקינה.לציין כאב מעל גבה שמאלית כאשר לוחצים.תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 10/05/2011 | 09:28כאבי ראש את מתארת יערה יכולים להתאים לכאבי ראש תעוקתיים, הנובעים מהתכווצות של שרירי הקרקפת. מאידך, יש צורך בבדיקת רופא עיניים לפונדוס (לא לראייה) על מנת לשלול לחץ הנוזל המוחי שקורה במצבים של ירידה חדה במשקל. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראשODED 03/05/2011 | 14:02שלום דוקטור!!! אני בן 30 ולפני חודש וחצי התחילו לי כאבי ראש,אף פעם לא סבלתי מכאבים בראש ואני בריא בד"כ.הם מופיעים פעם עד פעמיים ביום בצורה של מין הרגשת לחץ על פנים המוח.כאשר הם באים אני יכול לתפקד אבל מעדיף לא לשמוע רעש או לעשות מאמץ.לקחו לי מדדים ועשו לי בדיקה של איזון בכל תקין,מחר יש לי בדיקות דם ותור לנירולוג,ידוע לי שדרך מכתב אתה לא יכול לאבחן מה יש לי,רציתי לדעת רק מהו התהליך שאני אמור לעבור עד לסיטי ראש או ל-MRI ואליי יש לך מין כיוון לתת לי ממה דבר כזה נובע.תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לוחצים
דר' דניאל עובד 06/05/2011 | 18:20התיאור שלך עודד יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים, התהליך הוא בדיקה אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לצורך קביעת אבחנה וטיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לוחצים
-
כאב ראש לוחץ ופועםחיים 02/05/2011 | 21:43שלום, בימים האחרונים התחיל לי כאב ראש באזור הרקות (בשניהם). לפעמים הכאב עולה קצת בראש. הכאב לוחץ ואני מרגיש את פעימות הלב כשאני שם את היד על הרקות. ממה זה נגרם? צריך לפנות לרופא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 06/05/2011 | 18:18מיגרנה יכולה להופיע בשני הצדדים, ולא כן אין הכרח שתהיה בחילה או רגישות לאור. ישנם קריטוריונים למיגרנה, לכן המלצתי לך לפנות לרופא נוירולוג או למרפאת כאבי ראש. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה, אבל
חיים 03/05/2011 | 23:33ראיתי שבד"כ מיגרנה זה בצד אחד - אצלי זה בשניהם. כמו כן, אין לי בחילה ואין לי רגישות לאור.הוסף תגובה
-
03/05/2011 | 23:32ראיתי באינטרנט שמגרנה בד"כ בצד אחד, אצלי הוא בשני צדדים. כמו כן, לא אין בחילה או בעיה מול אור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש לוחץ ופועם
דר' דניאל עובד 03/05/2011 | 12:04חיים שלום, אם מדובר בכאב ראש פועם ולוחץ, שנמשך בין 4-72 שעות, וייתכן שיהיה מלווה בבחילות או הקאות, רגישות לרעש או לאור, קרוב לוודאי שמדובר במיגרנה. בהצלחה. בכל מקרה ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
תוצאות C.T. ראשששי 05/05/2011 | 13:01אני בן 34 ובחצי שנה האחרונה סובל מכאבי ראש הממוקדים בחצי השמאלי של הפנים המלווים בהרגשה שחצי פנים משותקות (סוג של נימול) ובנפיחות, בנוסף, העפעף של העין "קופץ" פעמים רבות. בעקבות זאת, הופניתי ל סי טי ראש, להלן התוצאות: ט"מ ראש ללא הזרקת חומר ניגוד נמסר על נפיחות וכאבים במחצית השמאלית של הפנים. לא הוזרק חומר ניגוד לבקשת הנבדק (מחשש לתגובה אלרגית, כיוון שהאם אלרגית). אין בידי בדיקה קודמת להשוואה. ללא דימום תוך מוחי, אוטם ישן או אפקט מסה. חדרי המח, הציסטרנות והחריצים ברוחב תקין לגיל. הסינוסים מאווררים. הודגמו מספר מנינגיומות מסוידות קטנות בפאלקס. אשמח לקבל הסבר ופיענוח של התוצאות. האם הכאבים שתיארתי, קשורים לממצאים. מה נהוג לעשות במקרים כאלו? האם זה מסוכן? תודה רבה ששי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצאות CT ראש
דר' דניאל עובד 06/05/2011 | 18:03ששי שלום, הממצאים ב-CT הם ממצאים אקראיים ואינם קשורים לתלונותיך. מנינגיומות מסויידות בפלקס הן לא ממצא מדאיג כל עוד עוקבים אחריהן לאורך זמן ומוודאים שאינן גדלות. לגבי התלונות שלך, אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראשלקבלת טיפול מתאים. גם דיקור רפואי, כפי שמתבצע במרפאתינו, יכול לעזור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות CT ראש
-
התייעצותדני ב. 03/05/2011 | 08:41שלום רב! בני סובל ממיגרנות מספר שנים. הוא בן 21 והחיים שלו ממש לא קלים, בלשון המעטה. הוא קיבל המלצה לטיפול מונע + כדור נוסף להתקפים. הכדורים הם: Depalept Chrono 500 mg ו- Xefo 8 mg לטיפול מונע משך חודשיים. בזמן התקף המליצו על כדור Relert 40 mg. לאחר שקראתי על התרופות השונות, החששות שלי התגברו לגבי הכדור Depalept. האם אתה יכול לספר לי אם יש נסיון במתן הכדור הזה למיגרנות (הרי הכדור הזה הוא "נולד" למחלה אחרת), האם יש תוצאות מוכחות ועד כמה יודעים על תופעות לוואי לטווח ארוך. בנוסף לתשובתך המלומדת, האם תוכל להפנות אותי למקורות נוספים לגבי תרופה זו. בברכה דני ב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דפלפט כרונו לטיפול במיגרנות
דר' דניאל עובד 03/05/2011 | 12:02במשפט אחד אומר דני, הסר דאגה מליבך. טיפול מניעה בדפלפט כרונו יעיל מאוד ונפוץ מאוד, והוא מומלץ לשימוש בכל מרפאות כאבי הראש כטיפול מניעה למיגרנות, במידה ותדירות ההתקפים מעל 4 בחודש. השילוב של טיפול בדפלפט כרונו 500 מ"ג כמניעה, ביחד עם קספו ורילרט בזמן התקף מאוד מומלץ ויעיל. דפלפט ניתנת באינדיקציה של מחלות כפיוניות (אפילפסיה), אך נמצאה גם יעילה מאוד למניעת התקפים של מיגרנה, וזה לא צריך להפריע לך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דפלפט כרונו לטיפול במיגרנות
-
כאבי ראש חזקים מאוד. מגרנות?מיטל 03/05/2011 | 11:41בת 22. סובלת מכאבי ראש שנים. כמעט כל יום. נסיתי כבר כל כדור אפשרי כמעט. הציעו לי נרמיג. הכדור הזה הוכיח את עצמו בכאבים כאלה? מסוכן? מה תופעות לוואי? הרבה תודות ועם יאוש מתמיד. מיטלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים יומיומיים
דר' דניאל עובד 03/05/2011 | 11:56מיטל שלום, Naramig היא תרופה ממשפחת הטריפטנים בעלת משך פעולה ארוך יותר לעומת יתר הטריפטנים (רילרט, ריזלט, זומיג וכו'). אני לא ממליץ לקחת את התרופה על בסיס קבוע לטיפול בכאבי ראש כרוניים יומיומיים. מומלץ שתפני למרפאת כאבי ראש. גם טיפול בדיקור רפואי כפי שמתבצע במרפאתינו, עם או ללא טיפול תרופתי יכול לעזור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים יומיומיים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- בדיקת שדה ראיה
- חומצה פנילגליוקסילית בשתן
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- אקמול פוקוס
-
מונחים קשורים
- אופיאט
- אנמיה ממארת
רופאים בתחום
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים