פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 301
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
acc ומהלך חיים תקין יחסיתמיטל 30/04/2011 | 07:28לפני כ15 שנים בעקבות התרבות כאבי ראש ולקראת גיוס עברתי בדיקות mri (כשעוד היה המכשיר נייד ופעל בבתי החולים בתוך משאית חח) ונמצא אגנזיס של קורפוס קלוסום, אם זכרוני אינו מטעה עורק מורחב באותו איזור וחלל בצורת כובע ויקינגי (זה חיוני למידע כלשהו?) באותה העת בועדה דנו אם לעבור ניקוז נוזלים בראש או להשאיר את המצב הקיים והוחלט לוותר על ההליך. לעומת זאת שנים אחר כך אובחנתי גם כסובלת ממיגרנות. המיגרנות מטופלות ע"י סומטרידקס כרגע. השאלה שלי קשורה יותר לacc, רק בשנים האחרונות למדתי על acc חמור, תמיד אמרו לי שזה בסדר ואני שייכת ל70 האחוזים שזה לא משפיע עליהם, עברתי גם 2 לידות ווידאתי שלא קיים למצב הזה אצל בנותיי, אולם בתחושות האישיות שלי אני תמיד הרגשתי איזה קושי, בעיקר בלימודים, בשנים האחרונות יש לי תנודות במצבי הרוח והעדרות או איפוף רגשות. המון כאבי ראש שאינם מיגרנה ונדמה גם כאבים בחוט השידרה לאורך הצוואר. אני רוצה לעבור אבחון כלשהו לגבי מידת התפקוד שלי, אולי כדי לתת לעצמי תשובות. כבר הייתי לפני זמן מה אצל נוירולוגית שראתה את הממצאים ואמרה שהמצב שלי מרתק :).. האם יש מחקרים על רמות acc, האם יש ממצאים שאינם על המצב החמור של acc אלא על מצבים כמו שלי, מאפיינים שאוכל להשוות אליהם? אני מרגישה שמשהו לא בסדר, ובנוסף להכל הזיכרון שלי והריכוז מתקצרים, הגדרתי את זה כספוג שמתייבש ומתקשה, אין מקום למידע חדש ומידע ישן (וסנטימנטלי) מתנדף.. לא מצליחה לזכור לטווח ארוך.. אני מניחה שאני צריכה לפנות לנוירולוג אבל משום מה נראה כאילו בכל פעם שולחים אותי עם תשובה שאלו תופעות של המיגרנה או משהו כזה ולא טורחים לבדוק דברים אחרים וגם מתייחסים בהינף יד כשאני אומרת שיש לי acc.. כאילו זה בסדר (את ב70 האחוזים הטובים..), הייתי רוצה לדעת מה לומר לרופאת המשפחה או לנוירולוג ע"מ שיצדיק הפניה לmri ואפילו אם קיימות, בדיקות נוספות שקשורות לacc.. את כל זה אני רוצה לעשות לפני שאפנה לבדיקות של בריאות נפשית כי אני מרגישה שהאדמה נשמטת תחתיי והקושי שתמיד היה קיים רק מתעצם.. מה עושים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
acc
דר' דניאל עובד 01/05/2011 | 14:22מיטל שלום, באגנזיס של הקורפוס קלוזום ספקטרום רחב של דרגות חומרה ואני מניח שהיות והבדיקה הנוירולוגית שלך תקינה, ומהלך החיים כפי שאת מתארת היה תקין, קשה להאמין שהפרעות הזיכרון והריכוז שלך קשורים בזה. הסיבות הכי שכיחות לחוסר ריכוז והפרעות זיכרון בגיל הצעיר הם מתח נפשי ו/או הפרעות קשב וריכוז, ואלה אגב תלונות מאוד שכיחות באוכלוסיה הכללית הבריאה. לדעתי הסירי דאגה מליבך, ואולי גם בעיות הריכוז והזיכרון יחלפו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
acc
-
בקשהענת 01/05/2011 | 09:49אשמח לקבל הכוונה לאתר המכיל נתונים סטאטיסטיים עדכניים (בישראל ובארה"ב) לגבי כאבי ראש (אחוז מהאוכלוסיה, אחוז כאבי ראש אצל גברים/נשים וכו'הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נתונים סטטיסטיים לסוגים של כאבי ראש
דר' דניאל עובד 01/05/2011 | 14:09ענת שלום, תוכלי להשיג נתונים סטטיסטיים בישראל מהאתר הישראלי לכאבי ראש ופנים: http://www.roshhelp.co.il/ מהאתר של החברה האמריקאית לכאבי ראש לגבי ארה"ב: http://www.americanheadachesociety.org/ בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נתונים סטטיסטיים לסוגים של כאבי ראש
-
מה התופעות לוואי בשימוש של התרופה סומדרידקס.שי משה 25/04/2011 | 15:47של רב ד"ר דניאל עובד. ברצוני לדעת מה הן התופעות לוואי של התרופה סומדרידקס 50 מ"ג.? האם יש השפעות ניורולוגיות.? אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה. וחג שמח.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי
דר' דניאל עובד 01/05/2011 | 10:33כפי שציינתי בתשובתי הקודמת משה, תוכל לקבל את רשימת כל תופעות הלוואי בעלון לצרכן המצורף לתרופה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה על התגובה לשאלה.
שי משה 30/04/2011 | 13:21אשמח לקבל תשובה נוספת לגבי השאלה האם יש לתרופה תופעות ניורולוגיות? תודה מקרב לב,הוסף תגובה
-
תודה רבה על התגובה לשאלה.
שי משה 30/04/2011 | 13:20אשמח לקבל תשובה רשמית נוספת לגבי השאלה האם יש לתרופה תופעות ניורולוגיות? תודה מקרב לב,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי של סומדרידקס
דר' דניאל עובד 26/04/2011 | 13:18תופעות לוואי יכולות להיות חולשה כללית ועייפות, תחושת לחץ בחזה או בצוואר, סחרחורות וכו'. אני ממליץ לך לעיין בעלון התרופה לרשימה המלאה של תופעות הלוואי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי
-
כאב ראש .אלעד 26/04/2011 | 20:42שלום דוקטור ... אני אלעד בן 21 לפני כשלושה שבועות הייתי מצונן תוך כדי הצינון הופיעו כאבי ראש חזקים בצד השמאלי של הראש הרקה , מצח , וקצת בשיניים . הייתי אצל רופא שיניים עשיתי צילומים , ביקרתי אצל רופא עיניין , והכל היה תקין . הגעתי פעמים למיון פעם לאסף הרופא ופעם לבלינסון : בפעם האחרונה שהייתי בבלינסון עברתי בדיקות שונות : מערות פנים , רופא עיניים , ואפילו סיטי מוח , כל הבדיקות יצאו מצויין ב"ה אבל הכאב לא נפסק וכל הכדורים ומשכחי הכאבים שקיבלתי כלל לא עוזרים . זה קורה בערך פעמיים ביום וזה סוג של לחץ על הראש הכולל עליות וירידות בכאב למשך שעה בערך . הכאבים אפילו מעירים אותי משינה וגורמים לי חוסר נחת ממשי אשמח אם תוכל לתת לי פיתרון או אפילו כיוון כי שתי נרולוגים של בתי חולים ראו אותי ואף אחד מהם לא נתן טיפול שאכן עזר!.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש באיזור רקה שמאל
דר' דניאל עובד 28/04/2011 | 10:21אלעד שלום, אם נבדקת ע"י נוירולוגים ולא קיבלת מענה לכאב, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. גם טיפול בדיקור רפואי, כפי שמתבצע במרפאתינו, יכול לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש באיזור רקה שמאל
-
כאב ראשבן 28/04/2011 | 00:25שלום אני בן בן 23 בגיל עשרים קיבלתי חבלת פנים מבקבוק לארובת העין היה דימום ולבסוף סגרו בבית חולים את הפצע לאחר 3 ימים החלו הפרשות לבנות מעין שמאל יחד עם כאב ראש נוראי בייחוד מאחורה הוא למעלה ופנימי והיתקשות הלסת ואויר באזניים תוך כדי נשימה . הכאב מורגש בכל צעד הוא תנועה הוא מיתגבר עברתי סיטי ויצא תקין אלטרול לא עזר הכאב המשיך שנה וחודש חלף לאחר טיפול הומאופתי לשנה וחזר שוב בפיתאומיות בבוקר אחד ואכשיו הוא שוב כמעט שנה וכלום לא עוזר ניסיתי ציפרלקס וסד לילה ללא הטבה אני מאוד לחוץ מהדבר אשמח לדעת במה מדובר והאם זה יחלוף שובהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראשש לאחר חבלה.
דר' דניאל עובד 28/04/2011 | 10:17המידע שהוספת בהודעה השנייה שהכאב נעלם בשכיבה, הוא מידע מאוד חשוב, ומסיר דאגות רבות. מהתיאור שלך נשמע שמדובר בכאב ראש תעוקתי, ויש לזה טיפול יעיל. ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראשש לאחר חבלה.
-
תחושת קיפאון מוח בראשלירון 26/04/2011 | 14:25היי, מידי פעם מופיעים לי כאבים הדומים לכאב שלאחר ביס גדול ומהיר מגלידה. הכאב מופיע כל פעם במקום אחר בראש (בעיקר באיזור הרכות ופנימה לכיוון האחורי) ונמשך כמה שניות. לפעמים לוחץ יותר ולפעמים פחות. האם זו יכולה להיות סוג של מיגרנה (כי אני סובלת ממיגרנות לפעמים)? יכול להיות שזה בדומה לתחושה אחרי גלידה כיווץ או התרחבות של כלי הדם? זה כבר הרבה זמן ואני פשוט חיה עם זה. תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיחושים בקרקפת
דר' דניאל עובד 28/04/2011 | 10:13המיחושים האלה, לירון, יכולים להתאים ל- ice pick like headache, וזאת תופעה מטרידה, אך לא מדאיגה. יש לזה טיפול מתאים. אם עד כדי כך מפריע, אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיחושים בקרקפת
-
כאב ראש (לת)בן 28/04/2011 | 00:33שחכתי לציין שהכאב לא מורגש בשכיבה בתודה בןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לחץ בראשאלירן 24/04/2011 | 11:18שלום.. אני בן 26 ונמצא אפשר להגיד בתקופה האחרונה בלחץ נפשי. עייפות לא מוסברת ומצב רוח שפוף. עשיתי בדיקות דם שיצאו די תקינות. בשבוע האחרון אני מרגיש מין לחץ סביב כל הראש. הרגשה לא נוחה ומדאיגה. יש לציין כי ללא כאבים. זה מין לחץ רגוע כזה בכל חלקי הראש. העם זה תוצאה של לחץ נפשי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אלירן 24/04/2011 | 23:41תודה. לאחר בדיקות הדם מה הדבר הבא שאני אצתרך לעשות במידה ולחץ זה ישאר בימים הקרובים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת לחץ סביב הראש
דר' דניאל עובד 24/04/2011 | 23:09התחושה שאתה מתאר, אלירן, מתאימה לכאבי ראש תעוקתיים (גם אם לא ממש מדובר בכאב), תחושה של לחץ בצורה של חגורה לוחצת סביב הראש, וזה בהחלט יכול להיות קשור למתח נפשי.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראשרון 23/04/2011 | 16:48שלום ד"ר, אני בן 17 ועשרה חודשים וכאבי הראש שהיו לי עד לשבוע האחרון היו קלים עד כמעט לא מורגשים. לפני כ40 שעות התחיל לי כאב ראש נוראי, זה קרה לקראת 11 בלילה, לקחתי נורופן וניסיתי להרדם עד שלבסוף הצלחתי. למחרת בבוקר (אתמול) התחילו לי שוב הכאבים תוך כדי שהם מתחזקים מכאב לכאב. הכאבים קרו בהתקפים של כשעתיים כל כאב ולאחר מכן הפוגה כאילו לא היה דבר. שמתי לב שמשככי כאבים רגלים (אופטלגין, אקמול ונורופן) לא היו יעילים נגד כאבים אלו. בהתקף השלישי אתמול בשעות הערב זה היה נוראי, שום כדור לא עזר לי אני צרחתי ובעטתי מכאבים, עין ימין מאוד כאבה לי ודמעה לי מאוד. הכאב היה בארובת עין ימין ומעל האף באזור המצח. הזמינו לי אמבולנס והגעתי לביה"ח כרמל, שמה לאחר שלא מצאו סינוסיטיס איבחנו את זה בתוך מיגרנה. שחזרתי הביתה בדקתי באינטרנט והגעתי למסקנה שהתסמינים של המיגרנה אינם תואמים את מה שאני מרגיש. הבוקר היה לי התקף בדומה לאתמול בערב ופשוט חיכיתי שהוא יעבור. ברגעים אלה אני מרגיש בארובת עין ימין שהתקף נוסף מגיע, עוד שני דברים ששמתי לב אליהם הם: רק עין ימין כואבת ודומעת וההתקף חוזר על עצמו היום בערך באותה שעה כמו אתמול. אשמח מאוד אם תוכל לומר לי מהי דעתך על התופעה הזו. בתודה, רוןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקפים של כאבים ממוקדים לארובת העין ודמעת
דר' דניאל עובד 24/04/2011 | 23:23הכאבים שאתה מתאר רון יכולים להתאים לכאבי ראש מקבציים או cluster headache. אם התיאור של מיגרנה באינטרנט לא התאים את מה שאתה מרגיש, תקרא ותבדוק האם cluster headache יותר מתאים. בכל מקרה כדאי שתפנה לנוירולוג לצורך אבחנה וטיפול מתאים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפים של כאבים ממוקדים לארובת העין ודמעת
-
כדור מתאים לכאבי ראשדימה 23/04/2011 | 23:44שלום רב! אני בן 29 ולפני 3 שנים התחלתי לסבול מכאבי ראש חזקים שבאים בתכיפות של פעם בחודשיים (בערך) ונשארים יומיים עד שלושה ימים רצופים. הכאבים הם חזקים עד כדי שאני מתעורר בלילה לקחת כדור. הכדורים שאני נוטל הם: אקמול, דקסמול ואופטלגין. בד"כ הכדורים עוזרים להעביר את כאב הראש, אבל אני לוקח את הכדורים ממש כל כמה שעות, כי הכאב חוזר יחסית מהר. מצד אחד אני רוצה לדעת איזה כדור הכי מועיל לכאבי ראש, אבל מצד שני איזה כדור הכי פחות מזיק?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי לכאבי ראש
דר' דניאל עובד 24/04/2011 | 23:19יש שלל טיפולים תרופתיים לכאבי ראש, רובם בטוחים, אך לכל תרופה עלולות להופיע תופעות לוואי כאלה או אחרות- כדור מסויים יכול להזיק לך, אבל לא להזיק למשהו אחר וכו,. צריך פשוט לנסות ולראות. אני מציע לך לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש לקבלת טיפול מתאים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי לכאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- EEG
- נוגדנים לפוליו
-
תרופות קשורות
- אופטומומאב (קיסימפטה)
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אדרנרגי
- איבר סופני
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים