דלג לתוכן
תגובה אלרגית למזון לא ידוע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

במהלך ארוחה במסעדה התחילה הלשון להתנפח והרגשתי תחושת חנק עד כדי קושי בדיבור. רצתי מיד לשטוף את הפה במים והתחושה עברה לאט. בדקתי את כל מרכיבי הארוחה (עם השף) ולא מצאתי מרכיבים שיש לי רגישות לאף אליהם. המקרה חזר שוב כמה פעמים במהלך הארוחה. ברגע שהרגשתי תחושה דומה הפסקתי מייד לאכול. זה קרה גם במהלך ארוחה רגילה בבית. מה הבעיה? האם זה קשור לרגישות? אם כן, האם יכול להיות שפתאום באמצע החיים מפתחים רגישות למאכל או למרכיב מזון מסויים?

תשובה:
התסמינים שאתה מתאר הם תסמינים של תגובה אלרגית חריפה שבה יכולים להתנפח הלשון, הפעמון וריריות נוספות של דרכי העיכול או דרכי הנשימה באזור הפה והלוע. זהו מצב מסוכן ודחוף מבחינה רפואית, מכיוון שהוא יכול להוביל במהירות לחנק. רגישות לחומרים אפשר לפתח בכל זמן בחיים, ולאו דווקא לחומרים חדשים. רוב האנשים מפתחים רגישות לחומרים ומאכלים אשר התנסו בהם בעבר ללא בעיות מיוחדות. אני מייעץ לך לפנות בדחיפות לרופא עור או לאלרגולוג, לספר להם את התסמינים שהופיעו אצלך ולעשות טסטים על מנת שיוכלו לדעת לאיזה מהחומרים אתה אלרגי, כדי שתדע ממה להימנע בעתיד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד
רופאים בתחום
פרופסור חן הופמן
פרופסור חן הופמן דימות
ד"ר חן הופמן מנהל שירות לנוירורדיולוגיה לא פולשנית, אחראי הדמיית מוח בילדים ובעוברים במחלקת הדימות, מרכז רפואי ע"ש שיבא, בית חולים תל השומר
ד"ר גיא שטויר
ד"ר גיא שטויר ילדים
5.0
( 116 חוות דעת )
"ד"ר גיא קיבל אותנו יפה לאחר 10 דק איחור ,וידע לזהות מהר את הבעיה שיש לבת שלי,הסביר באופן מסודר וברור את הבעיה שיש,ונתן טיפול התואם לבעיה ,"
 מירב יעיש - Dipl CM, המירב לעצמנו - איזון פנימה
מירב יעיש - Dipl CM, המירב לעצמנו - איזון פנימה טווינא
מטפלת ברפואה סינית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו