הורדת רמת הכולסטרול - מזונות מומלצים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/05/2008
תאריך עדכון: 08/01/2015
1 דקות קריאה
שאלה:
האם יכול להיות קשר בין משקל נמוך לבין כולסטרול גבוה?
תשובה:
רמות גבוהות של כולסטרול נובעות בדרך כלל או מגורם תורשתי או מן התזונה, או משילוב בין השניים. הגורם התזונתי המשפיע על עליית הכולסטרול הוא תזונה עשירה בשומן רווי, שומן מן החי. לכן, גם אם משקלך תקין אך התזונה שלך כוללת הרבה שומן רווי, את עלולה לסבול מרמה גבוהה של כולסטרול. המשקל הנמוך אינו הגורם לרמה הגבוהה של הכולסטרול, אלא התזונה או התורשה. מומלץ לערוך מעקב אצל רופא המשפחה אחר רמת הכולסטרול. בנוסף, מומלץ לשפר את צריכת השומנים בתפריט לפי הפירוט הבא. מקורות מומלצים לצריכת שומן: שמן: שמן זית, שמן קנולה; בשר: עוף, הודו, חלקים רזים של בקר; דגי ים: טונה, סלמון, לוקוס; אבוקדו, אגוזים, זיתים, טחינה. מקורות לא מומלצים לצריכת שומן: מיונז ורטבים על בסיס מיונז, חמאה, מרגרינה ומוצרים המכילים מרגרינה: בורקס, ג'חנון, מלוואח, קרואסון, פיצה, עוגות ועוגיות, שמנות וקצפות, גבינות שמנות; בשר בקר ובייחוד לא מומלצים החלקים השמנים כמו אנטריקוט וצלעות; בשר מעובד: המבורגר, נקניקיות וכו'; איברים פנימיים: כבד, טחול, מוח; קקאו ושוקולד; חטיפים עתירי שומן: ביסלי, במבה, אפרופו, תפוצ'יפס וכו'; מזונות מטוגנים: צ'יפס, שניצל וכו'. תוכלי לקרוא עוד על רמת כולסטרול גבוהה בקישור כאן: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=4