אנמיה (מחוסר ברזל)
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/04/2007
תאריך עדכון: 24/12/2014
1 דקות קריאה
שאלה:
בעבר הייתי צמחונית וסבלתי מאנמיה זמן רב. כבר במשך חצי שנה אינני צמחונית ואוכלת בשר בתדירות סבירה (למעלה מ-3 פעמים בשבוע). עשיתי בדיקות דם והפריטין שלי 0.6. כמובן שגם הברזל נמוך מאוד. לפי רופאת המשפחה שלי, הגוף שלי אינו סופג ברזל מאוכל. מה הבעיה? מדוע
תשובה:
את הסיבות לאנמיה בשל חוסר ברזל ניתן לחלק לשלוש קבוצות עיקריות: דימום כרוני כלשהו, אי ספיגת ברזל, או מחסור באספקת הברזל (צריכה נמוכה, דבר שיכול לקרות אצל צמחונים). מכיוון שאינך צמחונית בחצי שנה האחרונה, ניתן לשלול את הסיבה האחרונה, בהנחה שהבשר שאת אוכלת אכן עשיר בברזל (בשר בקר, כבד וכו'). מכאן שיש לשקול בירור בכיוון של אי ספיגה או של דימום כרוני. לפי הנתונים שמסרת, קשה לקבוע מה מקור הבעיה, ויש לערוך עוד כמה בדיקות לפני שקובעים שהבעיה היא אכן בספיגת הברזל. אני ממליצה לנסות לאכול עוד קצת בשר איכותי מבחינת תכולת הברזל שבו, בתדירות גבוהה יותר, ולחזור שוב על בדיקות הדם. אם לא יהיה שינוי בערכי הברזל והפריטין שלך, אני מניחה שרופאת המשפחה שלך תפנה אותך להמשך בירור בנושא. בינתיים אין סיבה לדאגה. תוכלי לקרוא עוד על הנושא בתשובה הבאה בפורטל אינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_121206_2.htm