שמות מסחריים
פרופראנולול ( פרולול) שייך לקבוצת חוסמי בטא לא בררניים, המשפיעים על המערכת האדרנרגית בלב ובכלי הדם. פרופראנולול ( פרולול) משמש בעיקר לטיפול במצבים הבאים:
יתר לחץ דם.
תעוקת חזה (אנגינה פקטוריס).
הפרעות קצב בלב.
רעד
טיפול מונע בעקבות אוטם שריר הלב
טיפול מונע במיגרנה.
פרופראנולול ( פרולול) יעיל גם לאיזון קצב לב מהיר ותסמינים אחרים הנגרמים על-ידי פעילות-יתר של בלוטת התריס, ובהפחתת דפיקות לב, הזעה ורעד הנגרמים על-ידי חרדה קשה.
התרופה מיועדת גם לטיפול במחלת ההמנגיומה בגיל הינקות. המנגיומה הינה צבר של כלי דם עודפים אשר יוצרים גוש בעור או מתחתיו. ההמנגיומה יכולה להיות שטחית או עמוקה. לעיתים היא נקראת "סימן תות" כי פני השטח שלה מזכירים במראה צורת תות. ניתן לפעוטות מגיל 5 שבועות עד 5 חודשים, במצב המנגיומה מסכנת חיים או תפקוד.
אין להשתמש בפרופראנולול ( פרולול) במקרים הבאים:
רגישות לפרופרנולול או למרכיבים אחרים שבתרופה.
אין להשתמש לטיפול במיגרנה לאחר שההתקף כבר התחיל.
מחלת אסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס) כרונית, נפחת (אמפיזמה) או צפצופים במערכת הנשימה בהווה או בעבר.
אחת מבעיות לב הבאות: אי ספיקת לב בלתי נשלטת, חסימה בלב מדרגה שנייה או שלישית, דופק לב מאוד איטי (נמוך מ-45) או לא סדיר, לחץ דם נמוך מאוד, זרימת דם מאוד חלשה, תעוקה חזה בזמן מנוחה.
מחלת פאוכרומוציטומה שאינה מטופלת (עלייה בלחץ הדם כתוצאה מגידול הממוקם סמוך לכלייה).
חמצת מטבולית (עליה ברמות חומצת שתן בדם).
דיאטה חריפה או נטייה להיפוגליקמיה (תת סוכר בדם). צום או צום לאחרונה.
חשוב לשים לב:
כמו כל חוסמי הבטא, פרופראנולול משפיע על תגובת הגוף לירידה ברמת הסוכר בדם; מסיבה זו חולי סוכרת חייבים להשתמש בתרופה זו בזהירות.
תרופה זו עלולה למסך את סימני האזהרה במקרה של רמת סוכר נמוכה בדם (היפוגליקמיה). כמו גם להחריף היפוגליקמיה בילדים, במיוחד בזמן צום (כמו למשל במצבים בהם האכילה מועטה, מחלה דלקתית, הקאות), או כאשר צורכי הגלוקוז גבוהים מהרגיל (קור, לחץ, דלקת) או בעקבות קבלת מינון יתר.
פרופראנולול ( פרולול) עלול לגרום לרגישות מוגברת לקור.
התרופה עלולה לפגום בערנות, לכן יש להיזהר בנהיגה ולהזהיר ילדים שנוטלים תרופה זו מרכיבה על אופניים ומפעילויות מסוכנות כגון משחק ליד כביש.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: פרט לטיקים, מה אופייני להתנהגות חולים במחלת טורט במה שקשור לחיי יום יום ולסובבים את אותם? יש לי חבר שחולה במחלה זו.
שאלה: יש לי חברה בת 19 שנכנסה להריון. היא נמצאת בשבוע השישי להריון והיא מעוניינת לעשות הפלה בדרך תרופתית. הבעיה היא שסוג הדם שלה הוא A שלילי. הייתי רוצה לדעת איזו תרופה מומלצת לה, מה הסיכונים בלקיחת התרופה, אם היא תוכל להיכנס להריון שוב בעתיד, או שאין לה ברירה אלא ללדת את התינוק.
שאלה: אני סובלת מקרישיות יתר ואובחנתי ב APLA . לאחרונה עברתי הפלה טבעית - MISSED ABORTION והבנתי שיש קשר בין השניים. במהלך כל הזמן אני מטופלת ב- CLEXANE - זריקה פעם ביום. רציתי לדעת אם ניתן ליטול עוד תרופות על מנת להימנע מהפלה נוספת והאם ניתן לבדוק אם היה קשר בין ההפלה לקרישיות.
שאלה: אילו סוגי קוצבי לב קיימים?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת א.ק.ג
-
בדיקות דם
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
אספירין (מיקרופירין)
-
בוסנטן
-
פורוסמיד (פוסיד)
-
פריגאבאלין (ליריקה)
-
דסמופרסין