המזונות העיקריים שגורמים לתגובה אלרגית הם חלבוני חלב, פרה, סויה, ביצה, בוטנים, אגוזים, חיטה, דגים ושומשום. אלרגיה לפירות כמו אפרסק, מישמש ודומיהם מדווחת בדרך כלל במתבגרים ובמבוגרים עם נזלת אלרגית ועם אלרגיה לגרגרי אבקה של צמחים שונים.
עקב חוסר בשלות של מנגנוני ההגנה של רירית המעי בחודשים הראשונים לחיים, מולקולות ענק של מזונות אלרגנים, נספגות במעי ומעוררות יצירת נוגדנים מסוג IgE שהם נוגדני האלרגיה, או מעוררות תגובות חיסוניות אחרות של המערכת החיסונית המקומית במערכת העיכול.
אצל 80% מהילדים הלוקים באלרגיה לחלב, סויה או ביצה, תתפתח סבילות למזון האלרגני עד גיל 3. אלרגיה לבוטנים, אגוזים, דגים בדרך כלל מתמידה.
האנציקלופדיה הישראלית לרפואה
הוצאת ידיעות ספרים 2007
-
אלרגיה למזון תסמינים
-
אבחון ובדיקות
-
טיפולים ותרופות
-
מניעה
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: בחודש האחרון סבלתי מכאבי בטן קשים שחלפו לאחר כמה שעות. שמתי לב, ואף וידאתי זאת, כי הדבר קורה לאחר אכילת כבד עוף. מעולם לא הייתי רגישה לכבד עוף. האם פיתחתי רגישות, או שמא זו בעיית עיכול אחרת שיש לבררה? ואם כן, כיצד מבררים זאת?
-
שאלה: מהי החלופה המיטבית לאומגה 3 למי שמנוע מלהתקרב לדגים ומוצריהם בשל אלרגיה קשה?
-
שאלה: האם סכיזופרניה יכולה להיות תוצאה של אלרגיה למזון? קראתי באינטרנט שבאנגליה נערך מחקר שגילה שדיכאון יכול להיות תוצאה של אלרגיה לחיטה.
-
שאלה: הלכתי לרופא השיניים שלי בגלל זיהום שהיה לי בשן הבינה השמאלית. הוא בדק אותי, ונתן לי אנטיביוטיקה (אני לא זוכרת מה שמה, לצערי הרב, אני רק זוכרת שזו אנטיביוטיקה עם פניצילין), והורה לי לקחת באותו ערב 2 כדורים (כדור אחד כל 6 שעות), ומהיום שלמחרת לקחת 4 כ
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
תבחין עור טוברקולין
-
מחלות קשורות
-
נגיף הרפס 7
-
אלטרנריה
-
אקנה
-
פטרת בנרתיק
-
דלקת אוזניים
מאמרים בנושא אלרגיה למזון


בין אם אלרגיה לפרחים, בעלי חיים או מזון - שיעור האנשים שסובלים מאלרגיות שונות שילש את עצמו בשני העשורים האחרונים. ב... לכתבה המלאה


הצעת החוק החזקת מזרקי אפינפרין במקומות ציבוריים של ח"כ יפעת קריב (ממפלגת 'יש עתיד') אושרה ביום ראשון, 29.6.14, בווע... לכתבה המלאה