שמות מסחריים
- אמיודקור Amiodacore
- פרוקור Procor
- אמיודקור זריקות AMIODACORE INJECTION
- אמיאוקרד AMIOCARD
אמיודארון (פרוקור) הוא תרופה אנטי-אריתמית, שפועלת על ידי האטת אותות עצביים בשריר הלב. אמיודארון (פרוקור) ניתן במחלות הבאות: לטיפול בהפרעות קצב הלב שונות, לטיפול בדופק מהיר ממקור חדרי ולמניעת הישנות של פרפור פרוזדורי וחדרי, לאי-ספיקה של העורקים הכליליים, וכן לטיפול בתסמונת וולף-פארקינסון-וויט (WPW).
התרופה פועלת לשליטה על פעימות הלב הלא סדירות (תופעת 'הפרעת קצב'), ומסייעת לפעימות הלב לחזור למצב הרגיל. יש להתחיל בטיפול תחת השגחה קפדנית ותוך פיקוח צמוד על המינון על מנת להשיג את ההשפעה הרצויה עם המינון הנמוך ביותר.
אין להשתמש באמיודארון (פרוקור) במצבים הבאים:
רגישות לאמיודארון הידרוכלוריד או למרכיבים נוספים בתרופה או ליוד. תסמיני התגובה האלרגית כוללים פריחה, בעיות בליעה או נשימה, התנפחות השפתיים, הפנים, הגרון או הלשון.
הריון או הנקה.
הפרעות בתפקוד בלוטת התריס בהווה או בעבר. יש לבדוק את תפקוד בלוטת התריס לפני תחילת הטיפול בתרופה.
הפרעות קצב הלב המתבטאות בעיקר בפעימות לב איטיות (סינוס ברדיקרדיה) או מהפרעת קצב הנקראת חסם סינו-פרוזדורי בהווה או בעבר.
הפרעות קצב אחרות ללא קוצב לב מושתל.
אין להשתמש בצירוף עם תרופות שעלולות לגרום להפרעות קצב.
בנטילת תרופות מסויימות לזיהומים, סכיזופרניה ומחלות נפש אחרות, במלריה, בקדחת השחת, בפריחות או באלרגיות אחרות, בנטילת תרופות להפטיטיס C- יש לעדכן רופא.
בהמתנה להשתלת לב. נטילת אמיודארון לפני השתלת לב הראתה סיכון מוגבר לסיבוך מסכן חיים (תפקוד ראשוני לקוי של השתל).
חשוב לשים לב:
אמיודארון (פרוקור) אינו מיועד לילדים ותינוקות.
תחילת נטילה של אמיודארון (פרוקור) חייב להיות תחת פיקוח רפואי צמוד.
אמיודארון (פרוקור) מכיל יודין, אשר עלול לגרום לבעיות בבלוטת התריס.
בתקופת הטיפול באמיודארון (פרוקור) יש לערוך בדיקות דם לשלילת היפוקלמיה, תפקוד הכבד, בלוטת התריס, הריאות (גם לפני תחילת הטיפול), בדיקת עיניים שיגרתית הכוללת פונדוסקופיה ו-א.ק.ג. כמו כן, יש להימנע מחשיפה לשמש בזמן הטיפול ומספר חודשים לאחר
סיומו כיוון שאמיודארון (פרוקור) מגביר רגישות העור לקרני השמש, וחשיפה לשמש ללא הגנה עלולה לגרום לכוויות, עקצוץ או שלפוחיות בעור. יש לנקוט באמצעי הזהירות: קרם הגנה בעל מקדם הגנה גבוה, כובע ולבוש המכסה את הידיים והרגליים.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אמא שלי, בת 74, עברה לפני שבע שנים ניתוח מעקפים. מאז היא סובלת מפרפור פרוזדורים עם טכיקרדיה ומטופלת בקומדין באופן קבוע. היא קיבלה סוטלול 240 מ"ג ליום, במשך 4 שנים. בעקבות זה התעוררה לה אסתמה שהיתה לה בילדות, עם התקפים מאוד קשים. הסוטלול הוחלף לפ
שאלה: אני בת 38. לפני כמה שנים אבחנו אצלי היפרתירואידיזם. תחילה קיבלתי טיפול של פרופילתיוציל למשך שנתיים, הבלוטה חזרה לעצמה, ומאז הפסקתי ליטול תרופות בלא להיוועץ עם הרופא. לאחר שנה הבעיה חזרה. רזיתי הרבה (זה דווקא נחמד) והתחלתי ליטול שוב את התרופות, אם כי לא באופן עקבי. לא מזמן ערכתי בדיקות דם, שלפיהם רמת ה- TSH במצב לא טוב, ואילו רמת ה- T3 ורמת ה- T4 מאוזנות: TSH 0.03 T3 5.3 T4 12.4 הפעם לא רק שלא רזיתי אלא עליתי משמעותית במשקל (7 ק"ג). לאחרונה גם שמתי לב כי כדור העין בולט מעט ויש לי הרגשה של עיניים נפוחות, כאילו לאחר בכי. השינוי שווה בשתי העיניים, וזה מאד מפריע לי אסתטית. האם פרופילתיוציל עדיף על מרקפטיזול? האם הוא חזק יותר או מתאים יותר לטיפול בבעיה שלי? האם העיניים יחזרו להיות כשהיו, או שאין מה לעשות וזה נשאר כך? לפני כן לא היתה לי כל בעיה של בלט עין למרות שהבלוטה לא היתה מאוזנת. בהקשר לכך, מתי מומלץ טיפול ביוד רדיואקטיבי? האם טיפול זה יגרום לעיניים לחזור לעצמן ולבעיית הבלוטה להיפתר? לא מזמן ערכתי בדיקת מיפוי עצמות עקב בעיה בגב תחתון, רציתי לדעת האם יש קשר בין החומר המוזרק לווריד לבעיה שלי? האם מצבי הוחמר עקב כך? האם מומלץ לעבור לטיפול נתורופתי במצבי, או להמשיך עם הטיפול התרופתי?
שאלה: אמי קבלה בחודשיים האחרונים פרוקור וקומדין. בעקבות פגיעה של הפרוקור בבלוטת התריס ,התרופה הופסקה. מאחר ופרוקור מדלל את הדם בנוסף לקומדין, קרוב לוודאי שצריכת הקומדין תוכפל. השאלה:מהו זמן החיים של הפרוקור בגוף אחרי שמפסיקים אותו?
שאלה: אני במעקב סוכרת, גלוקוז - 110 ולחץ דם 140/90 . מטופל באספירין וקונקור. לאחרונה אני מרגיש התכווצויות בצד שמאל של החזה, פעם בכמה שעות לשבריר שניה ממה זה נובע? מאוד מלחיץ אותי.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת א.ק.ג
-
בדיקת EEG
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
ניטרוגליצרין (גליצריל טריניטראט)
-
פפברין
-
וארפרין (קומדין)
-
ביסופרולול (קרדילוק, קונקור)
-
פלקאיניד