שמות מסחריים
- ניטרודרם TTS Nitroderm TTS
- ניטרולינגואל ספריי Nitrolingual Spray
- רקטוג'סיק Rectogesic
גליצריל טריניטראט נמצא בשימוש מסוף המאה ה-19. הוא שייך לקבוצת תרופות מרחיבות כלי דם הנקראות ניטראטים והמשמשות להקלת הכאב של התקפי תעוקה.
גליצריל טריניטראט אינו מרפא מחלת לב; הוא יכול רק להקל על התסמינים.
מרחיבי כלי דם מקבוצת הניטראטים משמשים לעיתים להורדת לחץ דם בזמן ניתוח ולטיפול באי ספיקת לב. לגליצריל טריניטראט פעולה מהירה ביותר, אך היא נמשכת זמן קצר.
התרופה עלולה לגרום למגוון של תסמינים קלים, כגון הסמקה וכאב ראש, אשר על רובם ניתן להתגבר על ידי התאמת המינון. את הנטילה הראשונה של גליצריל טריניטראט רצוי לעשות בישיבה. עלול להופיע עילפון בעקבות הנפילה בלחץ הדם.
אם התקף תעוקת חזה כבר החל, יש להשתמש בתכשירי ניטרט מהירי תגובה, כמו ספריי, במקום מדבקות.
גליצריל טריניטראט קיים גם במשחה המשמשת לטיפול בפיסורות אנאליות כרוניות. משמש בהקלה בכאבים הנובעים מסדק כרוני בפי הטבעת (פיסורה אנאלית כרונית). פיסורה אנאלית הינה קרע בעור דופן תעלת פי הטבעת. בשימוש מקומי מופחת הלחץ בפי הטבעת ומוגברת זרימת הדם, ולפיכך מופחת הכאב.
התרופה אינה לשימוש במקרים של רגישות יתר לניטרטים, או למרכיבי התרופה האחרים, במצבי ליקוי חמור בזרימת הדם, ארוע מוחי, או פגיעת ראש קשה, בליקויי לב חריגים, או בילדים ובתינוקות.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בן 63. בתוצאות בדיקות כלמידיה שקיבלתי היום נרשם שלילי chlm pneu וגם שלילי chalm psittaci אבל lgA chlam trach 1/16-1/32 ו chalm trach IgG 1/1024-1/2046, וכן המלצה לשלוח בדיקה נוספת ל IgG וגם שתן לכלמידיה . אודה לכם אם תסבירו במה מדובר והאם הערכים האלה הם גבוהים או באיזה שלב נמצאת המחלה.
שאלה: יש לי בת בת 32 שסבלה בעבר ממחלת נפש שבפעם הראשונה הופיעה לפני 15 שנה, והיא אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי, שם עברה טיפול בנזעי חשמל ויצאה מבית חולים במצב טוב מאוד. לאחר מכן היתה במצב טוב, עבדה בהרבה תחומים ולמדה במכללה, אבל מצבה התחיל להתדרדר כעשר שנים אחרי הטיפול והמחלה חזרה, היא אושפזה שוב וטופלה באותה צורה (נזעי חשמל), ואחרי 4 שנים שוב אושפזה וקבלה אותו טיפול ואח"כ שוחררה, ושוב חזרה לבית חולים ושוחררה רק אחרי 7 חודשים, ועכשיו היא עוברת שוב טיפול בחשמל אבל הטיפול הפעם נראה לי ארוך מדי בהשוואה לטיפולים הקודמים ואין שיפור. היא עברה עד עכשיו כ 23 נזעי חשמל בתקופה הזאת. השאלה שלי, האם הטיפול בחשמל יהיה לא יעיל אחרי תקופה מסויימת של טיפולים, והאם ונכון שהגוף מתרגל לטיפולים מסוג זה? ועוד שאלה אחרונה, האם יש טיפולים אחרים במקרה והטיפול הזה לא יעיל ?
שאלה: מהו אוסטיאופורוזיס?
שאלה: אני בת 22, פעילה מינית. ברצוני לקבל את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם. כיצד אוכל לדעת שלא נדבקתי כבר, שהרי במקרה כזה, לפי הפרסומים, החיסון כבר אינו מועיל? איך אפשר לדעת אם בן זוג נושא וירוס זה? לבן הזוג שלי היו הרבה פרטנריות בעבר. אילו בדיקות יש לעשות והאם הן כלולות בסל הבריאות? כמה זמן עובר מן ההידבקות ועד שהווירוס עוזב את הגוף?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת א.ק.ג
-
אקו לב
תרופות קשורות
-
רמיפריל (טריטייס, רמיטנס)
-
ביסופרולול (קרדילוק, קונקור)
-
אנלפריל (אנלדקס)
-
פורוסמיד (פוסיד)
-
אינדאפאמיד