שמות מסחריים
- בודסון Budeson
- בודיקורט Budicort
- בודזונייד סטרינבז טבע Budesonide sterinebs Teva
- בודיקורט רספולס Budicort respules
- קורטימנט Cortiment
- ג'ורבזה JORVEZA
בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט, בודסון)
בודסוניד שייך למשפחת קורטיקו-סטרואידים נוגדי דלקת בעלי השפעה מקומית, ומשמש להפחתת מצבי דלקת שונים (במעיים, בדרכי הנשימה, בוושט). משמש למניעה בשימוש קבוע ורציף, ובמקרים אחרים, כטיפול זמני, שייקבע בהתאם למצב והתגובה לטיפול.
בודסוניד (Budesonide) הוא חומר פעיל שנמצא במשאפים ובתכשירים לאינהלציה כמו בודיקורט, , בודזונייד סטרינבס טבע, לצורך טיפול באסתמה, נמצא בתכשירים לטיפול במחלות דלקתיות הקשורות במערכת העיכול, כמו בתכשירים בודסון, קורטימנט. וכן בתכשיר המטפל בדלקת ושט אאוזינופילית, כטיפול חריף, וכן כטיפול משמר- ג'ורבזה.
יעיל לטיפול ב:
1. מחלת קרוהן חריפה מתונה עד בינונית במעי הדק ו/או במעי הגס.
2. טיפול בדלקת קולגנית של המעי הגס (קוליטיס קולגנית).
3. טיפול בדלקת כבד אוטואימונית.
4. טיפול ומניעת אסתמה.
כמו כן, קיימים תכשירים נוספים לטיפול באסתמה (סימביקורט, דואו-רספ) המכילים בודסוניד בשילוב עם חומר מרחיב סימפונות בעל פעילות ממושכת, המשמשים לטיפול במקרים קשים יותר של אסתמה. ממחקרים שונים עולה כי שימוש סדיר בקורטיקו-סטרואידים בשאיפה למניעת אסתמה בחולים עם אסתמה בינונית וחריפה עשוי למנוע התקפים קשים וסבוכים.
5. טיפול בדלקת ושט אאוזינופילית במבוגרים
הנחיות חשובות:
אם התרופה נועדה לטיפול מניעתי, עליך להקפיד להשתמש בה באופן רציף וקבוע, לפי הוראות הרופא, לצורך השפעה מירבית, וגם אם אין באותו הזמן סימנים לאסתמה. בכל מקרה של החמרת אסתמה או מחלות קרוהן וקוליטיס כיבי, יש לפנות לרופא בהקדם.
מומלץ להימנע מאכילת אשכוליות או שתיית מיץ אשכוליות בזמן טיפול בודסוניד לבליעה.
לאחר השימוש במשאף, חשוב לשטוף את הפה כדי למנוע זיהום פטרייתי בפה ובגרון.
קראו עוד: קורטיזון: מתי הוא מועיל, מתי הוא מזיק
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בתרופות המכילות בודסוניד (Budesonide) במקרים הבאים:
- אם ידוע על רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים אחרים בתרופה.
- אין להשתמש בודסוניד לבליעה אם אובחנה אצלך שחמת הכבד.
- במקרה של טשטוש ראייה או בעיות ראייה אחרות.
- אין להשתמש בתרסיס בודסוניד לאף במקרים של נזלת זיהומית, אלא אם ניתן בו זמנית טיפול נגד הזיהום.
- יש להימנע מחשיפה לחולים בשלבקת חוגרת, חצבת או אבעבועות רוח- במיוחד אם לא חלית במחלות אלה בעבר. חשיפה כזו יכולה להזיק עד כדי סכנת חיים. במקרה חשיפה- יש לפנות מיידית לרופא, גם בתקופה של עד 3 חודשים לאחר סיום הטיפול בכמוסות.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני לוקחת שאיפה אחת ביום ממשאף סימביקורט למניעת קוצר נשימה כתוצאה מאלרגיה. מהן ההשפעות הפיזיולוגיות ארוכות הטווח כתוצאה משימוש זה? האם כרוכות בכך סכנות כלשהן?
שאלה: אני בת 45, לא משתמשת באמצעי מניעה. בחודש שעבר היה לי דימום בין-וסתי (כ-5 ימים לאחר המחזור, ודימום נוסף של כשבוע). החודש התחיל שוב דימום, ואני עדין מדממת (מעל 12 יום), דימום כבד יותר ממחזור רגיל, כולל עייפות וחולשה. בחודש שעבר נבדקתי על ידי רופא נשי
שאלה: אני בת 25, סובלת זה שנה מכאבי סינוסיטיס חוזרים, בעיקר מעל העיניים וסביב האף. הרגשה קצת יותר כבדה בצד שמאל. כל פעם נרשמת לי אנטיביוטיקה אך זה חוזר כל חודש, ללא הועיל. לאחרונה עשיתי בדיקת CT של הסינוסים. גם ביומיים האחרונים חוזרים לי הכאבים ואני מתוסכ
שאלה: בתי בת 5 וחצי חודשים. לפני 10 ימים היא התחילה להשתעל. הרופא נתן לעשות אינהלציה עם בודיקורט וטרבולין, כי הוא שמע צפצופים בריאות. אחרי 7 ימים היגענו למעקב לרופא שאמר שאין לה צפצופים, אבל שהשיעול נמשך, ונתן לעשות עוד שבוע אינהלציה עם רק בודיקורט ומי מלח
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
תפקודי ריאה ותבחיני תגר בילדים צעירים
-
תבחיני עור
תרופות קשורות
-
מיזולאסטין
-
דקסמתזון
-
פורמוטרול
-
נוסידקס
-
קרבוציסטאין (מוקוליט)