שמות מסחריים
- אסריל Aceril
קאפטופריל, תרופה לטיפול ביתר לחץ דם, היתה הראשונה בקבוצה חדשה של תרופות שנקראות מעכבי ACE. כמו תרופות רבות אחרות להורדת לחץ דם, קאפטופריל מרחיב את כלי הדם ומקל על זרימת הדם.
קאפטופריל יעיל במיוחד לאנשים עם יתר לחץ דם אשר סבלו מתופעות לוואי עם תרופות אחרות. תרופה זו מורידה את לחץ הדם במהירות, אך עשויים לחלוף מספר שבועות עד להשגת השפעה מירבית.
אפשר להוסיף קאפטופריל לאנשים אחרי אוטם בשריר הלב, כדי להקל את העומס על הלב, לשפר אי ספיקה של הלב, ולמנוע את הרחבת הלב. השיפור עשוי להיות ניכר והוא מתבטא בהקלה על עווית שרירי כלי הדם והפחתת העומס על הלב. לעיתים משלבים תרופות נוספות לצורך הפחתת לחץ הדם.
משמשת גם לנפרופתיה סוכרתית- פגיעה בכליה עקב סוכרת, וכן לטיפול לאחר התקף לב.
אינה לשימוש במקרים של אלרגיה לחומר הפעיל או למרכיבי התרופה האחרים, אם הייתה בעבר תגובת נפיחות של הידיים, השפתיים, הפנים או הלשון, מסיבה לא ידועה, במקרי סוכרת או ירידה בתפקוד הכליה ונטילת תרופה המכילה אליסקירן, בהריון- לאחר החודש השלישי (עדיף להימנע גם בתחילת ההריון), בנטילת סקוביטריל או ולסרטן בשל עליית הסיכון לאנגיואדמה (התנפחות מהירה מתחת לעור).
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בן 63. מתי עדיף לקחת כדור להורדת לחץ דם Cilaril - לפני פעילות גופנית (שחייה, הליכה) או אחרי פעילות גופנית? אחרי פעילות גופנית מתונה, הדופק שלי עולה מ-60 (הדופק הרגיל שלי) ל-90 שמשך כשלוש שעות. מדוע זה קורה? האם זה מעיד על בעיה רפואית?
שאלה: אני בן 30. בעוד שבועיים אני נוסע להודו (גם דרום וגם צפון). קיבלתי תוצאות בדיקת נוגדנים נגד צהבת. אודה לך מאוד אם תוכל להגיד אילו חיסונים נגד צהבת עלי לקבל, ומה פרק הזמן המינימלי הדרוש להשלמתם. בילדות הייתי חולה צהבת (לא יודע איזה סוג). בערך בגיל 18 עשיתי חיסון נגד צהבת (לא זוכר איזה סוג). להלן תוצאות הבדיקה: HB Surface Ag 0.000 HB Surface Ab 26.46 HB Core Ab IgG&Ig Nonreactive Hepatitis C Ab Nonreactive CMV AB IgG 0.7 AU/ml CMV Ab IgM 0.05 Nonreactive EBV EBNA Ab IgG >600 (Pos:>20) U/mL על מנת להשיב לך נחוצים כמה פרטים נוספים: כמה זמן תהיה בהודו? האם אתה יליד הארץ? אם לא, מתי עלית לארץ? והאם השלמת את חיסוני הילדות כנדרש (טטנוס פוליו MMR וכדומה)? לצורך נסיעה להודו חיוני שתהיה מחוסן נגד הפטיטיס A, טיפוס הבטן, טטנוס, פוליו, ודלקת מוח יפנית (אם הנסיעה ממושכת). כדאי לקחת עמך כדורי אנטיביוטיקה נגד שלשול מטיילים (סיפרו). מומלץ לפנות למרפאת מטיילים להשלמת החיסונים עם תשובות הבדיקות. ד"ר אייל לשם
שאלה: בתי בת ה-23 חולה זה כשבועיים במחלת הנשיקה. השקדים והבלוטות שלה מוגדלים מאוד, וכעת הופיעה גם פריחה בעור. אבקש לדעת מתי מתחילים הסימפטומים לעבור והאם ניתן להקל על התופעות האלה. התסמינים של מחלת הנשיקה מתחילים לעבור בממוצע לאחר 2 עד 6 שבועות מתחלת המחלה, אבל טווח המועדים רחב. ניתן להקל על הרגשת החולה באמצעות טיפול סימפטומטי, כמו פאראצטאמול. על מחלת הנשיקה נכתב רבות באינפומד ואת מוזמנת לשוטט באתר כדי למצוא מידע נוסף. בברכה ד"ר איציק לוי
שאלה: אני בן 19, חייל, מאז שנולדתי אני נזהר באכילת פול ובתרופות וחומרים המסוכנים לי עקב חוסר ב G6PD, אך מעולם לא קיבלתי תשובה חד משמעית מה יקרה אם אני אקח תרופה שלא מתאימה לי, והדבר שהכי "מסקרן" אותי מה יקרה אם אני אוכל פול ?!
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת א.ק.ג
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
ויטמין E טוקופרול (אביטול)
-
אמיודארון (פרוקור)
-
איזוסורביד-מונוניטראט
-
דילטיאזם
-
אפיקסבן (אליקוויס)