שמות מסחריים
-
סילוקסן Ciloxan
-
ציפרודקס Ciprodex
-
ציפרופלוקסאצין-טבע Ciprofloxacin-Teva
-
ג'ירופלוקס Giroflox
-
נפלוקסין NAFLOXIN
-
ציפרופלוקסצין I.Vאלטן CIPROFLOXACIN I.V ALTAN
-
ציפרו-טבע CIPRO-TEVA TEVA
ציפרופלוקסצין הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות ציפרודקס, צילוקסן, ציפרופלוקסאצין-טבע ו ג'ירופלוקס - אנטיביוטיקה רחבת טווח (פעילה נגד מספר רב של חיידקים) ממשפחת הפלואורוקווינולונים. ציפרופלוקסצין ניתן בבליעה, בהזרקה וכטיפות עיניים או אוזניים לטיפול בזיהומים שונים של חיידקים הרגישים לסוג זה של תרופה אנטיביוטית.
יעיל לטיפול ב:
ציפרופלוקסצין (ציפרודקס) בבליעה או בהזרקה מיועד לטיפול בזיהומים במערכת הנשימה, דרכי השתן , זיהום חריף של אגן הכליה, זיהום במערכת העיכול (כמו שלשול מטיילים), זיהומים מתמשכים או חוזרים של אוזניים או סינוסים, זיהומים בדרכי המין בגברים ונשים, זיהומים בעור וברקמות רכות, זיהום בעצמות ומפרקים, דלקת חיידקית של בלוטת הערמונית, לאחר חשיפה לאנתרקס על ידי שאיפה, זיהומים שנגרמים על ידי חיידקים הרגישים לסוג זה של אנטיביוטיקה אצל מבוגרים.
לילדים ולמתבגרים, תחת השגחה רפואית של רופא מומחה, ציפרופלוקסצין משמש לטיפול בזיהומים קשים במערכת הנשימה בקרב ילדים בני 17-5 שנים הלוקים בציסטיק פיברוזיס (לייפת כיסתית)., לאחר חשיפה לאנתרקס על ידי שאיפה. זיהומים מסובכים בדרכי השתן, כולל זיהומים חריפים אשר הגיעו לכליות, או כל זיהום חמור אחר בהתאם להחלטת רופא.
בנוסף לכך, ציפרופלוקסצין (ציפרודקס) יעיל גם בטיפול במחלת הזיבה.
ציפרופלוקסצין בטיפות עיניים (סילוקסן) ובטיפות אוזניים (סילוקסן, סטרקסל) מיועד לטיפול בזיהומים חיידקיים מקומיים אצל מבוגרים וילדים מעל גיל שנה. מחייב מעקב רפואי צמוד.
צילום: shutterstock
הנחיות חשובות:
בזמן הטיפול בציפרופלוקסצין (ציפרודקס) מומלץ להימנע מחשיפה לשמש או לדאוג ללבוש שמכסה את הגוף ולמריחת קרם הגנה, במידת הצורך, כיוון שציפרופלוקסצין עלול לגרום לרגישות בעור.
אם מתפתח אצלכם כאב חזק במפרקים, יש להפסיק את נטילת התרופה, מאחר שציפרופלוקסצין (ציפרודקס) עלול לגרום לדלקת או לקרע בגידים. הסיכון לתופעת לוואי זו עולה אם אתם בני 60 פלוס, עברתם השתלת איבר, סובלים מבעיות כליה, או נטילה במקביל של קורטיקוסטרואידים. במקרה כזה, יש להימנע מהזזת האזור הפגוע ולפנות מיד לטיפול.
בנוסף, במקרים נדירים מאד, ציפרופלוקסצין (ציפרודקס) עלול לגרום להפרעות בקצב הלב ולנוירופתיה היקפית.
כמו כן, עליכם להקפיד על נטילת ציפרופלוקסצין לפי הוראות הרופא ולסיים את כל המנה, גם אם אתם מרגישים טוב, אחרת הזיהום עלול לחזור. במקרה של כאב חזק בבטן, חזה או גב יש להגיע לחדר מיון.
שימוש בטיפות עיניים המכילות ציפרופלוקסצין לעיתים קרובות במקרה כיב בקרנית, ייתכן שקע לבן בעיניים (משקע של התרופה), שייעלם עם המשך השימוש בתרופה. משקע זה אינו מונע את המשך השימוש, ואינו משפיע לרעה על המשך מהלכו של תהליך ההחלמה.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
במקרים הבאים אין להשתמש בציפרופלוקסצין (ציפרודקס):
- רגישות לציפרופלוקסצין עצמו, למרכיבים אחרים בתרופה או לתרופות אנטיביוטיות אחרות ממשפחה זו. במקרה כזה, עליכם להימנע גם מטיפות עיניים או אוזניים.
- בנטילת טיזנידין.
יש לעדכן את הרופא טרם נטילת התרופה:
- בעיות כליה
- אפילפסיה ומצבים נוירולוגים נוספים.
- בעיות בגידים
- סוכרת
- מיאסטניה גרביס
- הגדלה או "בליטה" של כלי דם גדול
- קרע בדופן אבי העורקים או מצבים הגורמים לנטיה כזו
- היסטוריה משפחתית של מפרצת באבי העורקים
- בעיות לב, מחלת מסתם לב
- ליקוי בתפקוד הכבד
- דלקת פרקים שגרונית
-תופעת לוואי חמורה בעבר בעת נטילת קווינולון או פלואורוקווינולון
- חסר של G6PD.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בת 52. לפני מספר ימים רופאת המשפחה איבחנה שיש לי הרפס זוסטר בגב. אני מטופלת בזובירקס 5 ביום. שאלתי היא: בתי בהריון בשבוע 10. חוץ מנשיקה על הלחי לא היה שום מגע. בנוסף, הנכד בן השלוש נמצא איתי לעיתים קרובות. האם יש סכנת הדבקה, ואם כן - מה עלינו לעשות?
-
שאלה: יש לנו בעיה של קרישת דם במשפחה. אחותי התאומה ילדה בחודש השישי עובר מת. מבדיקות שעשתה גילו שסבלה מקרישיות יתר של הדם. אמא שלי גם סובלת ולוקחת כדורים, וגם אחותי הקטנה. אני בשבוע ה-13 להריון. רופא הנשים שלי נתן לי את הכדורים טבעפירין 100 מ"ג על מנת למנוע את קרישת הדם. האם זה יכול להזיק? ואם לא, עד מתי אני צריכה לקחת את הכדורים?
-
שאלה: זה שנה שאני נוטלת גלולות למניעת הריון. החודש נטלתי את כל ה-21 גלולות (חוץ מאחת באמצע החודש שפספסתי). יום אחרי שסיימתי את כל החפיסה קיימתי יחסי מין ללא אמצעי הגנה נוסף, ועכשיו אני אמורה לקבל מחזור ביומיים הקרובים. מהם הסיכויים שאכנס להריון? אני משתמשת בגלולות דיאנה 35.
-
שאלה: אני אחות מוסמכת ועובדת במחלקה פנימית בבית חולים גריאטרי. לאחרונה אובחנה באחת החולות במחלקה דלקת קרום המוח חיידקית (מנינגוקוק). הצוות קיבל הוראה לקחת כדור ציפרוקסין 500 מ"ג, אבל אני לא שקטה, יש לי תינוקת קטנה בבית ואני מאוד חוששת להידבק. האם יש
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת א.ק.ג
-
צילום חזה
-
תרופות קשורות
-
נביראפין
-
אפדרין
-
ריפאבוטין
-
דביגטרן (פרדקסה)
-
נינטדניב (אופב)