שמות מסחריים
- פלויקס Plavix
- קלופידוגרל טבע Clopidogrel Teva
- קלוד Clood
- קלופידקסל Clopidexcel
קלופידוגרל (Clopidogrel) הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות פלויקס (Plavix), קלופידקסל, קלוד וקלופידוגרל טבע. קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) שייך לקבוצת תיינופירידינים, תרופות שמעכבות את הצימות של טסיות דם וכך מונעות היווצרות של קרישי דם ואת הסיבוכים שהם עלולים לגרום עקב חסימת כלי דם בלב או במוח.
יעיל לטיפול ב:
קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) מיועד למנוע התקפי לב, שבץ מוחי או מוות על כתוצאה ממחלות לב וכלי הדם אצל חולים בסיכון גבוה לארועים כאלו כגון חולים בטרשת עורקים (אטרוסקלרוזיס) שעברו אוטם שריר הלב או אירוע מוחי, אנשים שסובלים ממחלת עורקים היקפית, מתעוקת חזה (אנגינה פקטוריס) בלתי יציבה, לרבות אלו שעברו השתלת תומך עורקים (stent) בצנתור ומטופלים באספירין.
בנוסף, קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) ניתן גם לחולים הסובלים מהפרעה בקצב הלב מסוג פרפור פרוזדורים שאינם מתאימים לטיפול בתכשירים נוגדי קרישה מסוג נוגדי ויטמין K כגון וורפרין (קומדין).
הנחיות חשובות:
יש לעדכן את הצוות הרפואי מראש על שימוש קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) אם אתם עומדים לעבור ניתוח, לרבות ניתוח דנטלי.
קראו עוד: התקף לב – מתי קורה ואיך מטפלים?
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בקלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל) במקרים הבאים:
- רגישות לקלופידוגרל או לאחד ממרכיבי התרופה.
- אם אתם סובלים ממצב רפואי שגורם לדימומים, כמו כיב קיבה או תריסריון, דימום תוך מוחי.
- אם אובחנה אצלכם מחלת כבד חריפה.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: התחלתי בשבועות האחרונים טיפול עם התרופה רואקוטן, וכאשר רכשתי אותה, הביאה הרוקחת לידיעתי שיש הגבלות מעבר להגבלות המוכרות (חשיפה לשמש, שתיית אלכהול), כגון שאסור להסיר שיער בשעווה במשך הטיפול, שאין לעשות מאמץ גופני, אפילו הליכה, שאין ליטול ויטמינים, ושאין לעשות טיפולים קוסמטיים. האם יש בסיס ודאי ומוכח לכל ההגבלות האלו? או שהן רק בגדר שמועות?
שאלה: אני בת 55, מאובחנת כחולת אוסטאופניה, נוטלת פוסלן פעם בשבוע כבר 4 שנים. אני לא יכולה ליטול סידן בגלל שמגיל עשרים, מדי כמה שנים אני מייצרת אבנים בכליות. גם עכשיו יש לי אבן בכל כליה. לאחרונה, בגלל פריצת דיסק, האורתופד הסתכל בתוצאות בדיקת CT שלי ואמר שהעצמות שלי חלולות. יש כאן התנגשות בין הבעיות. האם נטילת פוסלאן בלי סידן או שתיית חלב פועלת? בבדיקות אחרונות של צפיפות עצם נרשמה אצלי ירידה מזערית בתוצאה, ורופאת המשפחה אמרה שזה זניח.
שאלה: אמי בת 45 ויש לה תסחיף ריאתי. בבדיקה גנטית התגלה פקטור 5 ליידן. עשיתי גם בדיקה גנטית, והתגלה שגם אני נשאית של פקטור 5 ליידן ושל APC resistance, חשד להטרוזיגוט. מה זו הבדיקה הזאת?
שאלה: אני בת 33. ברצוני לדעת אם הבדיקות שלי תקינות: iron 92 ferritin 17 חומצה פולית 10 pt inr 0.95 pt sec 10.4 pt% 100
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
אקו לב
-
בדיקת א.ק.ג
-
תפקודי קרישה
תרופות קשורות
-
אינדאפאמיד
-
קאנדסארטאן
-
דיגוקסין
-
אנוקספרין (קלקסן)
-
אספירין (מיקרופירין)