שמות מסחריים
- אצטוזל 300 Acetosal 300
- אספירין 500 Aspirin 500
- אספירין קרדיו Aspirin Cardio
- קרטיה Cartia
- גודאמד Godamed
- מיקרופירין Micropirin
- טבעפירין Tevapirin
- גרמזה פירין 325 Gramse pirin 325
- מדיפירין MEDIPIRIN A.L. MEDI-MARKET
אספירין, או בשמו הכימי חומצה אצטיל-סליצילית, הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות רבות השייך לקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידליים (NSAID's). התרופות שמכילות אספירין (Aspirin) במינונים השונים משמשות לטיפול ולמניעה של מחלות רבות, בהתאם למינון האספירין בתוכן.
אספירין (Aspirin) במינון נמוך
אספירין (Aspirin) במינונים הנמוכים של 75 מ"ג – 100 מ"ג נמצא בתרופות מיקרופירין, קרטיה, קרדיופירין, טבעפירין ותרופות רבות אחרות. תרופות אלה מפחיתות צימות (הידבקות) טסיות הדם ותורמות לאפקט נוגד קרישה.
יעיל לטיפול ב:
מינון נמוך של אספירין מיועד למנוע מראש את ההתפתחות של מחלת לב כלילית אצל אנשים שנמצאים בסיכון גבוה. בנוסף, הוא משמש לעכב התפתחות של מחלות שנגרמות על ידי פקקת בכלי הדם במוח או בלב.
קראו עוד: אספירין: באמת מפחית את הסיכון להתקף לב?
אספירין (Aspirin) במינון גבוה
אספירין (Aspirin) במינונים הגבוהים של 250 מ"ג – 500 מ"ג נמצא בתרופות בשם אספירין, אצטוזל ובשילוב עם חומרים פעילים אחרים בתרופות אקמול פוקוס, אקסדרין, אספירין C, פרמול טרגט, אקסידול ועוד. בנוסף לפעילות שמפחיתה צימות הטסיות, למינונים גבוהים של אספירין יש השפעה נוגדת כאב ודלקת, טיפול בכאבים הקשורים במיגרנה, והוא מסייע בהורדת חום גבוה.
מצוי גם בתרופה שנועדה לטיפול חיצוני (רדיאן בי), בספריי, בשילוב חומרים פעילים נוספים, לצורך הקלה בכאב שרירי או ראומטי.
יעיל לטיפול ב:
אספירין במינון גבוה, לבדו או יחד עם חומרים פעילים נוספים, משמש להורדת חום ולשיכוך כאבים שונים, כולל כאבי ראש ומיגרנה, כאבי שרירים, כאבי מפרקים שגרוניים, כאבי מחזור, כאבים הנובעים מדלקת בסינוסים או מבעיות שיניים.
קראו עוד: אספירין נגד סרטן: ההמלצות החדשות שאתם חייבים להכיר
צילום: shutterstock
הנחיות חשובות:
יש להפסיק את נטילת התרופות שמכילות אספירין (Aspirin) לפחות חמישה ימים לפני שעומדים לעבור ניתוח או הליך ניתוחי כלשהו, כולל אצל רופא שיניים, אלא אם הרופא הורה אחרת.
יש להיזהר בנטילת תרופות שמכילות אספירין יחד עם תרופות נוגדות דלקת אחרות, במיוחד אם עברת את גיל 60 או אם שותים אלכוהול באופן קבוע מחשש להחמרת הסיכון לכיב קיבה או דימום בקיבה. לעתים, הרופא ירשום תרופה שמפחיתה את חומציות הקיבה כדי להפחית את הסיכון לפגיעה בקיבה.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
-מיועדת למבוגרים מעל גיל 18
אין להשתמש באספירין ובתרופות שמכילות אותו במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים אחרים בתרופה.
- רגישות לחומרים פעילים אחרים מקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידליים או משככי כאבים, לרבות התקף אסתמה עקב חשיפה לחומרים אלו.
- אין להשתמש בילדים ובמתבגרים במחלת חום ללא הוראת רופא ואם אמצעים טיפוליים אחרים כשלו. (מחשש לתסמונת ריי) - מחלה נדירה הפוגעת במוח ובכבד. בדרך כלל, מופיעה אצל ילדים ומתבגרים בזמן מחלה ויראלית חריפה כמו שפעת או אבעבועות רוח.
- אם היו לך בעיות בקרישת הדם או עברת שטף דם מוחי.
- אם לקית באי ספיקת כליות או כבד.
- אם את בשליש האחרון של הריון או מניקה (כתלות במינון התרופה).
-אם הנך סובל מאי ספיקת לב חמורה ובלתי מיוצבת.
- אם חווית דימומים או כיבים בקיבה, או במעי.
- אם הנך נוטל במקביל מתוטרקסאט במינון 15 מ"ג או יותר לשבוע או המינון יומי של 150 מ""ג ומעלה.
אזהרות נוספות: יש לעדכן את הרופא
- אם יש לך חוסר חמור ב- G6PD
- אם הינך עומד לעבור ניתוח, כולל ניתוח קטן, יכולה להיות עלייה בנטיה לדימום.
- אם אתה סובל או סבלת מליקוי בתפקוד: (אחד או יותר מהבאים)- כבד, כלייה, מערכת הלב וכלי הדם, מערכת העיכול, מערכת הנשימה (למשל אסטמה).
- רגישות לתרופות אחרות משככות כאב, נוגדות דלקת, תרופות אנטי- ראומטיות, או אלרגיה אחרת.
- דימום שנמשך זמן ארוך מהרגיל, למשל בחתכים או בפציעות קלות (כמו בזמן גילוח) בדרך כלל אינו בעייתיי. דימום יוצא דופן- יש לעדכן את הרופא.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני סובלת מצריבות באיבר המין לאחר קיום יחסים. האם יש לזה קשר לנטילת גלולות למניעת הריון?
שאלה: ברצוני לשאול לגבי אפילפסיה בכלל ועל תרופות בפרט. ברצוני לשאול לגבי אפילפסיה בכלל ועל תרופות בפרט. אשתי החלה לקבל התקפים אפילפטיים בעקבות ניתוח ראש שעברה, בתדירות של פעם בשבועיים או פעם בחודש. תרופות שונות שקיבלה (טגרטול, פניטואין, ואלפורל, למיקטל) גרמו לפריחה ואף להרעלה. לאחר מספר אשפוזים, קיבלה תרופה בשם נוירונטין , עם שילוב של פריזיום, וכתוצאה חלה ירידה בתדירות ההתקפים לאחת לחודש או חודשיים. לאחרונה, לאחר מספר התקפים החליף לה הרופא את הפריזיום לקלונקס. ברצוננו לשאול האם שילוב זה יעיל, והאם אי פעם ייפסקו ההתקפים?
שאלה: בדיקות דם הראו שבגופי יש חסר גדול מאוד בוויטמין D. אני סובלת מכאבים בגוף, בברכיים, ובידיים ומעייפות לא נורמלית. האם ייתכן שתרופה מסויימת הובילה אותי למצב כזה? לקחתי לפני כמה חודשים Arcoxia עקב דלקת חריפה בשריר. כיצד מגיעים למצב כזה של חסר גדול? האם מותר להתעמל בחדר כושר? פעילות גופנית לא תגרע?
שאלה: סובל מקלואיד הנמצא במרכז חזה עליון. ברצוני לדעת מה זה קלואיד ואיך ניתן לטפל בצלקת כואבת זו.