שמות מסחריים
-
אגיסטן Agisten
-
אגיסטן בייבי Agisten Baby
-
קלוטרימדרם Clotrimadrem
-
קלוטרימאזול קרם 1% Clotrimazole 1% cream
-
אורלטן Oralten
-
אגיסטן V Agisten V
-
פונגיקאר Fungicare
-
קלוטרי Clothree
-
קנסטן Canesten
-
קנסטן V Canesten V
-
אגיסטן קומבי Agisten combi
-
פונגיוורה קרם FUNGIVERA CREAM
-
אגיסטן לכסניות AGISTEN LOZENGES
קלוטרימאזול (אגיסטן) היא תרופה נוגדת פטריות נפוצה בשימוש, לטיפול בזיהומים בעור וברקמות ריריות, הנגרמים על-ידי פטריות ושמרים. מזהמים אפשריים: קנדידה אלביקנס וטריכומונס.
התרופה יעילה לטיפול בזיהומים של העור, בנרתיק ובאיברי המין החיצוניים בנשים.
ניתן למרוח אותה בכפות ואצבעות הרגליים, בתי שחי, מפשעה, קפלי עור ואזורים אחרים של העור ובזיהומי קנדידה של הפה, קנדידה של הנרתיק או הפין.
התרופה קיימת בצורת קרם, תמיסה ותרסיס לטיפול בזיהומי עור, ובצורת פתילות וקרם המוחדרים לתוך הנרתיק. תופעות לוואי בעקבות שימוש בקלוטרימאזול הן נדירות ביותר, אם כי חלק מהמטופלים עלולים לחוש צריבה וגירוי בעור באזור המטופל.
קיימת גם בצורת לכסניות למציצה, לטיפול מקומי בזיהומי קנדידה בחלל הפה והלוע, וכן לטיפול מונע במטופלים עם פגיעה בתפקוד מערכת החיסון בשל כימותרפיה, הקרנות, טיפול סטרואידי בלוקמיה, גידולים מוצקים והשתלות כליה.
השימוש בתכשירים אלה, ייעשה אם אובחן זיהום פטרייתי.
סימני הזיהום בעור, כמו גרד וכאב, צפויים להשתפר תוך מספר ימים מהתחלת הטיפול, אבל ייתכן שסימנים כמו אדמומיות וקילוף העור ייעלמו לאחר זמן ארוך יותר.
חלק מהתרופות המכילות קלוטרימאזול מנופקות ללא צורך במרשם רופא, ואילו חלקן מנופקות על פי מרשם רופא בלבד, כתלות במינון ובצורת המתן.
פטרת וגינלית היא זיהום נפוץ, ואינו נגרם בשל היגיינה אישית לקויה. הגורם לפטרת וגינלית הוא פטרייה הנקראת קנדידה שחיה בנרתיק ובאיברים שונים מבלי לגרום לנזק כלשהו. שינויים הורמונליים (המחזור החודשי, טבליות למניעת הריון, הריון, תום הווסת), בריאות ירודה, נטילת אנטיביוטיקה, סבונים מבושמים, תוספים לאמבטיה ובגדים הדוקים עלולים להביא לשינוי באיזון החומציות הטבעי, ולהתפתחות הפטרייה לזיהום.
בדלקת נרתיקית הנגרמת על ידי טריכומונס יש צורך בטיפול משולב של קלוטרימאזול ומטרונידאזול דרך הפה.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אימי בת 62, סובלת מלחץ דם גבוה זה מספר שנים ומטופלת בתרופות להורדת לחץ הדם. לפני כחודש החלה להרגיש זרמים וחולשה ביד שמאל ובפה, בצידו השמאלי. כמו כן חלו תסמינים של מעין "פקק" באוזניים. לאחר בירור נוירולוגי שכלל בדיקת CT אך ללא חומר בווריד, התברר כי היא לא עברה אירוע מוחי, אך נאמר כי לא ניתן לשלול מנינגיומה בשני הצדדים, 9 מילימטר בצד שמאל ו -5.7 בצד ימין. הנוירולוג המליץ לאימי לחזור לבדיקת CT בעוד כשנה. האם יכול להיות שבשל היעדר החומר בווריד לא ניתן לאתר את הבעייה כמו שצריך? כמו כן, האם בדיקת MRI תוכל לעזור? האם יכול להיות שמדובר בכלל במבנה גולגולת בגלל העובדה שמדובר בשני צידי הראש, או שהמחלה יכולה להופיע גם בצורה כזו?
-
שאלה: האם ניתן להיכנס להריון גם שלא בימי הביוץ? או אפילו אחרי כמה ימים מהביוץ?
-
שאלה: אני חולת טרשת נפוצה ומטופלת בקופקסון. האם אפשר להיכנס להריון בזמן הטיפול בקופקסון, או שצריך להפסיק את הטיפול ואז לנסות להיכנס להריון?
-
שאלה: בני בן השלוש וחצי שב אתמול מהגן והתלונן על כאב בבהונות הרגליים. כעבור זמן קצר אמר שכבר לא כואב לו כלום, אולם החל לצלוע. הוא גורר את רגל שמאל. גם היום הוא עדיין צולע אך אינו מתלונן על כאבים, מצב רוחו מצויין ועושה רושם כאילו דבר אינו מפריע לו. רופא הילדים שאצלו ביקרנו הבוקר המליץ על המשך מעקב בלבד בעוד יומיים ומשטח גרון. מהם הגורמים לצליעה שאינה מלווה בכאב? למותר לציין שאנחנו דואגים ולחוצים.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
-
תרופות קשורות
-
בטאמתאזון (בטנזול, בטאקורטן)
-
אליטרטינואין (טוקטינו)
-
ציפרוטרון
-
מומטאזון
-
צטרימיד + כלורהקסידין (סביעור)