שמות מסחריים
-
אנדרוקור Androcur
ציפרוטרון הוא חומר המעכב את פעילות ההורמונים האנדרוגנים ברקמות השונות בגוף ובנוסף מפחית את ייצור ההורמון הגברי - טסטוסטרון. אנדרוגנים הם הורמונים זכריים הגורמים להתפתחות של סימנים זכריים, על ידי קשירה לקולטנים על גבי רקמות שונות בגוף.
אנטי- אנדרוגנים, כמו ציפרוטרון, משנים את פעילות האנדרוגנים על ידי חסימת הקולטנים, או על ידי השפעה על ייצורם.
במינון של 10 מ"ג ביום משמש לטיפול בסימנים זכריים בולטים בנשים המחייבים טיפול הורמונלי, בסימני ייצור עודף של אנדרוגנים בנשים (במצבי התפתחות של שיער עודף על-פני הגוף והפנים, באופן שאינו טבעי, צורות חמורות של אקנה, העמקת הקול, נשירת שיער "גברית" והגדלת מסת השריר).
נטילת ציפרוטרון לטיפול בהופעת סימנים זכריים בולטים נעשית רק במידה ותוצאות רצויות לא יכולות להיות מושגות באמצעות תרופות המכילות מינון נמוך שלו או באמצעות אלטרנטיבות טיפוליות אחרות. בטיפול באקנה, יש לשקול טיפול הורמונלי מול טיפול באנטיביוטיקה.
מאחר וטיפול אנטי-אנדרוגני עלול לגרום למומים מולדים, יש ליטול את תכשירי הציפרוטרון ביחד עם גלולות למניעת הריון אצל נשים בגיל הפריון. לרוב השילוב הוא עם גלולות בעלות פעילות הורמונלית משולבת (פרוגסטוגנית ואסטרוגנית) כאשר ציפרוטרון נכלל בהן במינון נמוך של 2 מ"ג לגלולה.
לפני התחלת הטיפול יש לעבור בדיקות כלליות כולל בדיקה גניקולוגית. יש לשלול בוודאות קיום הריון לפני התחלת הטיפול בתרופה.
נשים המטופלות בציפרוטרון בשילוב עם אסטרוגן ו/ או שילוב מתאים של אסטרוגן ופרוגסטרון, לא צריכות ליטול אמצעי מניעה נוסף ("גלולה") בזמן הטיפול.
במצבים של שיעור יתר ברמה בינונית ואקנה הטיפול בגלולה משולבת המכילה ציפרוטרון במינון מופחת מספיקה לעיתים.
במינונים גבוהים ובשימוש ממושך יש חשש לפגיעה בכבד ולירידה בהפרשת קורטיזול מיותרת הכליה. עקב כך יש צורך לערוך בדיקות דם סדירות וכן תפקודי כבד ותפקודי יותרת הכליה.
שימושים קיימים נוספים: סרטן ערמונית, דחף מיני מופרז, אנדומטריוזיס (אלו אינו התויות רשומות לאנדרוקור 10 מ"ג).
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: מה הסכנות לילדה בת 3 חודשים שנדבקת במחלת הנשיקה? האם החזקתה על הידיים על ידי חולה במחלה או, נשיקה ממנו, עשויים לגרור הדבקה?
-
שאלה: בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבים עזים באזור הבטן התחתונה בצד ימין ובגב התחתון בצד ימין. להלן תוצאות הבדיקות: במיפוי: קיימת קליטה מוגברת ב- facet joints של חוליה L5-S1 וב- spinous process של חוליה L3. קיימת קליטה מעט מוגברת בברכיים ובקרסוליים. לסיכום: הממצאים יכולים להתאים לשינויים ניווניים. קליטות מעט מוגברות במפרקים - שינויים ארתריטים קלים. מה אוכל לעשות כדי להפסיק את הכאבים ומה אומרות תוצאות הבדיקות?
-
שאלה: אחרי בדיקת דם שגרתית נאמר לי על ידי הרופא שיש לי כבד שומני. האם התופעה לבדה מצביעה על משהו? אני בן 23, לא שותה ולא מעשן, הכולסטרול שלי נמוך. אלה תוצאות הבדיקות שעברתי: HDL 40 mg/dl LDL 53mg/dl המדד החריג: ALT (GPT) 52 U/L
-
שאלה: האם תוצאה של 0.30 בבדיקת דם microalbumin תקינה לגבר בן 68?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
טסטוסטרון
-
תרופות קשורות
-
ביפונאזול
-
פרומתאזין
-
מיזולאסטין
-
אדפלן + בנזואיל פראוקסיד (אפידו)
-
אמורולפין