שמות מסחריים
- דיזותיאזיד Disothiazide
הידרוכלורותיאזיד הוא חומר פעיל הנמצא בתרופה בשם דיזותיאזיד (Disothiazide) – חומר משתן מקבוצת המשתנים התיאזידים. הידרוכלורותיאזיד מאפשר לסלק את עודפי הנוזלים מהגוף ומפחית בצקת (אצירת נוזלים) אצל אנשים הסובלים מאי ספיקת לב גודשית, מחלות כליה, שחמת הכבד ותסמונת קדם וסתית.
הידרוכלורותיאזיד נמצא גם בתרופות נוספות, יחד עם חומרים פעילים אחרים המשמשים להורדת לחץ דם גבוה או משתנים.
יעיל לטיפול ב:
הידרוכלורותיאזיד (דיזותיאזיד) משמש לטיפול בלחץ דם גבוה ולהפחתת בצקת.
מכיוון שהידרוכלורותיאזיד (דיזותיאזיד) מפחית את כמות הסידן המופרשת בשתן, ניתן להשתמש בו גם למניעת היווצרות סוגים מסוימים של אבנים בכליות.
הנחיות חשובות:
עליכם להקפיד לשתות מספיק נוזלים בזמן הטיפול בהידרוכלורותיאזיד (דיזותיאזיד). כמו כן, מומלץ לאכול מזונות העשירים באשלגן כמו בננות, ירקות ואגוזים, בגלל שהתרופה מגבירה את ההפרשה של אשלגן בשתן. במקרים קיצוניים, איבוד אשלגן עלול לגרום לרמת אשלגן נמוכה בדם לתסמינים ואף להגביר את הסיכון להפרעות בקצב הלב.
הידרוכלורותיאזיד (דיזותיאזיד) עלול לגרום לרגישות לאור (פריחה בעור עקב חשיפה לשמש), לכן רצוי שתגנו על עורכם באמצעות בגדים ארוכים או קרם הגנה מהשמש ותמנעו משהייה בשמש במידת האפשר.
לפני הטיפול בהידרוכלורותיאזיד, ספר לרופא אם חלית בעבר בסרטן העור, או אם אתה מפתח נגע בלתי צפוי בעור במהלך השימוש בתרופה. שימוש בהידרוכלורותיאזיד עלול להעלות את הסיכון לפתח סרטן בעור ובשפתיים (סרטן עור שאינו מסוג מלאנומה), בפרט בשימוש ארוך טווח במינונים גבוהים.
במהלך השימוש בהידרוכלורותיאזיד יש להגן על העור מחשיפה לשמש ולקרינה אולטרה סגולה (UV)
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בהידרוכלורותיאזיד (דיזותיאזיד)
במקרים הבאים:
-רגישות לחומר פעיל או למרכיבים אחרים בתרופה.
-רגישות לתרופות אחרות מקבוצת תיאזידים או מבוססי סולפונמיד.
-אם אתם סובלים ממחלת כליות חמורות.
-אם חלה פגיעה משמעותית בתפקוד הכבד כמו אי ספיקת כבד.
-אם יש לכם בעיה בייצור שתן או עצירת שתן.
-אם נמצא אצלכם רמות גבוהות של סידן או חומצה אורית בדם או שאתם חולים בשיגדון (גאוט).
-אם רמות הנוזלים, נתרן או אשלגן בגופכם נמוכות מהתקין.
-אם קיימת ירידה בנפח הדם
-אם את בהריון ונוטלת את התרופה ללחץ דם גבוה.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בת 30 ומעוניינת להרות בקרוב. אני אמא לילדה בת שנתיים. בהריון של בתי נקלטתי מיד, המחזור היה סדיר. לפני שנה התגלתה אצלי בעיה של תת-פעילות בלוטת התריס, תת-קלינית, ערך TSH היה 5.2 וערכי T4 היו תקינים. פניתי לאנדוקרינולוג שאמר שבגלל שאני חושבת על הריון, כדאי להתחיל בטיפול תרופתי במינון נמוך. רופא המשפחה אינו מסכים עם דעתו, ואומר שאין צורך בטיפול ושהוא ממליץ על מעקב בלבד. הייתי רוצה לדעת מה דעתכם בנושא, מכיוון שקראתי על הקשר בין תת-פעילות של הבלוטה לבין פגיעה אפשרית בעובר, והדבר שמדאיג אותי הוא האפשרות של פגיעה בעובר. מה דעתכם בנושא?
שאלה: אני ואשתי מקיימים יחסי מין אנליים . האם עקב קיום יחסי מין אנליים האישה עלולה לקבל טחורים, או האם יכול להיגרם נזק אחר כלשהו, כמו מחלה זיהומית?
שאלה: נודע לי שהתרופה disothiazide ממשפחת המשתנים יכולה לגרום למחלת עור המלווה בנפיחות ובנקודות אדומות. מהי המחלה ומהן דרכי הטיפול בה?
שאלה: אני בת 28. מגיל 16 עברתי 4 ניתוחים עקב קרצינומה פוליקולארית של בלוטת התריס. בנוסף עברתי 4 מחזורי טיפול ביוד רדיואקטיבי, אך רמות התירוגלובולין עדיין גבוהות (סביב 200), ללא נוכחות של ממצאים לא תקינים כלשהם. אני מקבלת 200 מ"ג אלטרוקסין כל יום כדי לדכא את ה- TSH. בניתוח האחרון, שבוצע לפני כ-10 שנים, נכרתו 9 בלוטות לימפה בצוואר, ו-8 היו נגועות בגרורות מהגידול הראשוני. עברתי בדיקת PET CT לפני כשנתיים, ללא ממצאים לא תקינים. הרופא שלי ממליץ לערוך בדיקת דם עם הזרקת תירוגן. בעבר עשיתי הפסקה עם האלטרוקסין כדי לבדוק לאן יגיע התירוגלובולין והתוצאה היתה כמה אלפים. הרופא שלי ממליץ על טיפול נוסף ביוד אך אני מסרבת, מפני שכבר קיבלתי 581 מיליקירי יוד בסך הכל, ויש לי שני ילדים קטנים. מה המלצתכם?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
פניצילין
-
אמבריסנטן
-
חיסון דלקת כבד נגיפית A
-
אטנולול (נורמיטן, נורמלול)
-
אדנוזין