שמות מסחריים
-
קיורטן Curatane
-
איזובניר ISOVENIR BIOAVENIR
איזוטרטינואין הוא חומר פעיל שנמצא בתרופות רואקוטן, ששיווקה הופסק בארץ מסיבות מסחריות, קיורטן ואיזובניר. איזוטרטינואין דומה מבחינה כימית לוויטמין A ומשמש לטיפול בפצעי בגרות (אקנה) קשים, שלא הגיבו לטיפולים אחרים.
איזוטרטינואין ( קיורטן) מפחית ייצור שמנים טבעיים בעור (חלב) וקרטין, חלבון הנוצר בשכבות החיצוניות של העור.
בשבועות הראשונים של הטיפול באקנה (פצעי בגרות) העור עלול להיות יבש, קשקשי ומגרד. מצב זה משתפר עם המשך הטיפול. ברוב מקרים של פצעי בגרות יחול שיפור כבר לאחר סדרת טיפול אחת, שנמשכת בין 4 ל-6 חודשים. אם דרוש טיפול נוסף באיזוטרטינואין ( קיורטן), מומלץ להמתין שמונה שבועות לפחות.
חשוב לשים לב:
איזוטרטינואין ( קיורטן) עלול לגרום למומים מולדים קשים. לכן, נערות ונשים המשתמשות בתרופה זו חייבות להימנע מהריון במשך הטיפול וחודש לאחר סיומו.
איזוטרטינואין ( קיורטן) גורם לרגישות לשמש, לכן חובה למרוח קרם הגנה (לפחות SPF15) או ללבוש בגדים ארוכים וכובע לפני כל חשיפה לשמש, אפילו הקצרה ביותר.
יש לשוחח עם הרופא טרם נטילת התרופה במקרה עבר של בעיות או מחלות נפשיות, שכן תיתכן השפעה של תרופה זו על המצב הנפשי. יש לדון בדרך הנכונה למעקב אחר הבריאות הנפשית במהלך טיפול זה.
חשוב מאוד לעדכן את הקרובים בנטילת תרופה זו. ייתכן שהם יבחינו בשינויים במצב הרוח ובהתנהגות, ויעזרו בזיהוי מהיר של בעיה, וצורך בדווח לרופא.
יש להפחית בתרגילים מאומצים ובפעילות גופנית במהלך הטיפול- הטיפול עלול לגרום לכאבי שרירים ומפרקים.
ייתכנו יובש בעיניים, אי סבילות לעדשות מגע, קשיי ראייה- יש ליידע את הרופא בכך.
נמצא שאיזוטרטינואין קשור לבעיות בתפקוד המיני, גם באופן ארוך טווח ולאחר הפסקת הטיפול. יש לפנות לרופא.
בשימוש בקפסולות, אין לתרום דם במהלך הטיפול וחודש לאחר הפסקתו.
בנוסף לעלון, לתכשיר קיורטן קיימת חוברת מידע למטופל, המכילה מידע בטיחותי חשוב. יש לעיין גם בה לפני תחילת השימוש בתכשיר, ולשמור אותה לעיון נוסף במידת הצורך.
אין להשתמש באיזוטרטינואין (קיורטן) במקרים הבאים:
רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
הריון או תכנון הריון.
הנקה.
מחלת כבד.
רמות גבוהות מאוד של שומנים בדם (כולסטרול או טריגליצרידים) או של ויטמין A.
נטילת תרופות אנטיביוטיות מקבוצת הטטראציקלינים.
איזוטרטינואין ( קיורטן) לא נועד לטיפול בילדים מתחת לגיל 12 או בילדים מעל גיל 12 לפני הבגרות המינית.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: בתי בת ה- 9 סובלת מזה כמה שנים מעייפות, כאבי שרירים, כאבי ראש, חוסר ריכוז והשמנה. בבדיקות הדם האחרונות תוצאת בדיקת TSH היתה 19.37 ובדיקת T4 היתה 10.80. ברצוני לדעת אם תוצאת בדיקה זו מסבירה את הופעת הסימפטומים, ואם כן- מה הטיפול בבעיה זו אצל ילדים.
-
שאלה: אני סובלת מהפרעות אכילה חמורות ומטופלת בואלפורל. הייתי רוצה להבין כיצד התרופה עוזרת לטיפול ומה תופעות הלוואי הידועות (כי אני בתחילת הטיפול וסובלת מעייפות ?)
-
שאלה: אחרי כמה זמן צבע הצואה השחורה צריך לעבור?
-
שאלה: אימי סובלת ממחלת נפש מזה כ- 9 שנים כיום היא נוטלת את התרופות הבאות: קלופיקסול , לוריבן, ונלא , פקסט ופרוטאזין. רציתי לדעת כמה דברים עקב בעיה חמורה שאליה נקלעו: א. אם ידוע לכם כיצד ניתן לבצע בדיקות תלות בתרופות. ב. כיצד ניתן לבדוק נקודות A.D.L. (בדיקת תפקוד ). ג. לפי הבנתי התרופה לוריבן הינה תרופה שאסור לקבל לתקופות זמן ממושכות אימי נוטלת אותה במשך 5 שנים במינון של בין 3-5 כדורים ביום.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
תפקודי כבד
-
תרופות קשורות
-
קלינדאמיצין
-
ביפונאזול
-
דרמקומבין
-
אדפלן + בנזואיל פראוקסיד (אפידו)
-
סקוקינומאב