שמות מסחריים
-
לנטון Lanton
-
לנסופרזול טבע Lansoprazole Teva
-
לנסו טבע LANSO TEVA TEVA
לנסופרזול הינו חומר פעיל הנמצא בתרופות לנטון, ולנסופרזול טבע. לנסופרזול שייך לקבוצת מעכבי משאבת מימן PPI, תרופות שמפחיתות את ההפרשה של חומצת הקיבה.
יעיל לטיפול ב:
לנסופרזול מסייע לריפוי מחלות וכיבים בחלק העליון של מערכת העיכול ולמניעת החזרה שלהם, במיוחד צרבת וכיבים בקיבה או בתריסריון; דלקת הוושט עקב ריפלוקס קיבתי-ושטי; תסמונת זולינגר אליסון (Zollinger Ellison Syndrome); צרבת או כאב בבטן העליונה עקב חומציות יתר.
בנוסף, לנסופרזול (לנטון) משמש לטיפול משולב עם אנטיביוטיקה בדלקת וכיב בקיבה או בתריסריון עקב החיידק הליקובקטר פילורי.
נטילה ממושכת של לנסופרזול (לנטון) משמשת גם לטיפול ולמניעת כיבים בקיבה ובתריסריון שעלולים להתפתח עקב טיפול נוגדי דלקת לא סטרואידליים (NSAID's) אצל חולים בסיכון גבוה.
נטילת תרופות מקבוצה זו (PPI), כמו לנסופרזול, במיוחד לתקופה של יותר משנה, או במינונים גבוהים, עלולה להעלות מעט את הסיכון לשברים בירך, בשורש כף היד או בעמוד השדרה. יתכן והרופא ימליץ על תוספת של ויטמין D וסידן.
בעת נטילת לנסופרזול עלולה להיווצר דלקת בכליות. תשומת לב ופניה לרופא במקרים של ירידה בנפח השתן, דם בשתן, תגובות רגישות יתר המתבטאות בחום, פריחה ונוקשות מפרקים.
אם לאחר שבועיים של שימוש בתרופה המצב לא משתפר, יש לפנות לרופא.
נטילה של יותר מ-3 חודשים עלולה להביא לירידה ברמות מגנזיום בדם. סימנים אפשריים לרמות נמוכות של מגנזיום כוללים: עייפות, התכווצות שרירים לא רצונית, חוסר התמצאות, בלבול, עוויתות, סחרחורת, עלייה בקצב לב. יש לפנות לרופא. רמות מגנזיום נמוכות יכולות להוביל גם להפחתה ברמות האשלגן או הסידן בדם.
בנוסף, טיפול ארוך טווח עלול להפחית מספיגת B12. סימנים אפשריים לרמות נמוכות של B12 כוללים: עייפות קיצונית או חוסר אנרגיה, כאב או אדמומיות בלשון, כיבים בפה, חולשת שרירים, הפרעות בראייה, בעיות זיכאון, בלבול, דיכאון.
צילום: Shutterstock
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בלנסופרזול (לנטון)במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים אחרים בתרופה.
- סימני אלרגיה יכולים לכלול: פריחה, בעיות בנשימה, בעיות בליעה, התנפחות הפנים, השפתיים, הגרון או הלשון.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בן 51. לפני כמה שנים אובחן אצלי בקע סרעפתי וקרע בגיד יד שמאל. אני מטופל באומפרדקס, לעיתים קרובות אני סובל מכאבים בחזה, כאבים בבקע העליון, וכאבים חזקים לכל אורך יד שמאל וכתף. עשיתי את כל בדיקות הלב, ארגומטריה, צילום חזה, וכן צנתור וירטואלי. כל הבדיקות היו תקינות, ובכל זאת אני לא רגוע וחושב שמקור הכאבים החזקים בבקע ובקרע בגיד. מה דעתכם?
-
שאלה: מדובר בילדה בת 4 , שיש לה צורך במתן שתן פי 4 ממה שהיא רגילה. בדיקות שתן כלליות + תרבית היו תקינות. מה יכולה להיות הבעיה?
-
שאלה: אני בת 54. במשך כחצי שנה אני סובלת מכאב בעורף, במעלה הראש למטה מצד שמאל. הכאב מציק בלילה בכל תנוחה שאני ישנה, ולאחרונה הכאב נוכח במשך כל שעות היממה ומטריד מאד. עברתי צילום של עמוד השדרה הצווארי והתוצאה היתה שינויים ניווניים של הגיל. הרופאה לא התרשמה. עברתי בדיקה של נוירולוג, ולפיה הכל תקין. גם צילום CT של הראש לא היו ממצאים בלתי תקינים. כאורה אין בעיה, אבל הכאב מאד מטריד, והפך לאורח קבע בחיי שפוגע באיכותם. מה עוד אפשר לעשות או לבדוק? חוץ מזה אני בריאה לחלוטין.
-
שאלה: אבא שלי בן 44, וב-4 השנים האחרונות הוא סובל ממחלת מנייר קלאסית (סחרחורות, הקאות וכל הנלווה לכך). רציתי לדעת אם טיסה יכולה לגרום להתקף נוסף או להחמרת המחלה. בנוסף, רציתי לדעת על אילו תרופות אתם ממליצים, כי נתנו לו מרשם לסטונרון ושמעתי שהתרופה לא כל כך יעילה.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
אבחון הליקובקטר פילורי
-
תרופות קשורות
-
פפברין
-
קלציום קרבונט (טאמס)
-
מסאלאמין
-
קספופונגין
-
פנקראטין + מיצוי מרה של שור (אנציפלמד)