שמות מסחריים
-
ליקרביום Licarbium
ליתיום נמצא בשימוש מאז שנות ה- 40, ומסייע בטיפול במאניה דפרסיה. ליתיום מפחית את העוצמה והתדירות של מעברים ממצבי ריגוש קיצוני לדיכאון עמוק המאפיינות מחלה זו.
ליתיום הינה התרופה המועדפת לטיפול במאניה, אך משתמשים בה לעיתים גם למניעה וטיפול בדיכאון קשה. ניתן להתחיל טיפול עם ליתיום בבית החולים במקרים הקשים יותר.
רמות גבוהות של ליתיום בדם עלולות לגרום לתופעות לוואי קשות. לכן, בנטילת התרופה דרוש ניטור קפדני. מאחר שעשויים לחלוף 2-3 שבועות עד שתורגש השפעתו החיובית של הליתיום, נוהגים לתת ברוב המקרים תרופה נוגדת פסיכוזה יחד עם ליתיום עד שיעילותו של הליתיום תבוא לידי ביטוי.
רעילות ליתיום קשורה קשר הדוק לריכוזי ליתיום בסרום ויכולה להתרחש במינונים קרובים לריכוזים הטיפוליים. לפני תחילת הטיפול יש לוודא כי קיים ציוד לקביעה מהירה ומדויקת של ריכוזי הליתיום בסרום. הפסקת השימוש ופנייה מיידית לרופא או לחדר מיון נדרשת במקרים של נטילת יותר מדי ליתיום, או במקרה של הופעת סימני רעילות ליתיום: חוסר שליטה בשרירים, שלשול, הקאות, רעידות, חולשת שרירים, חוסר אנרגיה או ישנוניות.
אין להשתמש בתרופה זו במקרים של רגישות (אלרגיה) לחומר הפעיל (ליתיום קרבונט) או לכל אחד ממרכיבי התרופה, במצב שגורם לתשישות חמורה או לשבריריות, בהתייבשות חמורה, במחלת כליות חמורה, במחלת לב חמורה, כאשר רמת הנתרן בדם נמוכה או במצב רפואי המחייב תזונה דלת נתרן, בנטילת תרופות משתנות, המשמשות לטיפול בלחץ דם גבוה ובבעיות לב אחרות, במצב נזק מוחי, גם בעבר.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: בתי, בת שנתיים, נגמלה מחיתולים בחודש האחרון ללא בעיות מיוחדות. לפני כשבועיים החלה להקיא בכל פעם שיש לה יציאה, ומאז היא מפספסת הרבה ועושה צרכיה בתחתונים או מתאפקת. נראה כאילו נגעלת מהריח. מה יכולה להיות הבעיה?
-
שאלה: איך ניתן להבדיל בין אפתה לבין סרטן בחלל הפה?
-
שאלה: במידע המופיע באתרכם אודות התרופה ליתיום נכתב שאין כל בעיה לקחת תרופה זו בהריון. מהידוע לי תרופה זו הינה טרטוגנית וגורמת למומי לב (ebstein anomaly), ראייה ושמיעה. אנא עדכנו אתרכם / אותי.
-
שאלה: האם נכונה הטענה ששתיית משקאות קרים ואכילת גלידה מביאים להשמדת החיידקים הגורמים להצטננות?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
אולנזפין (זיפרקסה, זאפה)
-
אוקסאזפאם (ואבן)
-
קלמנרבין
-
פלואוקסטין (פריזמה, פרוזק, פלוטין)
-
ונלפאקסין (אפקסור, ויאפקס)