שמות מסחריים
- פרומניקס Promnix
- טמסו פי.אר. טבע TAMSU P.R TEVA
- טמסולין Tamsulin
- טמסולוסין אינובמד Tamsulosin Inovamed
טמסולוסין הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות פרומניקס, טמסולין, טמסולוסין טבע. טמסולוסין הוא חוסם בררני של הקולטן אלפא1, במיוחד של אלו הנמצאים בבלוטת הערמונית (פרוסטטה). הוא פועל על ידי הרפיית השרירים בערמונית ובשופכה (הצינור שמוביל את השתן החוצה), ומאפשר מעבר קל יותר של השתן דרך השופכה ומסייע במתן שתן. חסימת קולטנים אלו, הגורמים להתכווצות השרירים בשופכה, על ידי טמסולוסין, משפרת את זרימת השתן ומקלה על התסמינים שגורמת הגדלה שפירה של הערמונית. השימוש בתרופה מקטין את תחושת הדחיפות. התרופה מיועדת לטיפול בהפרעות בתפקוד מערכת השתן התחתונה הקשורות בגידול שפיר בערמונית.
יתרונות טמסולוסין
טמסולוסין ניתן רק פעם אחת ביום, כך שהוא נוח לשימוש יותר מתרופות שיש ליטול מספר פעמים ביום. טמסולוסין גורם לפחות לתופעת לוואי של הורדת לחץ הדם, בהשוואה לתרופות אחרות החוסמות את קולטני אלפא, כיוון שהוא משפיע פחות על קולטני אלפא הנמצאים בכלי הדם. בנוסף, טמסולוסין לא גורם לתגובות לא רצויות עם תרופות אחרות ללחץ דם גבוה, ולכן הוא בטוח יותר לשימוש עבור גברים שסובלים הן מהגדלה שפירה של הערמונית והן מיתר לחץ דם.
כמו כן, קיימות תרופות משולבות, המכילות טמסולוסין יחד עם חומר פעיל נוסף, שילוב שמשפיע על הערמונית ומייעל את הטיפול בהגדלתה.
יעיל לטיפול ב:
טמסולוסין משמש להקלה ולטיפול בהפרעות בתפקוד מערכת השתן הקשורות להגדלה שפירה של בלוטת הערמונית.
צילום: shutterstock
הנחיות חשובות:
לפני תחילת הטיפול בטמסולוסין רצוי לבצע בדיקות שישללו גידול סרטני בערמונית, כיוון שהתסמינים שלו דומים לאלו של הגדלה שפירה של הערמונית ולפעמים הם מתפתחים ביחד.
כמו כן, למרות שטמסולוסין אינו מיועד לטיפול בלחץ דם גבוה, מומלץ לעקוב אחר ערכי לחץ הדם במיוחד בתחילת תקופת הטיפול בתרופה.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בטמסולוסין במצבים הבאים:
- רגישות לטמסולוסין או לאחד ממרכיבי התרופה. יכולה להופיע כנפיחות מקומית פתאומית, למשל בגרון או בלשון, קשיי נשימה ו/או גירוד ופריחה.
- התעלפות או סחרחורת בעת קימה מישיבה או משכיבה (Orthostatic hypotension),
- במקרה של בעיות חמורות בתפקוד הכבד.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: יש לי אבנים בדרכי השתן, והרופא נתן לי כדורים בשם טאמסולוסין (Tamsulosin) בטענה שזה יעזור לאבנים לצאת. בירור שערכתי העלה כי זה כדור לערמונית. האם הוא מתאים גם להוצאת האבנים?
שאלה: אשתי בת 50 וחולה בסוכרת מסוג 2. כעת היא חולה בשלבקת חוגרת. באילו שלבים של המחלה היא יכולה להדביק אנשים בקרבתה, כולל כאלה שלא היתה להם מחלת אבעבועות רוח? הכוונה לאנשים שעובדים במחיצתה או קרובי משפחה.
שאלה: אני בת 17. שאלתי היא על וירוס הפפילומה. לפני 7 חודשים החלתי לקיים יחסי מין, ועברתי בדיקת פאפ אתמול. האם נכון לערות את הבדיקה לאחר 7 חודשים, או שצריך לחכות עוד? הבנתי שגם החדרת אצבעות שביצע לי בן זוג אחר לפני יומיים, יכולה להדביק בווירוס. לכן אני רוצה
שאלה: בבדיקת HCG קיבלתי את התוצאה: 1550. המחזור האחרון היה ב-18.8. האם המספר מצביע על הריון נורמלי? לפי מה שקראתי הוא צריך להיות הרבה יותר גבוה ואני קצת פוחדת.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
ביופסיה של הערמונית
-
אנטיגן סגולי של הערמונית (PSA)
-
תרבית שתן
תרופות קשורות
-
טסטוסטרון
-
בוטוליניום טוקסין (בוטוקס)
-
מיטומיצין
-
תרוספיום
-
פינאסטריד