שמות מסחריים
-
סטילנוקס Stilnox
-
זודורם Zodorm
-
אמביאן CR Ambien CR
כללי
זולפידם הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות סטילנוקס, זודורם ואמביאן CR - המשתייך לקבוצת תרופות היפנוטיות מרגיעות לטיפול בבעיות שינה. לזולפידם השפעה מהירה יחסית ולכן הוא גם עוזר למי שמתקשה להירדם. בנוסף, מסייע לשמירה על רצף השינה.
יעיל לטיפול ב:
זולפידם (סטילנוקס, זודורם, אמביאן CR) מיועד לטיפול קצר טווח בבעיות שינה הכוללות חוסר שינה, קשיי הירדמות והפרעות שינה, כמו נדודי שינה מזדמנים או נדודי שינה חולפים (נמשכים עד שבוע), ולשמירה על שינה רצופה. מצבים בהם נדודי השינה גורמים לתשישות או למצוקה קשה.
לרוב, הטיפול בזולפידם (סטילנוקס, זודורם, אמביאן CR) הוא קצר טווח (7 עד 10 ימים), מכיוון שהסיכון לתלות גדל ככל שזמן הטיפול ממושך יותר. בכל מקרה לא יותר מארבעה שבועות ברציפות. השימוש עלול לגרום לתלות.
בדומה לתכשירים אחרים לשינה, הפסקת טיפול בלתי מבוקרת עלולה להיות מלווה בתופעות גמילה (נדיר) כמו התכווצויות בבטן ובשרירים, רעד, חזרת נדודי שינה, הקאות, בחילות, הזעה, פרכוסים, בלבול.
צילום: shutterstock
הנחיות חשובות:
אם נוטלים זולפידם (סטילנוקס, זודורם, אמביאן CR) תקופה ממשוכת בצורה רציפה, הוא עלול לגרום לסבילות (ירידה הדרגתית בהשפעת התרופה). בנוסף, זולפידם עלול לגרום להתמכרות, לכן לא רצוי להשתמש בו יותר מארבעה שבועות ברציפות.
קראו עוד: נדודי שינה: כל ההרגלים שיעזרו לכם לישון טוב יותר - ואלו שיפריעו
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בזולפידם (סטילנוקס, זודורם, אמביאן CR) במקרים הבאים:
-רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
-התנהגות לא מודעת בעבר, במהלך השינה אחרי נטילת תרופה זו (כמו נהיגה, הכנת מזון ואכילתו, שיחה).
-אם שתיתם אלכוהול בערב או לפני השינה.
-אם אין באפשרותכם לישון במשך 7-8 שעות ברציפות.
-אם כבר לקחתם תרופות אחרות שנועדו לסייע בבעיות שינה.
-במקרה של אי ספיקת כבד חמורה.
כמו כן, זולפידם (סטילנוקס, זודורם, אמביאן CR) אינו מיועד לטיפול בבעיות שינה אצל ילדים ומתבגרים עד גיל 18 שנים.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: ברצוני לשאול שאלה הקשורה לפעילות הלב. אני עוסק בחשמל ולאחרונה קיבלתי מכת חשמל בעת עבודתי בלוח חשמל חי. לאחר מאיות השנייה נותקתי ממכה זו (באופן עצמאי) והרגשתי רעד לכמה דקות קצרות , ברצוני לדעת איך אני יכול לדעת עם הלב נפגע ? ולמי אני פונה ?
-
שאלה: יש לי שרירן בגודל 5 ס"מ, ובנוסף התגלתה ציסטה בשחלה שמאלית. הייתי רוצה לדעת האם יש טיפול ברפואה משלימה ?
-
שאלה: אני לוקחת פלוטין נגד דיכאון, דבר שמונע ממני להנות מיחסי מין. איזה כדור אני צריכה לקחת כדי שאוכל להנות מיחסי מין, כתוספת לפלוטין?
-
שאלה: אני בן 68, חולה במחלת פרקינסון כבר 6 שנים, ומטופל בכמות גדולה של תרופות. כל יום אני לוקח: 4.5 דופיקר, 2 יומקס, 3 קומטן. לפני 3 חודשים הוסיף לי הרופא המטפל רקוויפ בגלל תופעה של דיסקינזיה. לא היה שיפור, להיפך, תופעה חדשה הופיעה: בבת אחת, באמצע הליכה, הרגליים כאילו נדבקות לי לרצפה ואין לי שום יכולת לזוז. תופעה זו מופיעה לפחות פעם אחת ביום, בשעות הערב, לכמה שעות. בביקורי האחרון אצל הרופא הוא הוסיף לי עוד 3 קומטן וכדור אחד של ציפרלקס. מה תופעה זו? נאמר לי שזו המחלה. אני חושב שצריך להיות טיפול או תרופה נגד זה.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת שינה
-
בדיקות דם
-
תרופות קשורות
-
קולדקס
-
אורפנאדרין (מוסקול)
-
נוסידקס
-
מטרונידאזול
-
ציאנוקובלמין B12, בדודקה