שמות מסחריים
-
קלופיקסול Clopixol
-
קלופיקסול אקופייז Clopixol Acuphase
-
קלופיקסול דפו Clopixol Depot
זוקלופנתיקסול היא תרופה השייכת לקבוצת התרופות האנטי פסיכוטיות. היא נכללת במשפחת נגזרות התיוקסנטנים, תרופות הדומות מבחינה מבנית למשפחת הפנותיאזינים.
מנגנון הפעילות שלה הוא בחסימת הרצפטורים לדופאמין במוח. היא משמשת לטיפול בסכיזופרניה חריפה (אקוטית), כלומר במהלכו של התקף פסיכוטי, וכן כטיפול עבור סכיזופרניה כרונית. זאת מאחר ומצא כי נטילתה גם בתקופות הרמיסיה שבין ההתקפים הפסיכוטיים מורידה את תדירות ההתקפים ואת חומרתם.
זוקלופנתיקסול ניתנת גם לחולים בהפרעה דו קוטבית או בדיכאון שמופיעים אצלם סימפטומים פסיכוטיים או חשים חרדה מרובה.
התרופה ניתנת בטבליות או טיפות לשימוש אורלי וכן בזריקות לשריר המיועדות להשפעה לטווח קצר (קלופיקסול אקופייז) או ממושך (קלופיקסול דפו). השימוש בזריקות נועד בעיקר למצבים בהם ישנה היענות נמוכה לנטילת הטיפול האורלי.
הבעיה העיקרית עם השימוש בתרופה זו היא תופעות הלוואי הקשות שנלוות אליו. תופעות אקסטראפרמידאליות כמו דיסקינזיה, אקתיזיה ופרקינסוניזם. אלו הן תנועות בלתי רצוניות וקישיון בפנים ובגפיים. בנוסף יש לה השפעות אנטיכולינרגיות וביניהן נמנום, טשטוש בראייה ויובש בפה. יש לנקוט זהירות במתן שלה לאנשים הסובלים מגלאוקומה והגדלה שפירה של הערמונית.
אין להשתמש בתרופה במקרים של רגישות לתרופה או לתרופה אנטי פסיכוטית אחרת, או בהרגשה של נמנום, ישנוניות, יותר מבדרך כלל, או בעיה במחזור הדם.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בן 44, מעשן כ-10 סיגריות ליום. לפני כחודש התחיל שיעול קל שהפך לשיעול קשה עם המון ליחה. בצילום ריאות נראה שהכל תקין, ולמרות שלקחתי תרופות שונות, דבש, והסקתי לעשן לחלוטין, עדיין השיעול ממשיך, והוא עמוק מתמיד, עד כדי הרגשת חוסר אוויר, ויש לי מין גירוי הנותן הרגשה של משהו מציק בגרון. האם יש פיתרון?
-
שאלה: אבא שלי סובל ממניה דפרסיה, ומטופל בליתיום וקלופיקסול במינון 12.5 מ"ג. זמן רב הוא סובל מרעד ביד אחת. הרופא שלו טוען שאין שום קשר בין רעד לבין התרופות שהוא נוטל, אך אבי נבדק גם אצל נוירולוג, וגם לא נמצאה בעיה של פרקינסון. ממה נובע הרעד?
-
שאלה: אני בהריון בשבוע ה-35 ויש לי תולעים. זו פעם ראשונה שאני נפגשת בתופעה הזו אצלי. הילדות שלי לפעמים סובלות מזה ואני מאד מקפידה על היגיינה. ממה זה מגיע? האם מותר לי לקחת את התרופה ורמוקס אותה אני נותנת לילדים?
-
שאלה: אני בת 37. לאחרונה עברתי הפריה חוץ-גופית שבה הוחזרו לי שני עוברים טובים. לאחר 11 יום הופיע לי דימום. בבדיקת דם נמצא כי רמת הבטא היתה 34 ושלושה ימים אחר כך היא עלתה ל-125. הדימום המשיך, אך נמסר לי כי אני בהריון. לאחר שלושה ימים נוספים רמת הבטא ירדה ל-70. מהמחלקה נמסר לי כי כנראה ההריון לא הצליח, ושצריך לעקוב אחר רמת הבטא עד שתרד לאפס. מה הגורמים שיכולים להביא למצב זה, והאם זה מצביע על בעיה שתהיה לי בעתיד בקליטת עוברים ברחם? מה הסיכוי שלי בכל זאת להצליח בתהליך?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכולוגי - סוגים
-
תרופות קשורות
-
וורטיאוקסטין (ברינטליקס)
-
קלובאזאם
-
זופיקלון (נוקטורנו)
-
סולפיריד (מודל)
-
מירטאזאפין (מירו)