שמות מסחריים
-
קסטרל Xatral
-
קסטרל SR Xatral SR
-
קסטרל XL Xatral XL
-
אלפו-קל XL Alfu-Kal XL
-
אלפוזוסין ER טבע Alfuzosin ER Teva
אלפוזוסין הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות קסטרל, אלפו-קל, אלפוזוסין טבע. אלפוזוסין הוא חוסם בררני של הקולטן אלפא1. חסימת הקולטנים מסוג אלפא1 בשרירים החלקים של בלוטת הערמונית ושלפוחית השתן על ידי אלפוזוסין (קסטרל) משפרת את זרימת השתן ומקלה על התסמינים של ערמונית מוגדלת.
יעיל לטיפול ב:
אלפוזוסין (קסטרל) משמש להקלה ולטיפול בתסמינים הקשורים להגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה).
כטיפול משלים לגמילה מצנתר (קטטר), באצירת שתן כתוצאה מהגדלה שפירה של הערמונית.
הנחיות חשובות:
הרופא עשוי לשלוח אותך לבדיקות לפני תחילת הטיפול באלפוזוסין (קסטרל) על מנת לוודא שהתסמינים אינם נגרמים על ידי גידול סרטני בערמונית (סרטן הערמונית), כיוון שבשני המקרים התסמינים דומים ולפעמים הם מתפתחים ביחד.
כמו כן, בתקופת הטיפול באלפוזוסין (קסטרל), במיוחד בתחילתו מומלץ לעקוב אחר לחץ הדם.
עם לקיחת התרופה אנשים מסוימים יכולים לחוות ירידה פתאומית בלחץ הדם במידה והם מתיישבים או נעמדים במהירות .תופעה זו עלולה לקרות תוך מספר שעות לאחר לקיחת התרופה ועלולה להיות מלווה בסחרחורת ,הזעה ,הרגשת עייפות עד לעלפון .יש לשכב עד שייעלמו הסימפטומים ולפנות לרופא .לכן גם רצוי לקחת את המנה הראשונה לפני השינה.
התרופה אינה מיועדת לילדים ולמתבגרים מתחת גיל 16 שנים.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש באלפוזוסין (קסטרל, אלפו-קל, אלפוזוסין טבע) במצבים הבאים:
- רגישות לאלפוזוסין או לאחד ממרכיבי התרופה.
- אם אתם סובלים מירידה פתאומית בלחץ הדם כשקמים מישיבה או משכיבה (Orthostatic hypotension), שעלולה אף לגרום לסחרחורת או עילפון.
- אם יש לכם בעיה בתפקוד הכבד.
- אם אובחנה אצלכם אי ספיקת כליות חמורה (פינוי קריאטינין נמוך מ-30 מ"ל לדקה).
- אם אתם מקבלים טיפול בתרופות אחרות ממשפחת חוסמי אלפא (כגון: פראזוסין, טרימאזוסין ויוראפידיל); בתרופות נגד HIV או נגד הפטיטיס C; - נטילת ריטונאביר, לבד או בשילוב עם אומביטאסביר/ פאריטאפרביר, לופינאביר, נירמאטרלביר. תרופות ממשפחת מסוימות נגד זיהומים פטריתיים או חיידקיים. תרופות אלו עלולות להעלות את הריכוזים של אלפוזוסין (קסטרל) בדם ולגרום לתופעות לוואי.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בשבוע השביעי של ההריון. מעולם לא חליתי באבעבועות רוח ולא חוסנתי נגדה. הבנתי שהידבקות במחלה עלולה להזיק לעובר. באילו שבועות זה מסוכן במיוחד? האם אני עדיין יכולה לקבל חיסון נגד אבעבועות, או שכבר מאוחר? עד איזה שלב של ההריון ניתן לקבל את החיסון? האם יש טיפול מניעתי אחר?
-
שאלה: לפני כשבועיים, באופן פתאומי, החל אצלי גירוד מלווה בפריחה בבית השחי ובאיזור הירכיים הפנימיים וכן באיזור הבטן התחתונה והגב התחתון. הוא מחמיר בעיקר בלילה. אני לא נוטלת כל תרופה, ולא לקחתי שום תרופה חדשה. החלפתי מרכך כביסה ודאודורנט מחשש שהם מהווים מקור לרגישות כלשהי, אך לצערי, הגירוד עדיין ממשיך. התחלתי ליטול Eurax שמקל עלי מעט בתחושת הגירוד. האם יתכן שמדובר בסקביאס?
-
שאלה: באיזה מצב כדאי לגשת לייעוץ גנטי ומה בדיוק נעשה בייעוץ זה? אם כל הבדיקות הגנטיות שביצעתי לפני ההריון הראו שאני לא נשאית של אף מחלה וכל הבדיקות במהלך ההריון היו תקינות, האם יש טעם לגשת ליעוץ גנטי?
-
שאלה: גיסתי ילדה לפני כשבוע. ביום הרביעי לאחר הלידה היא אובחנה כחולה בדלקת קרום המוח. הכיוון הוא ויראלי, אך עד לקבלת תוצאות האמת, היא מקבלת טיפול אנטיביוטי. התינוק בהשגחה מלאה אך נראה תקין. מאז האבחנה אין להורים גישה לתינוק. האם המחלה עדיין מדבקת? אשמח להתייחסות לגבי מחלה ויראלית ולגבי מחלה חיידקית. מתי אפשר לחבר שוב את התינוק להוריו?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
מיפוי כליות
-
אנטיגן סגולי של הערמונית (PSA)
-
תרופות קשורות
-
טולטרודין
-
אוסלטאמיביר (טמיפלו)
-
אריתרומיצין
-
טסטוסטרון
-
ציפרופלוקסצין (ציפרודקס)