כלורוקווין משמש למניעה ולטיפול בקדחת הביצות (מלריה). כמו כן, משמש לטיפול בדלקת פרקים ראומטית ומחלת הזאבת האדמנתית (לופוס).
בנטילה דרך הפה, התרופה נספגת במהירות בריכוזים גבוהים, ובדרך כלל מחסלת התקף של המחלה תוך 3 ימים.
במקרה של התקף חמור אפשר לתת את התרופה בהזרקה. כטיפול מניעתי נותנים מינון נמוך של כלורוקווין פעם בשבוע, כאשר הטיפול מתחיל שבוע לפני הביקור המתוכנן באזור סיכון גבוה ונמשך 6 שבועות לאחר עזיבת האזור.
כלורוקווין אינו מתאים לשימוש בכל הארצות, מכיוון שבאזורים מסויימים התפתחה עמידות להשפעתו. הידרוקסיכלורוקווין, נגזרת של כלורוקווין, משמשת לטיפול במחלות חיסון עצמי (autoimmune diseases). תופעות הלוואי השכיחות כוללות בחילה, כאב ראש, שלשול והתכווצויות בטן. לעתים מתפתחת פריחה.
השפעה חמורה יותר של כלורוקווין היא יכולתו לגרום נזק לרשתית העין בטיפול ממושך, דבר המתבטא בטשטוש הראייה, העלול להתפתח לעתים עד לעיוורון. יש לבצע בדיקות עיניים סדירות כדי לזהות שינויים בשלב מוקדם. הסיכון של נזק לרשתית נמוך יותר עם הידרוקסיכלורוקווין.
צילום: Shutterstock | Christoph Burgstedt
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בת 52 ומעשנת. לפני שנתיים בערך היה לי CVA קל. הכל בסדר עכשיו, אך מדי פעם מרגישה מעין זרם בלחי ובשפתיים משמאל. חוץ מזה יש לי בעיה במסתם המיטרלי. עברתי צנתור והכל תקין. עשו לי בדיקת CT של המוח ושם ראו אוטמים קטנים. עשו לי בדיקת MRI ושם ראו אוטמים קטנים מרובים. אני לוקחת באופן קבוע נורמלול, מיקרופירין וסימבקור. אני גם לוקחת אלטרוקסין כי יש לי תת-פעילות של בלוטת התריס. ביקשתי לעבור צילום ריאות כי הרגשתי כאבי גב, אבל לא ממש בגב, אלא בריאות בפנים. אין לי בכלל שיעול, אני גם לא מוציאה ליחה. לקחתי סירן וגם מוקוליט, ובקושי יוצאת ליחה. עשיתי צילום ריאות וזאת התוצאה: ניפוח יתר של שתי הריאות, וסינוסים צלע סרעפתיים סתומים. מה זה ואיך אפשר לטפל בזה?
-
שאלה: בתוצאות בדיקת לופ רקורדר של אדם שסובל מפסוריאזיס "הודגמה vpcs וקטע קצר של aivr, אקו תקין. מרגיש כאב חמים בחזה בעוצמה 4 עם הקרנה לשתי נקודות - לכתף ולמרפק יד שמאל שמופיע במנוחה, לא במאמץ". במבחן מאמץ נכתב "13 דק מאמץ, שיא המאמץ. ST גבול
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
תרופות קשורות
-
זינט (צפורוקסים)
-
אמוקסיצילין (מוקסיפן, מוקסיויט)
-
לינזוליד
-
ראלטגראביר
-
אבקויר