שמות מסחריים
-
ציפראמיל Cipramil
-
רסיטל Recital
-
ציטאלופראם טבע Citalopram Teva
ציטאלופרם הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות בשם רסיטל, ציטאלופרם טבע וציפרמיל. ציטאלופרם שייך לתרופות תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת SSRI (מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין).
יעיל לטיפול ב:
ציטאלופרם משמש לטיפול בדיכאון ובנוסף מטפל גם בהתקפי חרדה או הפרעת פניקה (panic disorder) .
צילום: shutterstock
הנחיות חשובות:
התרופות נגד דיכאון אינן משפיעות מיד, יתכן שיעברו מספר שבועות (2-4) עד שתרגיש את ההשפעה המלאה של התרופה.
תרופות נוגדות דיכאון מעלות את הסיכון להתנהגות ומחשבות אובדניות בילדים, במתבגרים ובמבוגרים צעירים. עם תחילת הטיפול בציטאלופרם (רסיטל, ציפרמיל) יש לעקוב אחר שינויים בהתנהגות כמו הגברת הדיכאון, מחשבות אובדניות, תוקפנות ועוינות,. במידה וחלו שינויים כאלה יש לפנות מיד לרופא. ציטאלופרם (רסיטל, ציפרמיל) אינו מיועד בדרך כלל לילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18.
ציטאלופרם (רסיטל, ציפרמיל) עלול לעורר מצב של מניה אצל החולים בהפרעה דו-קוטבית. אם אתם מבחינים בכך או בחוסר שקט, קושי בישיבה או עמידה ללא תזוזה, שעלולים להופיע בשבועות הראשונים של הטיפול, עליכם לפנות מיד לרופא.
משך הטיפול בתרופה שונה ממוטפל למטופל, והוא בדרך כלל לפחות 6 חודשים. מטופלים עם דיכאונות חוזרים עשויים להיות מטופלים בתרופה משך זמן ארוך יותר ואף מספר שנים.
קראו עוד: המדריך המלא: כל מה שצריך לדעת על תרופות נגד דיכאון
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בציטאלופרם (רסיטל, ציפרמיל) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל או לשאר מרכיבי התרופה.
- אם אתם מקבלים טיפול בו זמני במעכבי MAO או בתוך 14 ימים מהפסקת הטיפול בהם. אם אתם אמורים להתחיל טיפול בתרופות אלה, יש לחכות שבעה ימים מהפסקת הטיפול בציטאלופרם (רסיטל, ציפרמיל). כמו: פנלזין, איפרוניאזיד, איזוקרבוקסזיד, ניאלמיד, טרנילציפרומין, מוקלובמיד לטיפול בדיכאון, סלג'לין- לטיפול במחלת הפרקינסון, לינזוליד- אנטיביוטיקה.
- אם יש לכם רקע של הפרעות בקצב הלב, פגם מולד בפעילות החשמלית בלב.
- אם אתם מקבלים תרופות לטיפול בהפרעות בקצב הלב או כאלה שעלולות להשפיע על קצב הלב.
- אין להשתמש בציטאלופרם (רסיטל, ציפרמיל) בהריון ללא הוראה מפורשת מהרופא.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בת 32, רוצה להיכנס להריון, הולכת למקווה. לקחתי איקאקלומין ביום ה-5 של המחזור על מנת לדחות ביוץ. בבדיקת פרוגסטרון ביום ה-14 התוצאה היתה 87. רציתי לדעת אם זה תקין. האם אני יכולה להיות בהריון? האם האיקאקלמין עשה משהו? מה עוד אפשר לעשות?
-
שאלה: בדיקות דם הראו שבגופי יש חסר גדול מאוד בוויטמין D. אני סובלת מכאבים בגוף, בברכיים, ובידיים ומעייפות לא נורמלית. האם ייתכן שתרופה מסויימת הובילה אותי למצב כזה? לקחתי לפני כמה חודשים Arcoxia עקב דלקת חריפה בשריר. כיצד מגיעים למצב כזה של חסר גדול? האם מותר להתעמל בחדר כושר? פעילות גופנית לא תגרע?
-
שאלה: לביתי בת ה- 7.5 התגלה בצילום עמוד השדרה עקמת 18%. מהם הטיפולים למניעה? הפנו אותנו להמשך מעקב בבית החולים במחלקה האורתופדית. לא הובהרו לנו דרכי הטיפול והמניעה ומה זה אומר.
-
שאלה: אני שיננית, ורציתי לשאול האם כדאי לי לקבל חיסון נגד שפעת?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
תרופות קשורות
-
קלוזאפין
-
נפאזודון
-
דולוקסטין (סימבלטה, ינטריב)
-
פרופראנולול (דרלין, פרולול)
-
קארבאמאזפין (טגרטול)