שמות מסחריים
-
פרולול Prolol
-
המנגיול HEMANGIOL
פרופראנולול ( פרולול) שייך לקבוצת חוסמי בטא לא בררניים, המשפיעים על המערכת האדרנרגית בלב ובכלי הדם. פרופראנולול ( פרולול) משמש בעיקר לטיפול במצבים הבאים:
יתר לחץ דם.
תעוקת חזה (אנגינה פקטוריס).
הפרעות קצב בלב.
רעד
טיפול מונע בעקבות אוטם שריר הלב
טיפול מונע במיגרנה.
פרופראנולול ( פרולול) יעיל גם לאיזון קצב לב מהיר ותסמינים אחרים הנגרמים על-ידי פעילות-יתר של בלוטת התריס, ובהפחתת דפיקות לב, הזעה ורעד הנגרמים על-ידי חרדה קשה.
התרופה מיועדת גם לטיפול במחלת ההמנגיומה בגיל הינקות. המנגיומה הינה צבר של כלי דם עודפים אשר יוצרים גוש בעור או מתחתיו. ההמנגיומה יכולה להיות שטחית או עמוקה. לעיתים היא נקראת "סימן תות" כי פני השטח שלה מזכירים במראה צורת תות. ניתן לפעוטות מגיל 5 שבועות עד 5 חודשים, במצב המנגיומה מסכנת חיים או תפקוד.
אין להשתמש בפרופראנולול ( פרולול) במקרים הבאים:
רגישות לפרופרנולול או למרכיבים אחרים שבתרופה.
אין להשתמש לטיפול במיגרנה לאחר שההתקף כבר התחיל.
מחלת אסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס) כרונית, נפחת (אמפיזמה) או צפצופים במערכת הנשימה בהווה או בעבר.
אחת מבעיות לב הבאות: אי ספיקת לב בלתי נשלטת, חסימה בלב מדרגה שנייה או שלישית, דופק לב מאוד איטי (נמוך מ-45) או לא סדיר, לחץ דם נמוך מאוד, זרימת דם מאוד חלשה, תעוקה חזה בזמן מנוחה.
מחלת פאוכרומוציטומה שאינה מטופלת (עלייה בלחץ הדם כתוצאה מגידול הממוקם סמוך לכלייה).
חמצת מטבולית (עליה ברמות חומצת שתן בדם).
דיאטה חריפה או נטייה להיפוגליקמיה (תת סוכר בדם). צום או צום לאחרונה.
חשוב לשים לב:
כמו כל חוסמי הבטא, פרופראנולול משפיע על תגובת הגוף לירידה ברמת הסוכר בדם; מסיבה זו חולי סוכרת חייבים להשתמש בתרופה זו בזהירות.
תרופה זו עלולה למסך את סימני האזהרה במקרה של רמת סוכר נמוכה בדם (היפוגליקמיה). כמו גם להחריף היפוגליקמיה בילדים, במיוחד בזמן צום (כמו למשל במצבים בהם האכילה מועטה, מחלה דלקתית, הקאות), או כאשר צורכי הגלוקוז גבוהים מהרגיל (קור, לחץ, דלקת) או בעקבות קבלת מינון יתר.
פרופראנולול ( פרולול) עלול לגרום לרגישות מוגברת לקור.
התרופה עלולה לפגום בערנות, לכן יש להיזהר בנהיגה ולהזהיר ילדים שנוטלים תרופה זו מרכיבה על אופניים ומפעילויות מסוכנות כגון משחק ליד כביש.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: התחלתי בשבועות האחרונים טיפול עם התרופה רואקוטן, וכאשר רכשתי אותה, הביאה הרוקחת לידיעתי שיש הגבלות מעבר להגבלות המוכרות (חשיפה לשמש, שתיית אלכהול), כגון שאסור להסיר שיער בשעווה במשך הטיפול, שאין לעשות מאמץ גופני, אפילו הליכה, שאין ליטול ויטמינים, ושאין לעשות טיפולים קוסמטיים. האם יש בסיס ודאי ומוכח לכל ההגבלות האלו? או שהן רק בגדר שמועות?
-
שאלה: בתוצאות בדיקת אולטרסאונד ודופלר אגן וגינלית ובטנית נמצא: רחם/דוגלס מנח הרחם קדמי גודל הרחם 72x44 מ"מ רירית הרחם בעובי 7.8 מ"מ דוגלס ללא נוזל שחלה ימנית בגודל 26x16 מ"מ מבנה וגודל תקינים נמצא זקיק 10 מ"מ. שחלה שמאלית לא הודגמה. סיכום: משמאל צמוד לרחם נמצא ממצא סולידי עם איזורים נוזליים בגודל 36x46 מ"מ. לפי הפניה של רופא ידוע על שרירן בתהליכי התנזלות. זרימת דם בממצא R.I=0.51. אודה לכם אם תספקו לי הסבר על הממצאים האלה.
-
שאלה: אני אחרי 2 לידות, האחרונה היתה לפני שנה. כירורג איבחן אותי ואמר שיש לי בקע טבורי קטן, אך שאין מנוס מניתוח. במקביל, עד הניתוח, הוא אמר לי להימנע מהרמת משקל כבד ששוקל מעל 8 ק"ג וממאמץ. אני מתאמנת בחדר כושר, נמנעת מכפיפות בטן רגילות (כי יש לי גם היפרדות קטנה בשריר הישר בטני), אך אני מתאמנת במכשירי כושר שיש בהם משקולות. האם אני יכולה להמשיך להתאמן? מה אומר הרמת משקל מעל 8 ק"ג? האם כל אימון בחדר כושר שיש בו משקולות, ולא משנה לאיזה חלק בגוף (יש לי תוכנית אימון לכל שריר בגוף לעיצוב) יכול להשפיע על הבקע? הטיפול בבקע בדופן הבטן הוא ניתוח, בין אם הבקע קטן או גדול. אפשר במקרים רבים לבחור גם לא לעבור ניתוח, אולם חייבים אז להיות מודעים לאפשרות שהבקע, הפתח, בדופן הבטן יגדל ויתרחב, ואז התיקון העתידי עשוי להיות בהיקף רחב יותר. הסיבוך העיקרי של בקע בדופן הבטן, פרט להפרעות באיכות החיים, הוא אפשרות של כליאת איבר תוך-בטני בתוך שק הבקע ואז, לרוב, נדרש ניתוח דחוף. כל מצב של העלאת הלחץ התוך בטני - פעילות גופנית, שיעול, התעטשות, עצירות כרונית והתאמצות בפעולת מעיים, הריון ועוד - עשוי לגרום לאי-נוחות, להרחבת פתח הבקע או לכליאת איבר. ככלל, כאשר יש בקע הגורם להפרעה, המלצתי היא לעבור ניתוח לתיקונו. לפי שאלתך אני מבין שקיום הבקע גורם לך להפרעה באיכות חייך ובפעילותך הספורטיבית. אני ממליץ על התייעצות בקשר לניתוח ולא בעיסוק של כמה קילוגרמים מותר או אסור להרים, שאלה שלא ניתן לענות עליה בצורה רצינית. בברכה ד"ר נחום ורבין
-
שאלה: בתי בת שנתיים ועשרה חודשים, וגילינו אצלה לאחרונה תולעים בפי הטבעת. רופא הילדים נתן לנו מרשם לתרופה ורמוקס, ואמר לנו לתת לה 5 מ"ל ביום הראשון ושוב 10 ימים לאחר מכן. אולם בשני הלילות שלאחר מכן היא עדיין סבלה מתולעים, ראינו אותן שלשום בלילה וגם אתמול. האם התולעים אמורות להיעלם מייד? לא היתה לה יציאה כבר 4 ימים, אולי כי כל הסיפור מלווה בשפעת בת שבוע, והיא לא אכלה כמעט, ורק לפני יומיים כמעט הבריאה כמעט לחלוטין. האם הוורמוקס עזר, אולי שמא בגלל שלא היו לה הפרשות הוא לא היה יעיל? מה עלינו לעשות? היא ממש סובלת בלילה.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
בדיקת א.ק.ג
-
בדיקת לחץ דם
-
תרופות קשורות
-
זינט (צפורוקסים)
-
מירטאזאפין (מירו)
-
ממאנטין
-
האלופרידול
-
אורפנאדרין (מוסקול)