שמות מסחריים
- אריוס Aerius
- דס-לורטדים Des-Loratadim
- דסלורטדין תרימה Desloratadine Trima
- דסלורטדין טבע Desloratadine Teva
- דסלורטדין אינובמד Desloratadine Inovamed
דסלורטדין (Desloratadine) הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות אריוס, דס-לורטדים ודסלורטדין – אנטי-היסטמין (חומר שמפחית תגובות אלרגיות) מדור חדש, בעל פעילות ממושכת. דסלורטדין (אריוס) הוא נגזרת של לורטדין, בעל פעילות חזקה יותר. לדסלורטדין (אריוס) כמעט שאין השפעה מדכאת על המוח, לכן הוא אינו מרדים ומתאים במיוחד לאנשים שחייבים לשמור על ריכוז וערנות בעבודה או בלימודים.
יעיל לטיפול ב:
דסלורטדין (אריוס) משמש לטיפול נגד אלרגיה, בעיקר נזלת אלרגית ודלקת אלרגית של רירית האף, כמו קדחת השחת או אלרגיה לקרדית האבק. דסלורטדין (אריוס) מפחית גם התעטשויות, גרד בגרון ואת הגירוי בעיניים ובאף.
דסלורטדין (אריוס) מיועד גם לטיפול באלרגיה בעור, כגון סרפדת (אורטיקריה), המתבטאת בפריחה ובגרד בעור.
הנחיות חשובות:
דסלורטדין (אריוס)טבליות אינו מיועד לילדים מתחת לגיל 12 שנים. סירופ- מעל גיל 1 שנה
יש ליידע רופא לפני תחילת טיפול אם יש לך הסטוריה משפחתית של פרכוסים.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש ב דסלורטדין (אריוס) במקרים הבאים:
-רגישות לחומר פעיל או למרכיבים נוספים בתרופה.
-רגישות ללורטדין.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בן 84. עברתי בדיקת ציסטוסקופיה והתוצאה טובה. יש לי "הפרעות קשות במתן שתן, זרימה חלשה ובעיקר טפטוף קבוע". אני מטופל בתרופה וסיקר 5 מ"ג ומשתמש ב"קנינגהם קלם" ובמכנסונים. בגלל פין נסוג, הקליפס מפריע וגורם לגירוי העור, ומפר
שאלה: לפני כחודשיים הפסקתי לקחת גלולות, במטרה לנסות להיכנס להריון. אולם בשתי הפעמים שקיבלתי מחזור, המחזור איחר בין 10 ל- 15 יום מהמועד הצפוי. מה הסיבה לכך?
שאלה: בתי בת חמש וחצי. זה כשנתיים, מאז שעברה אירוע טראומטי (אביה נטש את הבית בהיותה בת שלוש וחצי שנים), היא מתגרדת בכל גופה, לא באופן קבוע ורצוף. עשיתי לה בדיקות אלרגיה וריאות, ולא מצאו דבר, ורופא נתן לה את הסירופ דסלוראטאדין. שאני חוששת לתת לה את הסירופ
שאלה: אני בת 17. עשיתי בדיקות שתן בבקו"ם בצו הראשון, ולאחר 3 חודשים בערך התקשרו ואמרו שמצאו לי חלבון בשתן. הלכתי לעשות בדיקות שתן וגילו שיש לי דלקת בדרכי השתן כתוצאה מחיידק. נתנו לי אנטיביוטיקה ולאחר מכן אמרו לי שוב לעשות בדיקות שתן. שוב מצאו פעם דלקת בדרכי השתן ושוב נתנו לי אנטיביוטיקה. עכשיו סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ויש לי בריחת שתן, דבר שמעולם לא היה לי. מה עושים במצב כזה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
תבחיני עור
-
בדיקות דם
-
בדיקת אלרגיה
תרופות קשורות
-
אבקויר
-
אפינסטין
-
קטוטיפן
-
בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
-
פרדניזולון