שמות מסחריים
-
אפרקס Eprex
-
בינוקריט Binocrit
-
ארנספ ARANESP
התרופה הינה הורמון אריתרופוייטין (erythropoietin) מהונדס גנטית, האחראית לייצור כדוריות דם אדומות בתהליך זהה לתהליך הטבעי בגוף.
התרופה מיועדת לטיפול באנמיה הנובעת מאי ספיקת כליות כרונית בחולי דיאליזה וכן בחולים שאינם תלויים בדיאליזה (במבוגרים וילדים מעל גיל שנה), באנמיה שנוצרה בעקבות טיפול כימותרפי בקרב חולי סרטן והפחתת הצורך בעירויים, ולטיפול בחולים הנזקקים לעירוי דם עצמוני לפני ניתוח גדול, או שהם בסיכון גבוה לסיבוכים עקב עירוי שמקורו בתורם, בחולי איידס המטופלים בתכשירי זידובודין.
אנמיה היא מצב בו הדם איננו מכיל כמות מספקת של כדוריות אדומות. סימנים אפשריים כוללים עייפות, חולשה וקוצר נשימה.
אראנספ- מכיל חומר פעיל בשם דרבפואטין, הפועל בדיוק באותה דרך בה פועל ההורמון הטבעי אריתרופואטין, הורמון המיוצר בכליות ומעודד את מח העצם לייצר כדוריות אדומות נוספות. החומר הפעיל באראנספ מיוצר בטכנולוגיה של הנדסה גנטית.
שימושים נוספים שאינם רשומים: טיפול באנמיה בפגים, בקרב חולים במחלות דלקתיות כרוניות (כגון דלקת פרקים שגרונית), אצל חולי סרטן שאינם מקבלים טיפול כימותרפי ובקרב חולי הפטיטיס C המטופלים בריבאוירין.
שימוש באפואתין אלפא עלול לגרום, בין היתר, לקרישי דם, פוליציתמיה ואף למצב בו יש התפתחות נוגדנים כנגד אריתרופוייטין.
בתקופת הטיפול באפואתין אלפא מומלץ לערוך את הבדיקות הבאות: ספירת דם כולל ספירת טסיות דם, רמות לחץ דם ורמות המוגלובין.
לפני התחלת הטיפול באפואתין אלפא יש לקחת בחשבון את כל גורמי האנמיה האפשריים האחרים, כגון: מחסור בברזל, פגיעה בכדוריות הדם האדומות, חוסר בחומצה פולית או חוסר B12, ולטפל בהם. יש להחליט אם הנך זקוק לתוספי ברזל כדי להבטיח תגובה מיטבית לתרופה.
חשוב לקבל את אותה התרופה, באותו שם מסחרי, כפי שנרשמה על ידי הרופא. כל החלפה או שינוי מינון בתרופה המכילה אפואתין אלפא חייבים להתבצע על ידי הרופא המומחה המטפל, כיוון שמדובר בתכשירי ביו-סימילאר (תרופה שפותחה כך שתהיה בעלת דמיון רב ככל האפשר לתרופה ביולוגית קיימת).
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: קיבלתי תוצאה של בדיקת דם להריון (HCG-B QUANTITATIVE B). התוצאה שהתקבלה הייתה 1866 IU/1.. מה אני אמורה להבין? שלילי או חיובי?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
ברזל (Fe) בדם
-
בדיקות דם
-
בדיקת ויטמין B12
-
המוגלובין Hb
-
תרופות קשורות
-
קספופונגין
-
פגפילגראסטים
-
פסיליום
-
מטוקלופראמיד (פרמין)
-
ביסמות סובסאליצילאט (קלבטן)