שמות מסחריים
- ציפרלקס Cipralex
- אסציטאלופרם טבע Escitalopram Teva
- אסטו Esto
אסציטאלופרם הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות ציפרלקס, אסציטאלופרם טבע ואסטו. אסציטאלופרם ששייך לתרופות נגד דיכאון ממשפחת SSRI, שחוסמים את הספיגה החוזרת של סרוטונין ומעלים את השפעת הסרוטונין במוח. רמות נמוכות של סרוטונין נחשבות לגורם עיקרי להתפתחות דיכאון וחרדה.
יעיל לטיפול ב:
אסציטאלופרם (אסטו) מיועד טיפול בדיכאון ובעיות נוספות הקשורות לדיכאון כמו הפרעות (התקפי) פניקה, הפרעת חרדה כללית, חרדה חברתית והפרעה טורדנית כפייתית (OCD). בדרך כלל, לוקח כארבעה שבועות עד שתרגישו את מלוא השפעת התרופה.
הנחיות חשובות:
הטיפול באסציטאלופרם עלול להוביל לאכילת יתר ולהשמנה, לכן חשוב לשמור על תזונה מאוזנת. כמו כן, מומלץ להימנע משתיית אלכוהול בזמן טיפול באסציטאלופרם (אסטו).
עליך לעדכן את הרופא המטפל אם את בהריון, מתכננת הריון או מניקה.
תרופות נוגדות דיכאון מעלות את הסיכון להתנהגות ומחשבות אובדניות בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. עם תחילת הטיפול בתרופה, על המטופלים בכל הגילאים וקרוביהם, לעקוב אחר שינויים התנהגותיים כמו החמרת תחושות דיכאון, הופעת מחשבות אובדניות, תוקפנות ועוינות. אם מבחינים בשינויים כאלו, יש לפנות מיד לרופא.
חוסר מנוחה או קושי לשבת במנוחה או לעמוד במנוחה הם סימנים העלולים להופיע בשבועות הראשונים לטיפול, ויש לעדכן את הרופא המטפל.
סימנים של הפרעות בתפקוד המיני אפשריים בשימוש בתרופות ממשפחה זו, במקרים מסוימים הסימנים נמשכו גם לאחר הפסקת הטיפול.
מטופלים הידועים כבעלי מטבוליזם ירוד של האנזים- CYP2C19 יוגבלו במינון של לא יותר מ -10 מ"ג של התרופה ליום, כפי שתירשם על ידי הרופא.
קראו עוד: בדקו: האם התרופה שאתם נוטלים גורמת לכם להשמין?
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש באסציטאלופרם (אסטו) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
- אם אתם מקבלים טיפול בתרופות מקבוצת מעכבי MAO או פימוזיד יחד עם באסציטאלופרם (אסטו).
- אם אובחנו אצלכם הפרעות בקצב הלב (כפי שנבדק באמצעות א.ק.ג, בדיקה של תפקוד הלב) או שיש לכם פגם מולד בפעילות החשמלית של הלב.
- אם אתם מקבלים תרופות לטיפול בהפרעות בקצב הלב או כאלה שעלולה להיות להן השפעה על קצב הלב.
- אסציטאלופראם (אסטו) אינו מיועד לילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בן 24. לפני כחודשיים נפלתי מגובה רב על עקב רגל ימין, ללא עיקום של הקרסול. סבלתי מנפיחות רבה וכאבים. בוצע צילום רנטגן במיון ובו נשלל החשד לשבר, ונשלחתי לביתי למנוחה עם חבישה אלסטית וקומפרסים קרים. חלפו כחודשיים ואני עדיין סובל מכאבים בעקב לעיתים תכופות, בעיקר בבקרים ולאחר עמידה ממושכת או פעילות פיזית. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקת CT. בוצעה הדמיית CT לעקב ימין, נשלל החשד לשבר שלא אובחן כראוי ובממצאי הבדיקה נכתב "נצפה מרכז התגרמות נוסף עם קורטקס ברור אחורי לתלוס הימני". מה פשר הממצא ומה ההמלצה להמשך הטיפול?
שאלה: בתי בת 13 ולא מפסיקה לשהק כבר שלושה שבועות. מה עושים בקשר לזה?
שאלה: הבוקר מצאתי על החזה שלי קרציה קטנה !! הורדתי אותה ונשאר לי סימן קטן אדום של העקיצה ולא כואב. הקרציה הייתה קטנה ובנוסף לא היה דם באזור. בנוסף, אני בתחילת ההריון, שבוע 6 ! ידוע לי על "קדחת הבהרות" שמועברת לבני אדם. האם יש סכנה לעובר שנמצא בתחילת דרכו? האם שלילת קדחת הבהרות אחרי שבועיים שבהם לא מופיעים שום סימן, משמעות שהעובר לא נפגע? האם יש מחלות / וירוסים אחרים שיכולים לפגוע בעובר פרט לקדחת הבהרות ?
שאלה: יש לי שתי שאלות: אני בשבוע ה- 25 והרופא אמר שהעובר קצת גדול לגילו. לפי המידות הוא גדול בשבוע ממה שנתון. הוא הציע לעבור לדיאטה דלת פחמימות. בבדיקת העמסת סוכר 100 שעשיתי יצא הכל בסדר, גם בסריקת המערכות המאוחרת הכל בסדר. הבעיה שאני בעיקר חשה רצון לאכול לחם וכד'. האם כדאי לפצוח בדיאטה דלת פחמימות בסגנון דר' אטקינס ? ושאלה שניה: האם אפשר ללכת לשיננית לניקוי אבן?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכולוגי - סוגים
תרופות קשורות
-
אוקסאזפאם (ואבן)
-
פלובוקסאמין
-
ונלפאקסין (אפקסור, ויאפקס)
-
האלופרידול
-
אמיסולפריד