שמות מסחריים
- לוריוון Lorivan
לוראזפאם הוא חומר פעיל הנמצא בתרופה בשם לוריוון (Lorivan) – חומר מקבוצת תרופות הנקראות בנזודיאזפינים, שנועדה להקל על התמודדות עם מתח ועצבנות ומסייעת להרפיית שרירים ולהשראת שינה.
צילום: Shutterstock
יעיל לטיפול ב:
לוראזפאם (לוריוון, Lorivan) משמש לטיפול במצבי חרדה. לוראזפאם מסייע גם להקלה על מתח.
הנחיות חשובות:
הטיפול בלוראזפאם (לוריוון, Lorivan) מיועד לטווח קצר בלבד – שבועיים עד חודש - מחשש להתפתחות סבילות (ירידה בהשפעה) ומחייב פיקוח רפואי הדוק. שימוש ממושך בלוראזפאם (לוריוון, Lorivan) עלול להוביל לפיתוח תלות, התמכרות ולתופעות גמילה קשות בעת הפסקת השימוש.
קשישים שנוטלים לוראזפאם (לוריוון, Lorivan) צריכים להיזהר במיוחד ממעידות ונפילות, בגלל שהתרופה עלולה לגרום לבעיות בקואורדינציה ובערנות.
נטילת תרופה זו עם תרופות ממשפחת האופיואידים, תרופות אחרות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית, כולל סמים, או אלכוהול עלולה לגרום לתחושת ישנוניות עמוקה, קשיי נשימה, תרדמת ומוות.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
במקרים הבאים אין להשתמש לוראזפאם (לוריוון, Lorivan):
- רגישות לחומר הפעיל עצמו, למרכיבי התרופה או לחומרים נוספים ממשפחת בנזודיאזפינים.
- אם אתם סובלים מבעיות קשות בנשימה - דיכוי נשימתי, אי ספיקה או מחלת ריאות חמורה, תסמונת דום נשימה בשינה (sleep apnea) בדרגה חמורה.
- במקרה של מיאסתניה גרביס- עייפות או חולשה משמעותית של השרירים.
- אם אובחנו אצלכם בעיות חמורות בכבד.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: לפני מספר ימים שהיתי בתאילנד וביצעתי טיפול פדיקור במלון. ברצוני לדעת האם יש אפשרות להידבק כתוצאה מטיפול זה. כמו כן ברצוני לדעת כמה זמן הוירוס יכול לשהות באוויר.
שאלה: אני בהריון בשבוע ה- 33 . קיים אצלי חשד ל- vasa previa מהי התופעה ומהם הסיכונים שעלולה התופעה לגרום והאם קיימות המלצות להמשך ההריון והלידה?
שאלה: ב-26.4.06 - אשפוז ראשון בו היה אירוע של ניתוק מהסביבה שנגרם כנראה מהיפונתרמיה או מספסיס שטופל במשך שבועיים באנטיביוטיקות רבות. אשפוז שני כ-3 שבועות לאחר מכן על רקע גודש ריאתי שטופל בפוסיד וחלף, אך משום מה הומשך טיפול בפוסיד 80 מ"ג ליום עד שהופסק שוב לאחר אשפוז חוזר בו נצפתה היפונתרמיה משנית לטיפול בפוסיד. המדובר באדם אינטליגנטי וצלול ביותר שפתאום! החל לשכוח מילים במהלך דיבור, מה שגורם לו ללחץ (הוא מודע לכך שהוא שוכח מילים). לציין כי CT בזמן פנייתו הראשונה למיון פורש כתקין. האם מדובר בטראומה גופנית ונפשית שסיכויי החזרה לדיבור שוטף הם טובים? האם יש סיכוי שעם הזמן הבעיה תחלוף?.
שאלה: אני סובלת מפיברומיאלגיה מזה 8 שנים, ושנתי בלילה גרועה מאוד עקב התעוררויות רבות מכאבים בגב התחתון ובאגן הירכיים. נוירולוג המליץ על 20 מ"ג סרוקסאט, היות ש אלטרולט וקלונקס טשטשו אותי כל היום. האם אפשר להחליף את הסרוקסאט (שעוד לא התחלתי לקחת) בציפרלקס או
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
תפקודי כבד
תרופות קשורות
-
זופיקלון (נוקטורנו)
-
זיפראסידון
-
דיאזפאם (אסיוול, דיאז)
-
פארוקסטין (סרוקסט)
-
פאליפרידון