אולופטדין הינה תרופה אנטיהיסטמינית המשמשת בצורת טיפות עיניים למניעה זמנית של גירוי בעין העלול להופיע בעקבות דלקת אלרגית של הלחמית.
מנגנון פעילותה הוא במניעת שחרור היסטמין הגורם לתגובה אלרגית ובמניעת פעילותו בתהליך יצירת הדלקת.
התכשיר מכיל חומר משמר העלול להיספג ע"י עדשות מגע רכות ולכן יש להסיר העדשות לפני השימוש בתכשיר ולהמתין כ-15 דקות לפחות מהזלפת התרופה לעין. כמו כן, במקרה של אדמומיות בעין אין להרכיב עדשות מגע בכלל.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אופן נטילת התרופה
טיפות עיניים.
תדירות וזמן נטילה
פעמיים ביום (כל 6-8 שעות).
טווח המינון
1-2 טיפות, פעמיים ביום.
תחילת ההשפעה
במידה ואין שיפור במצב העין לאחר מספר ימי טיפול יש לפנות לרופא המטפל.
משך ההשפעה
במידה ואין שיפור במצב העין לאחר מספר ימי טיפול יש לפנות לרופא המטפל.
מנה שנשכחה
במקרה ונשכחה מנה יש לקחתה מייד כשנזכרים, אלא אם הגיע הזמן למנה הבאה ואז יש לדלג על המנה שנשכחה ולהמשיך כרגיל.
הפסקת התרופה
יש להשלים את הטיפול שהומלץ ע"י הרופא. גם אם חל שיפור במצב הבריאותי אין להפסיק את הטיפול בתרופה ללא התייעצות עם הרופא המטפל.
מינון עודף
יש לשטוף את העיניים במים פושרים.
אחסון
יש לאחסן בטמפרטורת החדר. עד 25 מעלות צלזיוס. אין להשתמש בתרופה יותר מחודש ימים לאחר פתיחת הבקבוק לראשונה.
אזהרות
תזונה
אין הגבלות.
אלכוהול
לא צפויות בעיות מיוחדות.
נהיגה
תיתכן תחושת טשטוש בראיה לזמן קצר לאחר השימוש. אין לנהוג עד להיעלמות הטשטוש.
הריון
השימוש לא מומלץ. יש להתייעץ עם הרופא.
הנקה
אין להשתמש בתקופת ההנקה. מומלץ להיוועץ ברופא.
תינוקות וילדים
שימוש בילדים ובמתבגרים חייב להיות מלווה במעקב רפואי. לא לשימוש מתחת לגיל 3 שנים.
קשישים
לא צפוי שינוי במינון.
דווח לרופא במקרה של
הרכבת עדשות מגע
אלרגיה
הריון
הנקה
סיכון ממנת יתר
נמוך
סיכון מפיתוח תלות
נמוך
תופעות לוואי
תופעות הלוואי עשויות לכלול: טשטוש הראייה, כאב ראש, עקצוץ או תחושת גוף זר בעין, אודם או גירוי חולף בעין, נזלת, יובש בעין, סינוסיטיס או הפרעה בחוש הטעם. תופעות אלו עשויות לחלוף תוך זמן קצר לאחר תקופת ההסתגלות לתכשיר, במידה והן נמשכות יש לפנות לרופא.
תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת כוללות: נפיחות, גירוי או צריבה מתמשכת בעין, אודם בעין, דלקת הקרנית, דלקת הלוע ועייפות (נדיר) - יש להפסיק הטיפול ולפנות לקבלת עזרה רפואית.
במצב של נזק חמור לשכבה הצלולה שבקדמת העין (הקרנית), פוספאט (חומר עזר בטיפות) יכול לגרום במקרים נדירים ביותר לכתמים עכורים על הקרנית כתוצאה מהצטברות של סידן במהלך הטיפול.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
טיפות עיניים אחרות: יש לאפשר מרווח של 5 דקות בין שימוש בטיפות אלו ואולופטדין.
השפעת שימוש ממושך
אין מידע.
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
אמא שלי בת 62,מזה שנתיים יורדות לה דמעות בעין שמאל ולאחרונה החמיר והעין אדומה מאד לאיזה תחום עליה לגשת?? אנא עזרתכם במסמך רופא רשום לה הסרת פטריגיום, האם זה קשור לדמע בעין? נואשים לעזרה עבורה🙏 תחום קרנית/אוקופלסטיקה/או תחום אחר?
גם יובש וגם בעיה בניקוז הדמעות יכולים לגרום לתמונה קלינית הזאת. כנראה יש צורך לבצע שטיפה של דרכי הדמעות כדי לשלול סתימה לאחר טיפול בדלקת. זה יותר בתחום אוקופלסטיקה
שלום ד"ר, אובחנתי בהנ"ל. סובלת מעין יבשה, שעורה חוזרת, עיניים אדומות ורגישות, אלרגיה בעונות מעבר. הומלץ לי על קרם סולנטרה. שאלתי: האם ניתן למרוח אותו על שפת העפעף? תודה
לפי ההוראות בעלון שמלווה את הקרם, לא מומלץ למרוח אותו באזור של העיניים כי החברה שמייצרת את הקרם לא קיבל אישור מהFDA עבור טיפול בעיניים. עם זאת הרבה רופאים ממליצים על שימושו "OFF LABEL" עבור בלפריטיס בנוכחות של הטפיל בשם דמודקס. כמובן רק הרופא שמטפל בך יכול להמליץ על טיפול זה במקרה שלך.
העין ימין התנפחה ואדומה .אחרי יום התחילה להוציא מוגלה הייתי אצל רופא עיניים עשה ליניקוז של המוגלה עים מחט.השאלה שלי האם זה תקין לטפל עים מחט ונתן לי מישחה למרוח 4 פעמים ביום .מימה זה יכול להיגרם ?