שמות מסחריים
-
אף-קאר Af-Care
-
קסילוויט 0.05% Xylovit 0.05%
-
אוטריוין Otrivine
-
אוטריוין לילדים Otrivine Kids
-
אוטריוין מנתול Otrivine Menthol
-
אוטריוין ג'ל לאף Otrivine Nasal Gel
-
קסילוויט 0.1% Xylovit 0.1%
-
אף-קאר ילדים Af-Care Children
-
ליינקס LINEX
-
קסילו-פוס Xylo-Pos
קסילומטזולין (Xylometazoline) הוא חומר פעיל הנמצא בתכשירים לשימוש מקומי בריכוזים של 0.05% - 0.1% - טיפות ותרסיסים לאף אוטריוין (Otrivin), אורטיוין לילדים, אף-קאר, קסילוויט, קסילו-פוס וג'ל אוטריוין.
קסילומטזולין שייך לקבוצת החומרים סימפתומימטיים. הוא נקשר לקולטני אלפא של אדרנלין בנימי הדם באף ובסינוסים, גורם לכיווצם וכך מפחית את הפרשת הנזלת ואת הגודש באף.
כמו כן, קיימים תרסיסים נוספים לאף – אוטריוין מנתול, אוטריוין קומפליט - המשלבים חומרים פעילים אחרים, שמקלים עוד יותר על הגודש באף.
יעיל לטיפול ב:
קסילומטזולין (אוטריוין) מיועד להקלה מהירה וממושכת (עד 10 שעות) של גודש באף כתוצאה מהצטננות, סינוסיטיס, קדחת השחת או אלרגיות אחרות של דרכי הנשימה העליונות.
קסילומטזולין יעיל גם להפחתת דימום מהאף.
צילום: shutterstock
הנחיות חשובות:
יש לקנח את האף בעדינות לפני שמרססים או מורחים תכשיר עם קסילומטזולין ולהקפיד על הוראות הטיפול. אם אין הקלה על הגודש או הנזלת לאחר שלושה ימי טיפול – מומלץ לפנות לרופא. כמו כן, אין להשתמש בתכשירים לאף לעתים קרובות או לתקופה ממושכת בלי להיוועץ ברופא.
שימוש ממושך, למעלה מ-3 ימים, עלול לגרום לכיווץ יתר של כלי הדם באף, לנפיחות כרונית, לנזק במבנה של רירית האף ולתסמינים נוספים של נזלת וגודש. נוגדי גודש עלולים לגרום לבעיות בשינה, סחרחורות, רעד, הפרעות בקצב הלב או לעלייה בלחץ הדם במטופלים רגישים במיוחד.
עליך להקפיד שלא לחלוק את התכשיר שלך לאף עם אחרים כדי למנוע הפצת הזיהום.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בקסילומטזולין (אוטריוין) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל (קסילומטזולין) או למרכיבים אחרים בתרופה.
- רגישות לחומרים אחרים מקבוצת הסימפתומימטיים.
- אם אובחנה אצלך גלאוקומה (לחץ תוך עיני) מסוג זווית צרה.
- אם קיימת דלקת כרונית באף עם מעברי אף יבשים מאד.
- אם בלוטת הערמונית מוגדלת
- אם קיים גידול נדיר על יותרת הכליה אשר מייצר אדרנלין ונוראדרנלין בעודף.
- אם עברת ניתוחי אף ולוע או ניתוח בבלוטת יותרת המוח.
- בנטילת תרופות המעכבות את האנזים מונואמין אוקסידאז, גם אם הופסק הטיפול בתרופה ב-14 יום האחרונים.
- מתחת לגיל שנתיים
- אם את בהריון או בזמן הנקה, ללא אישור רופא.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בת 33, נכנסתי להריון לפני ארבעה חודשים על ידי הפריה, ההריון נקלט בפעם הראשונה. בשבוע ה-11 העובר נצפה ללא דופק. עברתי שאיבה. ממצאי השאיבה: חשש למחיצה רוחבית, לא נאמר בוודאות. לפני כן עברתי שתי הפלות: הפלה טבעית בערך בשבוע ה 6 לפני כ-15 שנה, הריון חוץ-רחמי לפני כ 4 שנים ואחריו כריתת חצוצרה, ושני הריונות כימיים לאחר כריתת החצוצרה. כעת אני 3 שבועות לאחר השאיבה. אילו בדיקות עלי לבצע על מנת לבדוק את סיבת ההפלה האחרונה ואי-הפריון? האם אפשר להתחיל מייד בהפריות נוספות? האם יש סיכוי להרות באופן טבעי אם יש מחיצה ומסירים אותה והיא הגורם לבעיה, כשהחצוצרה השנייה תקינה?
-
שאלה: האם למיקטל משפיע על חילוף החומרים, ומתבטא בדברים כמו צואה רכה 3-2 פעמים ביום ותחושת רעב לאורך כל היום? המינון שלי כרגע הוא 100 מ"ג בתוספת 2 ליתיום (600 מ"ג) ו-2 פרפנן (8 מ"ג). אני בתקופת מעבר לטיפול בלמיקטל, כי הליתיום פוגע בכליותי והפרפנן משמש כגיבוי בזמן הורדת הליתיום.
-
שאלה: אני בת 69. אינני יכולה לישון בלילה אם האף שלי לא פתוח לחלוטין, ולכן אני משתמשת בתרסיס אלרין או אוטריוין לאף לפני השינה. ברצוני לדעת מה הנזק הנגרם משימוש ממושך בתכשירים אלה. ניסיתי את תמיסות המלח למיניהן והן לא משפיעות עלי.
-
שאלה: בני בן 16. נולד עם מחלה בשם קרניוסינוסטוזיס. כעת גילו לו פיברוס דיספלזיה בעצם המקסילה השמאלית, עם מעורבות של ארובת העין. רציתי לדעת פרטים על שתי המחלות, מהו מהלך המחלה, מהם סיבוכיה, והאם המצב יכול להיהפך לממאיר.