תופעות לוואי שכיחות מאוד הן: תחושות משונות בעור מסביב לשפתיים ובאצבעות, טעם רע בפה, שינויים בפיזור השומן בגוף, שלשול,
סחרחורת, כאב ראש, תחושת חום, בחילה, האדמה של העור, שינויים בטעם, כאב בטן,
הקאה, חולשה כאב בגרון, שיעול, קלקול קיבה או קושי בעיכול, תחושת נימול או חוסר תחושה בידיים, בכפות הרגליים, נזק לעצבים שיכול לגרום לחולשה ולכאב, גירוד, פריחה, כאבי פרקים וגב.
תופעות לוואי שכיחות כוללות: תגובות אלרגיות, פריחות בעור, התנפחות חמורה של העור ושל רקמות אחרות, נדודי שינה, חרדה, עלייה בכולסטרול, עלייה בטריגליצרידים, שיגדון, דימום בקיבה, דלקת בכבד והצהבה של העור, הצהבת החלק הלבן של העיניים, עלייה במתן שתן, ירידה בתפקוד הכלייתי, פרכוסים, רמות נמוכות של טסיות דם, צמא (התייבשות), דימומים כבדים בווסת שאינם רגילים, גזים, איבוד תיאבון, כיבים בפה, כאבי שרירים, רגישות או חולשת שרירים, חום, איבוד משקל, שינויים בתוצאות בדיקות דם, בלבול, התעלפות, ראייה מטושטשת, התנפחות הידיים וכפות הרגליים, לחץ דם גבוה, לחץ דם נמוך ותחושת התעלפות במעבר למצב עמידה, תחושת קור בידיים ובכפות הרגליים, אקנה.
תופעות לוואי שאינן שכיחות כוללות: התקף לב, סוכרת, כשל כלייתי.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
תרופה זו מגיבה עם תרופות רבות אחרות ויש להיוועץ ברופא בכל מקרה של נטילת תרופה אחרת.
ייתכן שתתבצע התאמת מינון של התרופה, ייתכן שלא יתאפשר שימוש משולב בתרופות, ייתכן שהרופא יבצע מעקב או יפנה לבדיקות. יש לעדכן את הרופא באשר לנטילת תרופות אחרות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה.
אמפטמין או נגזרות של אמפטמין.
אנטיביוטיקות (כגון: אריתרומיצין, קלריתרומיצין).
תרופות לטיפול בסרטן, כגון: אבמציקליב, אפטיניב, אפלוטאמיד, סריטיניב, אנקורפניב, דסטיניב, איברוטיניב, נילוטיניב, ונטוקלקס, וינקריסטין, וינבלסטין.
תרופות לטיפול בספירת דם נמוכה של טסיות, כמו פוסטמטיניב.
תרופות נוגדות קרישה (כגון: דביגטראן אטקסילט, אדוקסאבן, ריברוקסבאן, ווראפקסר, וורפרין).
תרופות נוגדות דיכאון (כגון: אמיטריפטילין, דסיפראמין, פלואוקסטין, אימיפראמין, נפאזודון, נורטריפטילין, פארוקסטין, סרטרלין, טראזודון).
תרופות לטיפול בפטרת (כגון: קטוקונאזול, איטראקונאזול).
תרופות אנטי-רטרוויראליות כולל מעכבי פרוטאז HIV (כמו אמפרנאביר, אטאזאנביר, דרונאביר, פוסאמפרנאביר, אינדינאביר, נלפינאביר, סאקווינאביר, טיפראנביר). מעכבי NNRTI (דלאווירדין, אפאבירנז, נביראפין) ואחרות (דידאנוזין, מאראבירוק, ראלטגראביר, זידובודין).
תרופות לטיפול בשחפת (בדאקווילין, דלאמניד).
תרופה אנטיוויראלית לטיפול בזיהום וירוס דלקת כבד כרונית מסוג C. ( במבוגרים )כגון: גלקפרביר/פיברנטסביר וסימפרביר.
תרופה לטיפול בחרדה- בוספירון.
תרופות לטיפול באסטמה- תיאופילין, סאלמטרול.
אטובקוון, תרופה לטיפול בסוג מסוים של דלקת ריאות ומלריה.
בופרנורפין, תרופה לטיפול בכאב כרוני.
בופרופיון, תרופה להפסקת עישון.
תרופות לטיפול באפילפסיה (כגון: קארבאמאזפין, דיבלפרואקס, לאמוטריג'ין, פניטואין).
תרופות לטיפול בבעיות לב (כגון: דיזופיראמיד, מקסילטין וחוסמי תעלות סידן כגון: אמלודיפין, דילטיאזם, ניפדיפין).
תרופות המדכאות את מערכת החיסון (כגון: ציקלוספורין, טאקרולימוס, אברולימוס).
לבותירוקסין (לטיפול במחלות בבלוטת התריס).
מורפין ותרופות דמויות מורפין לשיכוך כאבים חזקים (כגון: מתדון, פנטניל).
תרופות משרות שינה (כגון אלפראזולאם, זולפידם) ומידאזולאם הניתנת בהזרקה.
תרופות להרגעה (כגון: האלופרידול, ריספרידון, תיורידאזין).
קולכיצין, תרופה לטיפול בשיגדון.
נוגדי הפרעות בקצב הלב כמו אמיודארון, פלקאיניד, פרופאפנון וכינידין: בשילוב עם ריטונאביר גובר הסיכון לתופעות הלוואי של תרופות אלו. מומלץ להימנע ממתן משולב זה.
חומצה פוסידית: במתן משולב עם ריטונאביר רמתן של שתי התרופות בדם עולה.
ריפאבוטין ווריקונאזול: במתן משולב עם ריטונאביר פוחתת רמתן בדם והשפעתן פוחתת גם כן. יש להתאים מינונים במתן משולב זה.
נוגדי היסטמין כמו אסטמיזול, טרפנאדין: רמתן של תרופות אלו עולה בדם בשילוב עם ריטונאביר, דבר העשוי להוביל להפרעות לבביות מסכנות חיים. יש להימנע ממתן משולב זה.
אלקלואידים של ארגוט: בשילוב עם ריטונאביר הרמה של תרופות אלו עולה בדם, דבר העלול להוביל לתופעות טוקסיות כגון איסכמיה.
תרופות הרגעה או משרי שינה כמו מידאזולאם, טריאזולאם, דיאזפאם: בשילוב עם ריטונאביר גובר הסיכון לדיכוי נשימתי. יש להימנע ממתן משולב זה.
אלפוזוסין: בשילוב עם ריטונאביר תיתכן עליה ברמת אלפוזוסין בדם המובילה לירידה משמעותית בלחץ הדם. יש להימנע ממתן משולב זה.
ציסאפריד: במתן משולב עם ריטונאביר רמת ציסאפריד עולה בדם וסיכון מוגבר להפרעות לבביות מסכנות חיים, אין לקחת ציסאפריד יחד עם ריטונאביר.
פימוזיד, קלוזאפין: הרמה של תרופות אלו בדם עולה בשילוב עם ריטונאביר, דבר העלול להוביל להפרעות המטולוגיות מסכנות חיים. יש להימנע ממתן משולב זה.
לובאסטאטין, סימבאסטאטין, לומיטאפיד: רמת תרופות אלו עולה בדם בשילוב עם ריטונאביר והסיכון לפגיעה בשרירים גוברת.
היפריקום: תרופה זו מפחיתה את רמת ריטונאביר בדם וכתוצאה פוגעת ביעילותה. יש להימנע ממתן משולב זה. [גלולות למניעת הריון]: יעילות הגלולות פוחתת בשילוב עם ריטונאביר. יש לשלב אמצעי מניעה מכני בנוסף.
סילדנאפיל או טאדאלפיל: בשילוב עם ריטונאביר גובר הסיכון לטשטוש ראיה, זקפה ממושכת וירידת לחץ הדם. יש להיוועץ ברופא. בנוסף לכל אלו עלולה ריטונאביר להשפיע על הרמה של תרופות רבות אחרות, ולכן בכל מקרה של נטילת תרופה אחרת יש להיוועץ ברופא.
נקיטת משנה זהירות לגבי התרופות הבאות:
סילדנאפיל או טאדאלאפיל- תרופות לאין -אונות, קולכיצין- תרופה לשיגדון, דיגוקסין- תרופה ללב, תרופות למניעת הריון, גלולות- המכילות אתיניל אסטרדיול, רוזובסטאטין או אטורבסטאטין -תרופות לרמות כולסטרול גבוהות, סטרואידים - כגון: פרדניזולון, פלוטיקזון פרופיונאט, דקסמטזון, טריאמצינולון. טראזודון -תרופה נגד דיכאון, ריפאמפיצין וסאקווינאביר- תרופות לטיפול בשחפת, רוסיגואט, בוסנטן- תרופות לטיפול ביתר לחץ דם ריאתי. תרופות אנטי רטרוויראליות אחרות.
השפעת שימוש ממושך
כמו תרופות אחרות המשמשות לטיפול באיידס עשויה תרופה זו לגרום בשימוש ממושך לסוכרת, לעלייה ברמת השומנים בדם ולשינויים במאגרי השומן בגוף (ליפודיסטרופיה).