שמות מסחריים
- גונאל-אף Gonal F
- פיורגון Puregon
- פרגובריס PERGOVERIS
- אובליפ OVALEAP
- רקובל REKOVELLE
פוליטרופין הוא הורמון המגרה זקיק אנושי בעל מבנה זהה להורמון FSH הטבעי המיוצר בגוף האדם. FSH אחראי בנשים להתפתחות הזקיקים בשחלות (זהו שלב חיוני בהתפתחות ביציות בשלות שניתן להפרותן) ובגברים הוא נחוץ לייצור תאי זרע בריאים. היעדר מוחלט או חלקי בהפרשה של FSH אנושי הוא אחד הגורמים העיקריים לבעיות אי פוריות.
בטיפול בנשים, מסייע בשחרור ביצית מהשחלה, בשילוב עם תרופה נוספת, LH, מסייע בשחרור ביצית מהשחלה, מסייע בהתפתחות מספר זקיקים (המכילים ביציות) בנשים שעוברות טיפולי פוריות (תהליך שעוזר בכניסה להיריון), כגון הפריה חוץ גופית, העברת גמטות לחצוצרה או העברת ביצית מופרית לחצוצרה.
בטיפול בגברים, בשילוב עם תרופה נוספת, hcg, מסייע בייצור זרע בגברים שאינם פוריים עקב רמה נמוכה של הורמונים מסוימים.
פוליטרופין מיוצר בשיטות ביוטכנולוגיות של הנדסה גנטית ומשמש לטיפול בנשים ובגברים הסובלים מבעיות פוריות עקב מחסור או רמה נמוכה של FSH טבעי ובנוסף קיים בו שימוש בהפריה חוץ גופית. בסיום מחזור ההזרקות של פוליטרופין לרוב ינתן תוך 24 שעות ההורמון Human Chorionic Gonadotrophin להשלמת הטיפול.
פוליטרופין קיים במספר צורות בעלות שוני מבני אך חסר משמעות קלינית, פוליטרופין אלפא (גונאל-אף) ופוליטרופין בטא (פיורגון). ובנוסף- פוליטרופין דלתא.
התרופה משווקת הן באמפולות הדורשות המסה לשימוש חד-פעמי והן בצורת עט עם מנגנון הזרקה מדוייק על פי המינונים הנדרשים (צורת העט מקלה על השימוש ומסייעת לדיוק מירבי).
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: האם שתיית יין יכולה לגרום לחולי אפילפסיה להתקף?
שאלה: האם יתכן שלקיחה ממושכת של SALAZOPYRINE EN עבור מחלת קוליטיס אולסרוזה יכולה לגרום למחלת הלופוס ? אני לוקחת את התרופה הזו משנת 1986. בבדיקות דם ANA ו - ANTI DNA יוצאים חיוביים ?
שאלה: אני בת 18, סובלת מבעייה של תת-פעילות בלוטת התריס ומטופלת בתרופה אלטרוקסין. אני אמורה להתגייס לצבא בקרוב. אם לא דיווחתי לצבא על הבעייה בבלוטה ובהמשך אצטרך לקבל את הכדורים דרך הצבא. האם בקשתם תהווה בעיה?
שאלה: אני בת 27. לפני כחצי שנה התחלתי להתאמן במכון כושר. לאחר חודש של אימונים שכוללים אירובי ועיצוב, הופיעו כאבים בברך ימין, שחלפו לאחר 3 שבועות, ואז הופיעו הכאבים בברך שמאל ולא עברו. הייתי אצל אורתופד 3 פעמים עד שאובחנתי כסובלת מגמישות יתר, כך הסביר לי הרופא, ובהפניה לפיזיותרפיה כתוב: Chondromalacia Patellae. המליצו לי על פיזיותרפיה ועל חיזוק השריר הארבע-ראשי וזה מה שאני עושה, אבל הכאבים עדיין ישנם. יש ימים יותר טובים ויש ימים שבהם בהליכה רגילה יש לי כאבים גם אם אני לא עושה פעילות. לפעמים הכאבים מופיעים גם בברך ימין, אבל חולפים אחרי יומיים. למה הכאבים הופיעו פתאום אם בעבר עשיתי הרבה הליכות? האם יש טיפול שעוזר לכאבים הללו? והאם הם יחלפו אי פעם? כמה זמן צריכה להיות המנוחה המוחלטת? והאם אין איזו תרופה שתרפא את הדלקת הזו?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת הריון
-
הורמון מעורר זקיק FSH
תרופות קשורות
-
אתינילאסטרדיול +דזוגסטרל (פמינט)
-
דזוגסטרל
-
דיקלקטין
-
הורמון HMG
-
כוריוגונדוטרופין אלפא (אוביטרל)