שמות מסחריים
-
סרזט Cerazette
-
פומיניק Fominic
-
דיאמילה DIAMILLA
דזוגסטרל הינו הורמון סינתטי הדומה להורמון המין הטבעי - פרוגסטרון.
הוא משמש למניעת הריון ע"י עיכוב הביוץ ועיבוי רירית צוואר הרחם לשם שיבוש קליטת הביצית המופרית. דזוגסטרל מצוי בגלולות למניעת הריון המכילות רכיב פרוגסטוגני בלבד ובגלולות משולבות המכילות מלבדו גם רכיב אסטרוגני.
גלולות למניעת הריון המכילות רכיב פרוגסטוגני בלבד מיועדות בעיקר לנשים מניקות (כיוון שאסטרוגן מדכא את ייצור החלב) או לנשים שרגישות או סובלות מגלולות משולבות. בשונה מגלולות אחרות למניעת הריון, יש ליטול גלולות אלו באופן רציף. בשימוש בגלולה המכילה דזוגסטרל לבדו, הדימום הווסתי יכול להופיע בתדירות גבוהה או נמוכה בהשוואה למצב שקדם לנטילת הגלולה או לא להופיע בכלל. בשימוש ממושך, בשילוב עם רכיב אסטרוגני, עולה הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, בעיות בכלי דם (בריאות או ברגליים), יתר לחץ דם, סרטן שד, סרטן שחלות, סרטן הרחם או דמנציה. הסיכון למצבים אלו מוגבר בשילוב עם עישון.
הנחיות ודגשים:
• סרטן שד: חשוב לבדוק באופן קבוע את השדיים שלך. סרטן השד נמצא בתדירות מעט גבוהה יותר בנשים הנוטלות גלולות לעומת נשים באותו גיל אשר אינן נוטלות את הגלולה. הפסקת הגלולה מפחיתה את הסיכון, כך ש-10 שנים לאחר ההפסקה, הסיכון זהה.
• פקקת: פקקת היא היווצרות של קריש דם, אשר עלול לחסום כלי דם של הרגליים. אם קריש זה מתנתק מהוורידים בהם הוא נוצר, הוא יכול להגיע ולחסום את עורקי הריאות ולגרום לתסחיף ריאתי. סימנים אפשריים: כאבים בחזה, קוצר נשימה, התמוטטות ואפילו מוות.
• הפרעות פסיכיאטריות: מספר נשים המשתמשות באמצעי מניעה הורמונליים, כולל דזוגסטרל דיווחו על דיכאון, היכול להיות רציני ולפעמים עלול להוביל למחשבות אובדניות. יש לפנות לייעוץ רפואי נוסף, בהקדם, במקרה של שינויים במצב הרוח וסימפטומים דיכאוניים.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: מתי מבצעים בדיקת חלבון עוברי, כלומר באיזה שבוע של ההריון?
-
שאלה: אני נוטלת פבוקסיל במינון של 300 מ"ג ביום, 150 מ"ג בצהריים ו-150 מ"ג בערב. אני מעוניינת להתחיל לאכול מוצרים של הרבלייף, ורציתי לדעת אם זה בטוח לקחת את המוצרים עם הפבוקסיל, אם יש תופעות לוואי, ואם זה מסוכן לבריאות עם נטילת הפבוקסיל.
-
שאלה: אחרי כמה ימים מומלץ לבצע ביקורת בעקבות ניקור מי שפיר? מה בודקים בביקורת?
-
שאלה: אני סובלת ממחלה שנקראת ITP מגיל 20. טופלתי לפני כ-10 שנים בסטרואידים ובאולטרלאן ולאחר מכן עברתי ספלנקטומי. היו לי 10 שנים של שקט, ולפני 3 שנים חזרו לי הירידה בכמות הטסיות עד לרמה של 5000. הייתי מאושפזת, קיבלתי תקופה ארוכה סטרואידים, ולאחר תקופה, יעץ לי הרופא שלי, בהתייעצות עם רופא מומחה לכלי דם, לעבור טיפול עם מבטרה. קיבלתי טיפול ראשוני והתוצאות הראו עליה משמעותית. לאחר 4 טיפולים, במהלך כחודשיים, רמת הטסיות היתה גבוהה מהמצופה, ויצאתי לדרך חדשה. כל שבועיים אני עושה בדיקות דם והטסיות גבוהות, כ-280 אלף, ולפני שבוע עברתי בדיקת דם והטסיות ירדו לי ל-60,000, ואני מרגישה מאד עייפה וחלשה. מה עלי לעשות?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
בדיקת הריון
-
תרופות קשורות
-
קאברגולין
-
אסטרדיול
-
מיפפריסטון
-
דרוספירנון + אתינילאסטרדיול (יסמין)
-
הורמון HCG