שמות מסחריים
-
בי-און B-ON TEVA
-
וארדנאפיל אינובמד VARDENAFIL INOVAMED INOVAMED
וארדנאפיל משמש לטיפול באין אונות (אימפוטנציה), המתבטאת בקושי להשיג ולשמור על הזקפה.
וארדנאפיל ( מעכב את האנזים PDE5 (פוספודיאסטראז) וכך מרחיבה שרירים חלקים שבדפנות כלי הדם. פעולת וארדנאפיל מובילה לזרימת דם לאיבר המין ומאפשרת זקפה בעקבות גירוי מיני. התרופה מתחילה להשפיע מהר, כך שניתן ליטול אותה זמן קצר לפני הפעילות המינית. וארדנאפיל ( הראה יעילות משמעותית בטיפול באין אונות אצל חולי סוכרת ומטופלים שעברו כריתת הערמונית.
חשוב לשים לב:
חשוב להדגיש שווארדנאפיל ( אינו מרפא אין אונות ולא מגן ממחלות המועברות במגע מיני או מפני הריון.
וארדנאפיל ( מיועד לגברים מגיל 18 בלבד.
לפני השימוש בווארדנאפיל ( יש לעבור בדיקה רפואית מקיפה, כדי לוודא שאין בעיות לב וכלי דם.
בגברים שנטלו וארדנאפיל, דווחו מקרים של מוות פתאומי, דופק מהיר או משתנה, התקף-לב, כאב בחזה, ובעיות בזרימת הדם למוח. רוב הגברים שחוו תופעות לוואי אלה, סבלו מבעיות בלב לפני נטילת התרופה, ולא ניתן לקבוע האם אירועים אלה היו קשורים ישירות לוארדנאפיל.
אין להשתמש בווארדנאפיל ( במקרים הבאים:
רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
שימוש בתרופות על בסיס ניטריטים או ניטראטים אורגניים קבוע או לפי צורך;
מחלות כבד או לב, לחץ דם נמוך, מחלה תורשתית בעיניים, מחלות עיניים ניווניות, אם סבלת בחצי שנה האחרונה מהתקף לב, שבץ, או מאובדן ראיה מסוג NAION.
טיפול במעכבי HIV פרוטאז כגון אינדינאויר או ריטונאויר.
בנטילת תרופות אנטי-פטרייתיות מסוג קטוקונאזול או איטראקונאזול. בנטילת אריתרומיצין או קלריתרומיצין- אנטיביוטיקה מסוג מקרולידים. בנטילת חוסמי אלפא- תרופה המשמשת לטיפול בלחץ דם גבוה ובהגדלה של הערמונית. בנטילת ריוסיגואט- תרופה המשמשת לטיפול ביתר לחץ דם ריאתי עורקי (כלומר, לחץ דם גבוה בריאות).
מטופלי דיאליזה.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בתחילת ההריון הראשון שלי. לפני שנתיים עשיתי הפלה, ועכשיו אני בשבוע השישי ורוצה מאד את המשך ההריון. בבדיקות התגלה שאני נשאית של הווירוס CMV. זאת פעם ראשונה שביצעו לי את הבדיקה הזו. כתוב: cmv-igg negative au/mk cmv-igm negative index hbs antigen negative robella-igg 246.00 iu/ml
-
שאלה: יש לי בת בת 32 שסבלה בעבר ממחלת נפש שבפעם הראשונה הופיעה לפני 15 שנה, והיא אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי, שם עברה טיפול בנזעי חשמל ויצאה מבית חולים במצב טוב מאוד. לאחר מכן היתה במצב טוב, עבדה בהרבה תחומים ולמדה במכללה, אבל מצבה התחיל להתדרדר כעשר שנים אחרי הטיפול והמחלה חזרה, היא אושפזה שוב וטופלה באותה צורה (נזעי חשמל), ואחרי 4 שנים שוב אושפזה וקבלה אותו טיפול ואח"כ שוחררה, ושוב חזרה לבית חולים ושוחררה רק אחרי 7 חודשים, ועכשיו היא עוברת שוב טיפול בחשמל אבל הטיפול הפעם נראה לי ארוך מדי בהשוואה לטיפולים הקודמים ואין שיפור. היא עברה עד עכשיו כ 23 נזעי חשמל בתקופה הזאת. השאלה שלי, האם הטיפול בחשמל יהיה לא יעיל אחרי תקופה מסויימת של טיפולים, והאם ונכון שהגוף מתרגל לטיפולים מסוג זה? ועוד שאלה אחרונה, האם יש טיפולים אחרים במקרה והטיפול הזה לא יעיל ?
-
שאלה: אמי בת 87 עברה בדיקת CT של המוח. נמצאו בה אטרופיה מוחית מרכזית והיקפית בהתאם לגיל והסתיידות אקסטרא-אקסיאלית קטנה בהיקף האונה הפריאטלית הגבוהה מימין מאחור. למה הכוונה?
-
שאלה: אני בן 22, ורק עתה אובחנתי כסובל מ- ADHD ע"י נוירולוג מומחה, שרשם לי ריטלין 10 מ"ג ליום, שאותו אני נוטל כחודש וחצי-חודשיים. אני מחפש מזה זמן רב, אינפורמציה מלאה, על תרופה זו מאחר ויש לה מתנגדים רבים, והיא שנוייה במחלוקת, ולצערי אני לא מוצא. שאלותיי אליך הם כדלקמן: 1 . איפה אוכל למצוא חומר רפואי עדכני ומלא על ריטלין, (רצוי בעברית) ? 2 . נכתב באתר שלכם ובכלל כי ריטלין עובדת בדומה לאמפיטמינים (קוקאין לדוגמה, שגורם לנזק מסויים במבנה ותפקוד המוח וכן תפקודים קוגניטיבים), האם היא גורמת לאותו נזק ? אילו שינויים היא גורמת במבנה המוח? הדבר האחרון שאני צריך זה פגיעה מוחית או ירידה בתפקוד השכלי לטווח הארוך! מה תשובתך? 3 . מהם התופעות הלוואי שאין להתעלם מהם ויש ליידע את הרופא! כל יום אני חווה משהו אחר ולא ברור לי אם אני מתאים לטיפול בתרופה 4. אני לא יודע אם התרופה פועלת ומשפרת אצלי תפקודים קוגניטיביים ? מה לעשות? האם אני צריך להגדיל מינון ? אני שוקל 55 קילו ובן 22, מהו לדעתך המינון הרצוי בשבילי ? 5 . האם יש תרופות נוספות לשימוש ? האם יש שוני בניהם בשיפור הרמה הקוגניטיבית ? מתי יודעים להחליף תרופה ?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת זקפה בלילה
-
תרופות קשורות
-
סוליפנאסין
-
קלוטרימאזול (אגיסטן)
-
פורוסמיד (פוסיד)
-
מיטומיצין
-
טמסולוסין