דלג לתוכן

רעלת מזון (food poisoning)

1 דקות קריאה
כל מחלה של מערכת העיכול הנובעת מאכילת מזון מזוהם בחיידק, או, פחות שכיח, בשאריות של קוטל חרקים (על ירקות ופירות). התסמינים מופיעים בין 1-24 שעות אחרי האכילה, וכוללים כאבי בטן, שלשול, בחילה והקאה. החיידקים הגורמים רעלת מזון כוללים סלמונלה, ליסטריה, וסטפילוקוקוס. צורה נדירה של רעלת מזון - בוטוליזם - נגרמת על-ידי רעלני החיידק קלוסטרידיום בוטולינום, המצוי במזון שאינו משומר היטב בקופסאות שימורים.
רופאים בתחום
ד"ר נאסים אלקרנאוי
ד"ר נאסים אלקרנאוי אורתופדיה
מומחה לכירורגיה אורתופדית
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
ד"ר ראניה אלח'טיב פאהום
ד"ר ראניה אלח'טיב פאהום כירורגיה פלסטית
מנהלת המחלקה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת בבית החולים בני ציון, חיפה
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו