שמות מסחריים
- נאופוגן Neupogen
- טבעגרסטים TEVAGRASTIM
- אקופיל ACCOFIL
- סטימופיל STIMOFIL
פילגראסטים היא תרופה אשר מעוררת ייצור של תאי דם לבנים הנקראים נויטרופילים. נויטרופניה היא מצב של ירידה בספירת הנויטרופילים, ירידה המפחיתה את יכולת הגוף להילחם בזיהומים. פילגראסטים, המיוצרת בשיטות של הנדסה גנטית, פועלת באופן דומה לחלבון המצוי בגופנו אשר נקרא G-CSF. היא עוזרת למוח העצם להתחיל לייצר את תאי הדם הלבנים לאחר השתלה של מוח עצם, או לאחר טיפול אשר מדכא את מוח העצם, כגון כימותרפיה לטיפול בסרטן.
פילגראסטים יכולה לעזור לחולים אשר להם תגובת דחייה להשתלה של מוח עצם. כמו כן, היא מתאימה לטיפול בנויטרופניה ממושכת וחמורה אשר יכולה להיות מולדת או ממקור בלתי ידוע, ואשר גורמת להתפרצויות חוזרות של זיהומים.
פילגראסטים הוא גורם גדילה של תאי דם לבנים, ומשתייך לקבוצה של חלבונים הנקראים ציטוקינים. גורמי גדילה הם חלבונים המיוצרים באופן טבעי בגוף אך ניתן גם לייצר אותם באמצעות ביוטכנולוגיה לשימוש כתרופה.
בחלק מן המיקרים הגוף מייצר כמות מספקת של תאי דם לבנים, אולם הרופא ירצה להגביר את מספר תאי הדם הלבנים ולאסוף אותם בעזרת תהליך הנקרא א-פרזיס. תאי האב שנאספו יוחזרו לחולה לאחר שעבר טיפול בקרינה או בתרופות אשר הורסות את תאי הדם הלבנים בגוף, ויחלו בייצור מחדש של נויטרופילים.
בנוסף, משמשת לטיפול בזיהום מתקדם בנגיף הכשל החיסוני, HIV, בכדי לסייע בהפחתת הסיכון לזיהומים.
פילגראסטים ניתנת בזריקה מתחת לעור (Sub-Cutan) או בהזרקה לתוך הוריד (Intra-Venous), ובדרך-כלל בבית החולים או במרפאה.במזרק המוכן לשימוש ניתן להשתמש באופן עצמאי לאחר קבלת הדרכה מהצוות הרפואי. כמו כן יש צורך לערוך ספירת דם מלאה באופן סדיר.
לפני השימוש בתרופה, ובמהלך השימוש, יש לעדכן מיידית את הרופא אם אתה מבחין בנפיחות בפנים או בקרסוליים, דם בשתן או שתן בצבע חום או שהנך מטיל פחות שתן מבדרך כלל.
אם יש לך שילוב של אחד מהתסמינים הבאים: חום, או רעד, או שאתה מרגיש שקר לך מאוד, קצב לב מהיר, בלבול או חוסר התמצאות, קוצר נשימה, כאב קיצוני או חוסר נוחות ועור לח ודביק או הזעה. אלו יכולים להיות תסמינים של מצב הנקרא "ספסיס"-אלח דם, זיהום דם חמור עם תגובה דלקתית של כל הגוף העשויה להיות מסכנת חיים ומצריכה טיפול רפואי דחוף.
ניופוגן מכילה סורביטול תרופה זו מכילה 50 מ"ג סורביטול בכל מ"ל. סורביטול הוא מקור לפרוקטוז. עליך ליידע רופא אם יש אי-סבילות תורשתית לפרוקטוז-הפרעה גנטית נדירה, אסור לך לקבל תרופה זו. מטופלים עם אי-סבילות תורשתית לפרוקטוז לא יכולים לפרק פרוקטוז, וזה עלול לגרום לתופעות לוואי חמורות.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בת 20. יש לי אח ואחות. אחותי גדולה ממני ב-5 שנים. אני מרגישה שהיא לא במצב נפשי טוב. יותר מחודש היא חולה, כל הזמן היא משתעלת ויש לה חום גבוה. עשינו כל מיני צילומים ובדיקות והכל נצמא תקין. אפילו שלחנו אותה לבית חולים כדי לדעת אם יש לה משהו. התוצאות תקינות והכל בסדר, כך אמרו הרופאים. היום ירד החום של אחותי, אבל היא עדיין משתעלת. היא כל הזמן חלשה וסובלת מעייפות, כל הזמן יש לה כאבי ראש וסחרחורת, ובזמן האחרון היא יורדת במשקל. אני לומדת רפואה, עדיין לא יודעת כלום, אבל אני מרגישה שיש בעיה, אני חושבת שהבעיה היא יותר נפשית. אחותי למדה ריפוי ועיסוק, היא יפה באופן לא יאומן, אבל לצערי הרב היא אנטי חברתית, אין לה חברות, אין לה שום פעילות חברתית. היא מתרגזת מהר, מאוד עצבנית. זה לא היתה כך, היא השתנתה, וזהו המצב רק בשתי השנים האחרונות. מאז ומתמיד יש לה לחץ דם נמוך. אני לא אוהבת להכאיב לה, לא מביאה את החברות שלי הביתה, אני בזמן האחרון תמיד איתה. הדבר הזה אפילו מפריע לי להתרכז בלימודים. אני לא חושבת שהיא בסדר, אני מאוד רוצה שתתנו לי את דעתכם, האם יש לה בעיה רפואית והרופאים לא גילו אותה? האם כדאי להחזיר אותה לבית חולים? האם יש לה בעיה נפשית?
שאלה: אני בהריון בשבוע ה-10. תוצאות בדיקות הדם שעשיתי הראו כי רמת ה- TSH היא 0.25 ורמת הוויטמין B12 היא 164. כמו כן יש לי חוסר בברזל. אבקש לדעת מהי משמעות תוצאות אלו, ואם הן עלולות להשפיע על העובר בשלב זה של ההריון.
שאלה: אני בת 33, בעלת PCO עם ביוץ עצמאי. לאחרונה עברתי 4 מעקבי זקיקים על מנת להרות. אני מבקשת התייחסות לערכי הפרוגסטרון שבוע אחרי ביוץ: מחזור 1 - 42 מחזור 2 - 24 (הריון שהסתיים בהפלה נדחית בשבוע 9) הפסקה של מחזור אחד מחזור 3 - 19 מחזור 4 - 8 יומיים אחרי הבדיקה קיבלתי מחזור. שאלתי את הרופא שלי אם יש מגמה של הידרדרות בתפקוד של הגופיף הצהוב. הוא אמר שאי-ספיקה חד פעמית לא צריכה להדאיג, ושלשאר הפרמטרים צריך להתייחס כמעידים על ביוץ ולא להשוות את הערך. השבוע אני מתחילה מעקב נוסף והייתי רוצה לשמוע דעה של רופא נוסף.
שאלה: אני בן 14 ואני מעשן 2-3 סיגריות ליום ולפעמים נרגילה, אך אני לא מבין מה הנזקים שצפויים לי. תוכלו להסביר לי?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
נויטרופילים
-
בדיקת מח עצם
תרופות קשורות
-
איקסזומיב (נינלארו)
-
אפואתין אלפא
-
קלדריבין
-
ונטוקלקס (ונקלקסטה)
-
אזאציטידין