החלפת גלולה בגלל ירידה בחשק המיני
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

רופא הנשים שלי החליף לבקשתי את השימוש בגלולת היסמין לאחר 3 שנים עקב ירידה ניכרת בחשק המיני .במקום היסמין רשם לי את הפמינט. מאיזו סיבה דווקא גלולה זו יכולה "לשחזר" את החשק המיני? האם מדובר במינון שונה?

תשובה:
כשמדברים על מינון שונה של גלולות למניעת הריון, מתכוונים לרכיב האסטרוגני. הרכיב העיקרי שגורם לירידה בליבידו בגלולות הוא הרכיב הפרוגסטטיבי. 2 הגלולות שציינת נבדלות בפרוגסטרון שבהן. בשני המקרים מדובר בפרוגסטרון שגורם לירידה קלה יחסית בליבידו, אולם אם לאחד מהם הגבת בירידה בליבידו, יש טעם לנסות את השני.