ממצאי הדמיה של הבטן בבדיקת CT
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לדעת את המשמעות של תוצאות בדיקת CT של הבטן והאגן: "הודגמו קשריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, לציין בלוטות קטנות וליפומה במזנטריום". בבדיקת הכבד נכתב ש"הכבד תקין בגודלו, מרקמו הומוגני, פרט לציסטה מזערית בכיפת הכבד".

תשובה:
הממצאים שאת מציינת הם ממצאי הדמיה. נראה שהכל בגדר הנורמה, למעט בלוטות הלימפה שנמצאו מוגדלות. הסבר על כך תוכלי למצוא תשובה לשאלה דומה שנשאלה כאן בעבר: http://www.infomed.co.il/questions/q_112907_31.asp