על הצורך באנטיביוטיקה לפני ניתוח שיניים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטל תרופה בשם: colchicine ועומד לפני טיפול שיניים הכולל הקצעות (ניקוי אבן עמוק בהרדמה). האם אני זקוק לקבלת טיפול אנטיביוטי לפני הטיפול הנ"ל?

תשובה:
במידה והינך נוטל colchicine בגלל היותך חולה FMF, אין צורך בנטילת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים. איני מכיר את מצבך הבריאותי הכללי, ולכן אין לראות בתשובה זו המלצה לא ליטול אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים