כאבי שיניים
כאבי שיניים הם לרוב תוצאה מצערת של חוסר שמירה על היגיינת הפה.
כאבי שיניים הם לרוב תוצאה מצערת של חוסר שמירה על היגיינת הפה. אף-על-פי שעמידות לריקבון השיניים הינה תורשתית בחלקה, רוב בעיות השיניים ניתנות למניעה בעזרת שימוש בחוט דנטלי, צחצוח השיניים עם משחת שיניים שמכילה פלואוריד וניקוי מקצועי על-ידי שיננית. שימוש בחומר איטום ופלואוריד על-ידי רופא/ת השיניים עשוי להיות חשוב במיוחד אצל ילדים.
אם אתם רואים שן רקובה או אזור אדמומי סביב השן, סביר להניח ששן נגועה היא הגורם לכאב. נקישה על שן נגועה מחזקת בדרך כלל את הכאב, אפילו אם השן נראית כרגיל.
אם האדם נראה חולה, סובל מחום ויש נפיחות בלסת או אדמומיות סביב שן, סימן שהגורם לכאב הוא ככל הנראה מורסה בשן - כיס מוגלה בתוך החניכיים. אותו אדם יזדקק לאנטיביוטיקה בנוסף לטיפול שיניים נאות.
אפשרויות אחרות
לעיתים קשה להבחין בין כאב שיניים לכאב מסיבות אחרות. כאב אוזניים, כאב גרון, חזרת, סינוסיטיס ודלקת של המפרק שמחבר בין הלסת לגולגולת יכולים להטעות ולגרום לכאב המחקה כאב שיניים. פנייה לייעוץ רפואי יכולה להבהיר מהו המקור האמיתי של הכאב.
אם הכאב חוזר בכל פעם שהמטופל פותח לרווחה את הפה, סביר להניח שהיתה פגיעה במפרק הלסת. הדבר יכול להתרחש כתוצאה ממכה או סתם מניסיון לאכול כריך גדול מדי. פנייה לרופא/ה תעזור לך להחליט מה צריך לעשות, אם בכלל.
טיפול ביתי
ניתן להשתמש במשככי כאבים כשחושדים שמדובר בכאב שיניים. זאת עד לתור אצל רופא/ת השיניים. תרופות אלו עוזרות גם לבעיות במפרק הלסת.
בעת ביקור אצל רופא/ת השיניים
רופא השיניים ימלא סתימות, יעקור שיניים או יבצע דברים אחרים. לבעיות עם שיני חלב, עקירה תהיה ההליך הצפוי ביותר. טיפולי שורש מבוצעים בדרך כלל בשיניים קבועות, אם הבעיה חמורה. אם יש חום או נפיחות של הלסת, בדרך כלל יינתן מרשם לאנטיביוטיקה.
הכל על שיניים