דלג לתוכן

אלרגיה - כיצד מטפלים באלרגיות

אלרגיה - כיצד מטפלים באלרגיות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/05/2009 תאריך עדכון: 09/05/2021
2 דקות קריאה

אם נעשה משאל בקרב חברינו, אז סביר להניח שלכל אחד, יש חבר שסובל מתחושת אלרגיה מסוימת. זה יכול אלרגיה לצמח, אבק, חיה או אפילו אוכל. לא מדובר בדבר נעים, אך ניתן לטפל בזה.

במצב טבעי ובריא, מערכת החיסון שלנו מזהה גורמים שונים שמזיקים לגוף ומסלקת אותם. מי שסובל מאלרגיה, מערכת החיסון שלו, מתייחסת לחומר אליה הוא אלרגי, כמו היה גוף זר שפלש אל תוכו והיא נלחמת בו. 

אז נוצרים סימפטומים שונים, כגון, פוליפים, אסטמה, פריחות, קדחת השחת ועוד. חשוב לזכור, שאותם חומרים, הם חומרים "בריאים" לחלוטין, רק שמערכת החיסון של אותם אנשים, רואה בהם, גורם מזיק.

ישנן דרכים שונות לטיפול בתחושת אלרגיה. הרפואה הקונבנציונאלית, מאמינה שהטיפולים הנכונים הם על בסיס אנטי היסטמינים או סטרואידים. בשני המקרים, מדובר בטיפולים בסימפטומים של הבעיה ולא במחלה או בחולה עצמו. במצב שכזה, החולה לוקח תרופות על בסיס כרוני, ולעיתים קרובות, אף נשאר עם אף סתום או נזלת כרונית.

הרפואה האלטרנטיבית, מציעה גם את שיטת ההומיאופתיה. ההומיאופתיה, מגרה את המערכת החיסונית בלי שהיא משתמשת בתרופות כימיות ובלי שהיא מכניסה את החולה לחדר ניתוח. יתרה זו, אין היא מתייחסת רק למחלה או לסימפטומים שלה, אלא היא לוקחת בחשבון גם אורח חייו של המטופל ואופיו. 

גישה זו מאמינה, שיש קשר ישיר בין הגוף לנפש, ועל כן היא מציעה לטפל דרך הנפש בבעיה. לשם כך, היא תחפש תרופה שמתאימה לסיטואציה בגללה חלה המטופל. אם מדובר באלרגיה, אזי שהגישה, תחפש את הסיטואציה שגרמה למטופל לחלות באותה אלרגיה.

על מנת לסבול ממצב של אלרגיה, צריכים לקרות שני דברים, הימצאותה של נטייה לאלרגיה, וגורם אשר יוביל להתפרצותה. למשל, אירוע בעל משמעות רגשית, או פיזית. אז יש צורך לחזק את המערכת החיסונית, כדי שהמטופל יוכל להתמודד עם נטייה זו ועם הגורם שהוביל להתפרצות האלרגיה.

מחקרים שבדקו את יעילות הטיפול גילו, כי אצל יותר משמונים אחוז מן המטופלים, חלה הטבה בטיפול כנגד אלרגיות שונות. הטיפול לא רק תורם לריפוי האלרגיה, אלא גם משפרים את הבריאות הכללית של המטופל, שכן המטרה היא לא לפתור בעיה נקודתית אלא מערכתית.

הטיפול מתבצע באופן הבא: ראשית מתראיין המטופל, על מנת להבין את אופיו ואת אורח חייו, כדי להגיע להבנה, כיצד קרה שהוא סובל מאותה אלרגיה. לאחר מכן, מותאמת עבורו תרופה הומיאופתית שמתאימה לו באופן אישי. עם תחילת נטילת התרופה, ירגיש המטופל בשיפור במצבו. את התרופות הרגילות אם ניטלות, ממשיכים לקחת אך ככל שמערכת החיסון מתחזקת ניתן לרדת מהן בהדרגה. חשוב לציין, תרופות אלו, אינן ממכרות, אין להן תופעות לוואי.

בסיכומו של דבר, היתרון בטיפול הומיאופתי, טמון בכך, שהיא מטפלת בבעיה לא רק באופן נקודתי, אלא באופן מערכתי כולל, בעזרת נטרול הרגישות שגורמת להופעת המחלה, במקרה הזה אלרגיה, כך היא מחזקת את המערכת החיסונית ושומרת עליה כדי להגן על הגוף באופן יום-יומי.

נכתב באדיבות עדי ברומר RCHom
חברה באגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' דב היימר
פרופ' דב היימר ריאות
רופא ריאות, לשעבר מנהל יחידת הריאות בסורוקה
ד"ר מאיר קרופסקי
ד"ר מאיר קרופסקי ריאות
5.0
( 6 חוות דעת )
"ד״ר קרופסקי, הרשים אותי מאד כמומחה בתחומו, עם ידע רפואי נרחב ביותר. במקביל ״ולמרות״ מומחיותו, הוא צנוע, אנושי, ואמפטי ביותר. שלא נזדקק לו ולדומיו, אך אם וכאשר נזדקק, הוא כתובת ראויה ומומלצת ביותר."
ד"ר יניב דותן
ד"ר יניב דותן ריאות
מנהל מכון ריאות, רמב"ם
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו