דלג לתוכן

ישנים עם התינוק? כדאי להעביר אותו למיטה משלו

שינה במיטת ההורים מהווה גורם סיכון למוות בעריסה אצל תינוקות. הגיל המסוכן ביותר לשינה עם ההורים - בין 7-10 שבועות

מאת: רועי שני מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/07/2013
2 דקות קריאה
ישנים עם התינוק? כדאי להעביר אותו למיטה משלו
שינה במיטת ההורים מהווה גורם סיכון למוות בעריסה אצל תינוקות

חוקרים מבית הספר להיגיינה ומחלות טרופיות באוניברסיטת לונדון קובעים כי תינוקות הישנים במיטת הוריהם, מצויים בסיכון הגבוה פי חמישה להארעות מוות בעריסה – גם אם ההורים אינם מעשנים, זאת לעומת תינוקות אשר אינם ישנים במיטת ההורים.
המצצאים פורסמו בכתב העת הרפואי British Medical Journal.

מוות בעריסה הינו גורם התמותה העיקרי במדינות המערב של תינוקות עד גיל שנה. כיום קיימת הסכמה גורפת בקרב המומחים כי שינה משותפת של הורים מעשנים או צרכני סמים ואלכוהול מעלה את הסיכון למוות בעריסה אצל תינוקות. עם זאת, עד כה שינה משותפת של הורים שאינם מעשנים או משתמשים בסמים עם תינוקות, נחשבה לבטוחה.

המלצת רשויות הבריאות בארצות הברית ובהולנד היא להמנע באופן מוחלט משינה משותפת עם תינוקות עד גיל 3 חודשים. לעומת זאת, באנגליה ההמלצה להמנע משינה משותפת רק כאשר ההורים מעשנים או צרכני סמים ואלכוהול.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים רשומות רפואיות של 1,472 מקרים של מוות בעריסה, והשוו אותן עם 4,679 מקרים של תינוקות בריאים. מעיבוד הנתונים הסתבר כי הסיכון של תינוקות עד גיל 3 חודשים ללקות במוות בעריסה מחמש את עצמו במידה והתינוק ישן במיטת ההורים, ולא במיטה משל עצמו. הממצא הוכח כתקף גם בקרב משפחות בהן ההורים אינם מעשנים, משתמשים בסמים או שותים אלכוהול.

להערכת החוקרים אפשר היה למנוע כ-81% ממקרי מוות בעריסה של תינוקות עד גיל 3 חודשים, שלא נחשפו לגורמי סיכון כמו עישון, במידה וההורים היו נמנעים מלחלוק את מיטתם עם התינוק. עוד מצאו החוקרים כי הסיכון למוות בעריסה כתוצאה מלינה במיטת ההורים קטן ככל שהתינוק גדל, ושהגיל 7-10 שבועות הוא המסוכן ביותר לשינה משותפת.

לדברי החוקרים, בבריטניה כיום מעל למחצית ממקרי המוות בעריסה מתרחשים כשהתינוק ישן באותה מיטה בה ישנים ההורים. על אף שברור שעישון, סמים ואלכוהול מעלים רבות את הסיכון למוות בעריסה תוך כדי שינה משותפת, המחקר הנוכחי מראה כי הסיכון למוות בעריסה מאוד גבוה לכל התינוקות עד גיל 3 חודשים החולקים מיטה עם הוריהם.

החוקרים מדגישים כי בדומה לקמפיינים שנערכו לפני כשני עשורים במדינות המערב לעידוד שינת תינוקות על הגב לצורך מניעה של מוות בעריסה, יש כיום לצאת במסע הסברה שיקדם שינת תינוקות במיטה או עריסה נפרדת הממוקמת בחדר ההורים. לדבריהם, הדבר יצמצם בעד 40% מכלל שיעור מקרי המוות בעריסה.
מאת: רועי שני, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר טליה מאיר
ד"ר טליה מאיר עור ומין
5.0
( 48 חוות דעת )
"ממש הופתעתי לטובה מהשירותיות והמקצועיות של ד״ר טליה מאיר. הגעתי אליה לראשונה לבדוק נקודת חן ספציפית והיא עשתה בדיקה מקיפה ממש מכף רגל ועד ראש, מה שמעולם לא הוצע לי ע״י רופאים אחרים שהייתי אצלם באותו עניין. הכל נעשה בצורה מהירה, רגישה ותוך מתן הסבר לכל השאלות שלי."
ד"ר שאול ברעם
ד"ר שאול ברעם ילדים
מומחה לקרדיולוגיית ילדים ואקו לב עובר
ד"ר אסתר גנלין - כהן
ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו