"שתייה נבונה" נגד מחלות והזדקנות
"שתייה נבונה" נגד מחלות והזדקנות
היום אנשים הגיעו להבנה שחיים בריאים וארוכים כוללים מחשבות חיוביות, תזונה נכונה ופעילות גופנית. כל הגורמים האלו מספקים לגוף האדם אנרגיה, חמצן, חומרי תזונה ותוספות חיוניות לתיפקודו התקין.
אבל יש עוד גורם אחד שקשה להפריז בתרומתו לבריאות והוא המים. מיום ליום מתפתחים מחקרים על השפעת המים על כלל התהליכים שמתרחשים בגוף האדם.
מדענים מחפשים תשובה לשאלות: "מה הן תכונות המים המאפשרות לנו לשרוד בחיים לא פשוטים של אדם המודרני ולשמור על בריאותו?" ו-"מה יכול לעזור לגוף שלנו לעמוד נגד מחלות והזדקנות?". התשובה לשאלות אלו הינה לספק לגוף מים שיכולים בקלות וללא השקעת אנרגיה, להספג ולהשתלב בכל התהליכים ביולוגיים. כדי להשיג את המטרה הזאת עלינו לשתות מים בעלי תכונות כימיות ופיזיקליות שדומות לתכונות הנוזלים בגוף. רק אם מתקיימת התאמה זו לא יהיה צורך לגוף האדם להפעיל "בית זיקוק" לפני שמי השתייה נקלטים ומתחילים לבצעם את פעילותם הביולוגית.
התכונות העיקריות של מים שחשובות לתיפקוד הגוף מתחילות מדרישה בסיסית של דרגת הנקיון גבוהה וכוללות: הרכב מינרלים תקין, ערכי הגבה (pH) בסיסי חלש (7.2-7.5) וגם פוטנציאל חימצון-חיזור שלילי (-100 - -200 mV ). לכל תכונה יש חשיבות ותחום השפעה משלה וחלק מהן קשורות זו לזו. הרכב מינרלים תקין - יותר סידן, מגנזיום ואשלגן בצורה קלה לעיכול ,ופחות כלורידים וחנקות, גורם לחיזוק עצמות ושרירים. ל- pH בסיסי חלש ( (7.2-7.5ישנה חשיבות רבה בתהליכי מטבוליזם (תהליכי ספיגה ועיכול של חומרים) ובמטבוליזם פחממות בגוף. סטיית ערך pH לחומצי יותר עלולה לגרום לשיבושים במערכת העיכול ובתפקוד הורמונים כמו אינסולין, ולגרום למחלות רבות כמו סכרת, לחץ דם גבוה, השמנה. פוטנציאל חימצון-חיזור שלילי נותן למים כוחות הגנה נגד אוקסידנטים רבים ומגוונים שתוקפים את תאי הגוף שלנו. כל אחת מהתכונות האלה משפיעה בצורה משמעותית על התהליכים השונים המתרחשים בגוף כמו: עיכול, אספקה וספיחה של חומרים תזונתיים וחמתן לתאים והוצאת הפרשות.
בנוסף לתכונות כימיות מסוימות למים בגוף האדם ישנם מבנים מולקולריים מיוחדים. מים בעלי מבנים אלו מכונים מים מובנים (structured water), סוג של מים שרקמות ותאים "מכירים" ויכולים לספוג בקלות. לצערינו מים שאנחנו שותים שונים מאוד מהמים שנחוצים לגוף האדם. כאשר מיי שתיה שונים בהרבה בתכונותיהם ממים "אידיאליים" כל המערכות בגוף עובדות בעומס יתר. עבודה בתנאיי "חירום" דורשת מהגוף השקעת אנרגיה גדולה והפעלת תהליכי הגנה רבים שעלולים לפגוע בתיפקוד תקין ולפתח מחלות שונות. מים מובנים הם לא רק מענה למניעת המחלות, הם גם נותנים בסיס להחלמה מהירה יותר ולשיקום מהיר יותר לאחר ניתוחים, מחלות קשות ואפילו אחרי טיפולי כימוטרפיה או הקרנה. בטבע ישנם מעיינות מים מרפאים, אשר בעלי התכונות הנדרשות והמבנים המולקולאריים המיוחדים שנחוצים לגוף האדם. אבל איך אפשר לשחזר את התהליכים הטבעיים האלה ולשתות מים אידאליים מבלי לצאת מהבית? פיתוח טכנולוגיות חדשות ומחקרים מדעיים מאפשרים היום לשפר ולשדרג מי שתיה, לתכנן את תכונות המים בכל עת ובכל שעה בבית ולהנות מחיים ללא מחלות בכל גיל .
שיטת "שתיה נבונה" שפותחה ב- Aqua Power Research Centre מבוססת על שימוש באמצעים מודרניים לשיפור, שידרוג והתאמת תכונות המים לאורך חיים ומצב בריאותי. אמצעים אלו (מכשירים ותכשירים) נחקרו ונבדקו ע''י מדענים מובילים בתחום והשימוש בהם במדינות רבות באולם נתן תוצאות שהוכיחו השפעה חיובית על מצב בריאותי ועל איכות החיים.
דר' אולגה גלוזמן , דר' במדעים מדויקים, הטכניון (Ph.D) מפתחת שיטת "שתיה נבונה"