מקרה שני החודש: הסכנה בבליעת מגנטים ע"י ילדים
בפעם השנייה בתוך חודש, הוזעקו מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים לשלוף מגנטים שנבלעו על ידי פעוט. השבוע הגיעה לבית החולים פעוטה בת שנתיים וחצי, שבלעה שרשרת של 4 מגנטים חזקים שנצמדו זה לזה
בפעם השנייה בתוך חודש, הוזעקו מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים לשלוף מגנטים שנבלעו על ידי פעוט. השבוע הגיעה לבית החולים פעוטה בת שנתיים וחצי, שבלעה שרשרת של 4 מגנטים חזקים שנצמדו זה לזה ונתקעו במעי הגס
מכיוון שהפעוטה הגיעה לבית החולים כיום לאחר שבלעה את המגנטים, נאלצו הרופאים לשלוף אותם באמצעות קולונוסקופיה. לאחר מכן, הפעוטה אושפזה להשגחה במחלקת הילדים, עד לשחרורה הביתה. פעולת הוצאת המגנטים הייתה דחופה ביותר, בשל מקרים אחרים בהם המגנטים שיצאו מהקיבה "תפסו" לולאת מעי וגרמו לנקב בדופן המעי, אשר גרם בתורו לזיהום בטני קשה ואף למוות.
לפי כחודש, הגיע למרכז שניידר פעוט בן שנתיים שבלע ארבעה מגנטים צמודים אחד לשני. בדיקת הגסטרוסקופיה גילתה את המגנטים בהמשך התריסריון, בקצה טווח ההגעה של האנדוסקופ. בפעולה עדינה, שלפו הרופאים את שרשרת המגנטים, אשר נמשכה לקיבה, ומשם הוצאה בשלמותה. לאחר הוצאת המגנטים והתאוששות מההרדמה, שוחרר הילד בריא ושלם מבית החולים, ללא צורך בניתוח.
הסכנה הגדולה בבליעה של מספר מגנטים היא שהכוח המגנטי ימשוך את החלקים השונים בין שתי לולאות מעי ש"יתפסו" ביניהן. במקרה כזה, נפגעת אספקת הדם ללולאת המעי המעורבת, ועלול להתפתח נמק ולהביא אף לניקוב המעי. מצב זה גורם לזיהום חריף בחלל הבטן ולצורך בהתערבות ניתוחית דחופה, הכוללת כריתה של החלק בו התפתח הנמק.
מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים חוזרים ומזהירים הורים להרחיק מגנטים אלו מילדים קטנים, ובכל מקרה של חשד לבליעה, להגיע מיד לבית החולים.
מאת: מערכת אינפומד