היי , רציתי לשאול מה ההבדלים בין לוריוון לקלונקס? להתקפי חרדה קשים מה יותר מומלץ ? תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
גמילה מלוראוון
דליה 21/02/2025 | 22:10
שלום אני צורכת 25 שנה לורוואן 2 ליום בחודשים האחרונים ייש לי רעידות בידיים וברגליים.החלטתי להגמל מהורואן ולעבור לציפרלקס. כמה ימים עלי להוריד מינון עד להפסקה טואאלית של הלורוואן.וכמה זמן לוקח לתופעות הלוואי לעבור בעיקר הרעידות תודה.אגב אני בת 74 ..
הוסף תגובה
חרדות ודכאיון
אלין 07/11/2023 | 18:23
מה פתרון, אם מקבלת כבר כמעט 4 שבועות ציפרלקס 20 מג ובנוסף מקבלת לוריוון 1 מג בבוקר ו גם בערב. כבר כימעט 3 חודשים עם לוריוון, בנוסף לציפרלקס. ועדיין מרגישה לא טוב, רב הזמן ביום ישנונית, עם בחילות, סחרחורות. ואם מקטינה מינון לוריוון מקבלת התקפים חזקים כמו לפני עם לחץ דם מאוד גבוה. מה עושים?יודעת שלקבל לוריוון כל כך הרבה זמן לא כדאי. אשמח לעזרה🙏
התקף חרדה היא תחושה מאוד מאוד קשה, שיכולה להגיע ללא כל התרעה מוקדמת וליצר מצוקה רבה וקשיי תפקוד. התקף חרדה תסמינים: דופק מהיר, קוצר נשימה או נשימת יתר, תחושת חנק, הזעה מרובה, רעד בלתי נשלט, כאב או אי נוחות בחזה, בחילות או אי נוחות, סחרחורת ותחושת אובדן אחיזה, תחושה שהקרקע נשמטת או שעומדים להתעלף, חוסר תחושה או תחושות עקצוץ – בידיים, ברגליים או בפנים, צמרמורות או גלי חום, פחד מאיבוד שליטה או מאובדן שפיות – תחושה שמשהו השתבש בתפיסת המציאות, תחושות של ניתוק – של אדם מעצמו או מהעולם, כאילו הדברים לא אמיתיים, פחד למות – תחושה שעומדים למות בכל רגע. הטיפול מתחלק לטיפול ״קצר טווח״ שנהוג לרוב לתת במצבים כאלה תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים, כגון לוריבן או קלונקס, קלונקס הוא לכאורה ארוך טווח יותר (לוקח לגוף יותר זמן לפנות אותו), אך מעשית אין הבדל ניכר. החלק החשוב לזכור, הוא שטיפול בתרופות נוגדות חרדה קצרות טווח, הוא אכן ״קצר טווח״, ואחרי מספר שבועות, יש צורך להפסיקו/למצמצו על מנת לא להוביל לתלות והתמכרות (וכן פגיעה בשינה, בעירנות, בזיכרון ועוד). במצבים כאלה, נוטים לשלב תכשירים ארוכי טווח לטיפול בהתקפי חרדה, כגון ציפרלקס או לוסטרל (ממשפחת ה ssri) שפועלים אחרי כחודשיים שלושה, אך מהווים פתרון הרבה יותר נכון להמשך. שווה לקבל הסבר מסודר מהפסיכיאטר שלך, על מנת לקבל החלטה יותר נכונה במצבך הפרטני. רפואה שלמה!