מוכנים? היכון, צא: כך תשיגו תוצאה טובה במרתון
כמות המידע שמציפה אותנו לקראת המרתון רק עלולה לבלבל אותנו. בסופו של דבר, ריצה הינה דבר די פשוט. מה שיותר מסובך הוא להגיע לקו הזינוק במצב האופטימאלי. אימונים קשים בימים שלפני המירוץ אינם הפתרון
כמות המידע שמציפה אותנו לקראת המרתון רק עלולה לבלבל אותנו. בסופו של דבר, ריצה הינה דבר די פשוט. מה שיותר מסובך הוא להגיע לקו הזינוק במצב האופטימאלי. אימונים קשים בימים שלפני המירוץ אינם הפתרון
עונת המרתונים בשיאה: טבריה כבר מאחורינו, ירושלים מעבר לפינה והזינוק למרתון תל-אביב יערך בשישי הקרוב. כתבות על המרתון, כיצד להתכונן לפני, במהלך ולאחר המרוץ, צצות כפטריות לאחר הגשם ולעיתים נדמה כי הקושי האמיתי הוא לא הריצה עצמה, אלא דווקא איך מתמודדים עם כמות המידע והעצות שנותנים לנו בכל עיתון, פינה ברדיו ואתרים שונים ברשת.
לכן בחרנו להתמקד במאמר שלפניכם במילת מפתח אחת – פרקטיקה. הדבר הכי גרוע שאנחנו יכולים לעשות הוא לקרוא כל שביב מידע שנכתב על מרתון ולחשוב שאם נעקוב אחר כל סעיף, אזי הדרך אל קו הסיום מובטחת.
אימונים קצרים ומהירים יביאו אתכם
לקו הזינוק במצב טוב הרבה יותר
חשוב לדעת שכל מרוץ עומד בפני עצמו. תנאי הקור הקיצוניים, שמולם התמודדו משתתפי מרתון טבריה רק בחודש שעבר, אינם דומים כלל לתנאי החום הקיצוניים (לעונה), שצפויים בשישי הקרוב בתל אביב.
עלינו לקחת בחשבון אינספור משתנים ובעיקר להפעיל שיקול דעת. התנאים שיהיו למשתתפי מקצה המרתון המלא, שיוזנקו בשעה 05:45, שונים מאוד מאלו אשר ישררו בשעה 9:45, כאשר משתתפי מקצה חמשת הקילומטרים יוזנקו למקצה האחרון.
אל תחששו להתייעץ עם מאמן או עם אדם שאתם סומכים עליו ושיש לו רקע במרוצים ותחרויות, אך מצד שני, אל תעמיסו דעות של יותר מידי אנשים "מבינים". בסופו של דבר, ריצה הינה דבר די פשוט. מה שיותר מסובך הוא להגיע לקו הזינוק במצב האופטימאלי לאותו רץ, לאחר תקופת אימונים מתאימה, לאחר הכנה גופנית, מנטאלית ותזונתית נכונה בשבוע התחרות.
הטעות הכי גדולה שאתם יכולים לעשות השבוע הוא לפצות על תחושת חוסר הביטחון בעוד אימונים. יש לא מעט רצים אשר מרגישים כי בעקבות העובדה שהפסידו אימון כזה או אחר בתקופה האחרונה, אם בגלל מזג האוויר ששרר בשבועיים האחרונים או אם סיבה אישית אחרת, אז "עוד ריצה אחת" תעזור להם להגיע מוכנים יותר לתחרות.
ההפך הוא הנכון, בימים שלפני המרוץ עצמו, מנוחה מתאימה יכולה להועיל הרבה יותר מאשר עוד אימון אחד אשר כמותו עשינו לא מעט בתקופת ההכנה. זה לא אומר גם מנוחה מוחלטת, אך אימונים קצרים ומהירים על מנת לעורר את מערכת העצב-שריר, תרגילי תנועה דינמיים וטיפולים אחרונים בכאבים ופציעות קלות מסוג כזה או אחר יביאו אתכם לקו הזינוק במצב טוב הרבה יותר.
הכותב הינו ספורטאי תחרותי בריצות ארוכות ומאמן ריצה בכיר בקבוצת 'רצי100מני'.
מאת: מני שחק, מנהל תפעול ומאמן ראשי מחברת Bwell אורח חיים בריא בארגונים