דלג לתוכן

הכירו את הטריק שיפחית ב-50% הקלוריות באורז

חוקרים מצאו דרך קלה ופשוטה שמפחיתה את כמות הקלוריות באורז ב-50%. השיטה, תאמינו או לא, כוללת הוספת שומן לתבשיל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/03/2015
2 דקות קריאה

חוקרים מצאו דרך קלה ופשוטה שמפחיתה את כמות הקלוריות באורז ב-50%. השיטה, תאמינו או לא, כוללת הוספת שומן לתבשיל

בכוס אורז לבן יש כ-200 קלוריות: כמות לא מבוטלת, כשמבינים שלרוב אנחנו אוכלים בארוחה כמעט כפול. אבל יש דרך פשוטה וטבעית להפחתת הקלוריות באורז - ולא תאמינו, אבל היא כוללת דווקא הוספה של שומן.

אורז מורכב משני סוגי עמילן, כאשר לבני האדם אין את האנזים שמסייע לעיכול אחד מהם, ולכן הוא אינו הופך לסוכרים ואינו נספג בדם. לכן, ככל שמזון מסוים מכיל יותר עמילן מהסוג שאינו נספג - כך הגוף שלנו סופג פחות קלוריות.

קראו עוד: 10 סיבות לכך שאתם לא מצליחים להיפטר מהכרס

מחקר חדש, שהוצג באגודה האמריקאית לכימיקלים, מצא כי שימוש בשמן קוקוס וקירור של האורז יסייעו להפחתת הקלוריות בעד 60%. החוקרים, מהקולג' למדע הכימיקלים בסרי לנקה, ביקשו לבדוק האם הם יכולים להמיר חלק מהעמילן שנספג בדם לעמילן שאינו נספג בדם, וכך להפחית את כמות הקלוריות. הם בדקו 38 סוגים שונים של אורז, וחיקו במעבדה את מה שמתרחש במערכת העיכול האנושית.

אורז לבן. מכיל שני סוגי עמילנים

אז איך זה עובד בפעול? לדברי החוקרים, הם הצליחו למצוא את המתכון שמניב את מספר הקלוריות הנמוך ביותר שהגוף סופג מהאורז: פשוט הוסיפו כפית של שמן קוקוס לתוך מים רותחים, ואז הוסיפו חצי כוס של אורז לבן לא מועשר ובשלו אותו במשך 40 דקות. לאחר מכן הכניסו אותו לקירור למשך 12 שעות.

קראו עוד: 10 דרכים שיעזרו לכם להפחית במשקל - ומהר


החוקרים מצאו שאורז שבושל בשיטה זו הכיל לפחות פי 10 מהעמילן העמיד, לעומת בישול רגיל של אורז, והכיל 50% עד 60% פחות קלוריות. הם הסבירו שהסיבה לכך שזה קורה היא שיחידות של גלוקוז באורז מבושל חם הן בעלות מבנה משוחרר, אבל כשהאורז מתקרר המולקולות מתארגנות מחדש למבנה חזק וצמוד, שעמיד יותר במערכת העיכול. החוקרים ציינו כי עובדה זו כבר הייתה ידועה לגבי תפוחי אדמה, אך המחקר החדש מצא כי אם מוסיפים שומן מסוג שמן קוקוס - זה מגביר את ההגנה מפני עיכול העמילן.

אגב, לבישול אורז בשיטה זו, מציינים החוקרים, יש יתרונות נוספים: הוא מאכיל את החיידקים הטובים במעי, ובכך גורם להם להתרבות, ומוסיף לבריאותנו.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום תזונה ותוספי תזונה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו